Ivane,
super nápad, ale ja, ako bývalý učiteľ, by som odporúčal radšej dačo "stručné a jasné", my nepotrebujeme "utápať pravdu
v záplave prázdnych slov", ako to robia "západniari" ( ja neviem, ale tie západniarske anglicky písané "hrubizne" vznikajú asi,
aby si dokazovali, že sú "šampióni v čítaní" dačoho, čo je ináč napísané, a ináč sa číta = akýsi druh "masochistického športu"
- potiť sa pre pot, ale nie pre kondíciu = v tomto prípade "aplikáciu načítaných vedomostí do osobného života" §§§ ).
"Hrubizné" knihy (ALE NA ROZDIEL OD "ZÁPADNÝCH" PLNÉ NAJNOVŠÍCH INTERDISCIPLINÁRNYCH POZNATKOV) o našich
dejinách z temer nášho pohľadu napísal pán V. Timura - prednedávnom "Dávnoveká európa - odkiaľ prišli Európania - pôvod
a začiatky Slovanov" a teraz "Zamlčané dejiny - Pôvod a začiatky Slovenov - Slovákov" - v poslednej sa dotkol aj genetiky - no
"nesmelo", A MNE HLAVNE VADÍ, ŽE POUŽÍVA "ZASTARANÚ" ETNONYMIKU.
Napríklad na strane 186 v Zamlčaných dejinách má kapitolu "Vstup Maďarov do historických udalostí v Strednej Európe" §§§
DOPAHROMA, VEĎ NAJSTARŠIE DOKUMENTY HOVORIA O UGGAROCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ETNONYM "Maďar" SA OBJAVUJE TEMER NARAZ S ETNONYMOM "Slovák" PO ODTIAHNUTÍ TURKOV !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Aj keď persko-arabský zdroj uvádza ako jediný akýchsi "Madžarov", ALE TO MôŽU BYŤ
"MOČARI" = MORAVI / MORAVANIA,
VEĎ UŽ "PANNONIA" = "BAHNONIA" = MORAVA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Aj Blažena Ovsená "ma sklamala", lebo vo svojej poslednej knihe "Patranie po tajnych slovenskych dejinach a slovenskom duchu" (viď sclabonia.sk) už na strane 14 "operuje" so "starými Maďarmi" §§§
TU PRIPOMÍNAM MOJE ZISTENIA:
MAGYAR =
MAGY - AR = SLOVIACI - MUŽ = SLOV - AN !!!
MAGYARORSZÁG =
MAGY- AR- ORoSZ- ÁG = SLOV - AN - RUS - VETVA !!! !!! !!!
P. S.:
Knihy, tak ako weby a blogy, sú potrebné, ALE MUSÍ ICH DAKTO ČÍTAŤ, A NA TO TREBA "PROPAGANDU" !!!
JE POTREBNÉ ZVEREJŇOVAŤ DAČO AKO "OTVORENÉ LISTY" !!!
ALE OTVORENÉ LISTY "HRMOTAJÚCEJ" ORGANIZÁCIE, nie "ojedinelého jednotlivca", T. J. PODPÍSANÉ ASPOŇ TROMA
PREDSTAVITEĽMI, ABY NOVINÁRI VEDELI, ŽE "KEĎŽE JE TO VIAC ĽUDÍ TAK, KEĎ JEDNÉHO TO PRESTANE BAVIŤ,
TAK NASTÚPI ĎALŠÍ V RADE, A BUDE TO TU REZONOVAŤ DLHO, nie tak krátko, ako keď otvorený list uverejní jednotlivec" !!!
PRETO APELUJEM EŠTE RAZ:
PRIDAJTE SA DAKTO "VEREJNE" K SPOLKU NOVOŠTÚROVCOV pod krídlami OVERSI (
www.oversi.sk, viď Stanovy), ABY SME "PRESTALI LEN ŠTEKAŤ, A ZAČALI HRÝZŤ" !!!