Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02266941
Today
Yesterday
This Month
All days
60
323
6116
2266941
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Diskusia len tak

Diskusia len tak 06. dub 2020 22:57 #18190


  • Příspěvky:1103 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
„Jediný spôsob, ako bojovať proti nemoci, je úprimnosť.“ Albert Camus, Mor (1947)

Lekári poskytli nasledujúce informácie o súčasnej situácii, s cieľom umožniť realisticky posúdiť riziká. (Denné aktualizácie):

Podľa najnovších údajov Talianskeho národného inštitútu zdravia ISS je priemerný vek pri úmrtí s pozitívnym testovaním v Taliansku v súčasnosti okolo 81 rokov. 10% úmrtí nad 90 rokov, 90% úmrtí od 70 rokov.

80% mŕtvych malo dve alebo viac chronických chorôb. 50% mŕtvych trpelo tromi alebo viacerými chronickými chorobami. Chronické ochorenia zahŕňajú, ale nie sú obmedzené na kardiovaskulárne problémy, cukrovku, infekcie dýchacích ciest a rakovinu.

Menej ako 1% mŕtvych boli zdraví ľudia, tj ľudia bez chronických chorôb. Iba asi 30% mŕtvych sú ženy.

Taliansky inštitút zdravia navyše rozlišuje medzi tými, ktorí zomreli s koronavírusom a tými, ktorí zomreli na koronavírus. V mnohých prípadoch ešte nie je jasné, či ľudia zomreli na vírus alebo na svoje už existujúce chronické choroby alebo na kombináciu oboch.

Dvaja Taliani, ktorí zomreli do veku 40 rokov (obaja 39 rokov), mali rakovinu a cukrovku s ďalšími komplikáciami. V týchto prípadoch presná príčina smrti ešte nebola jasná.

Severné Taliansko má jednu z najstarších populácií a najhoršiu kvalitu ovzdušia v Európe, čo už viedlo k nárastu respiračných chorôb a úmrtnosti v minulosti a je pravdepodobne ďalším rizikovým faktorom v súčasnej epidémii.

Približne dvanásť „pozitívnych“ úmrtí vo Švajčiarsku boli tiež vysoko rizikoví pacienti s chronickými chorobami, s priemerným vekom 80 rokov a maximálnym vekom 90 rokov, u ktorých presná príčina smrti, t.j. od vírusu alebo ich predchádzajúcich chorôb, ešte nie je známa.

Podľa čínskej štúdie môžu súpravy na testovanie vírusov používané na celom svete viesť k falošne pozitívnym výsledkom. V týchto prípadoch ľudia nemusia byť nakazení novým koronavírusom, ale jedným z mnohých existujúcich ľudských koronavírusov, ktoré sú súčasťou ročných (a v súčasnosti prebiehajúcich) epidémií SARS.

Každý rok zomrie v priemere 8 000 ľudí na chrípku v Taliansku a až 60 000 v Spojených štátoch; normálna celková úmrtnosť v Taliansku je až 2000 úmrtí za deň; priemerný počet prípadov pneumónie ročne presahuje 120 000.


Zimný smog (NO2) v severnom Taliansku vo februári 2020 (ESA)

Lekárska literatúra

(1) Patrick et al., An Outbreak of Human Coronavirus OC43 Infection and Serological Cross-reactivity with SARS Coronavirus, CJIDMM, 2006.

(2) Grasselli et al., Critical Care Utilization for the COVID-19 Outbreak in Lombardy, JAMA, March 2020.

(3) WHO, Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019, February 2020.

Referenčné hodnoty

17.03.2020

Profil úmrtnosti zostáva tajomným z virologického hľadiska, pretože na rozdiel od vírusov chrípky sú deti chránené a muži sú postihnutí dvakrát častejšie ako ženy. Na druhej strane tento profil zodpovedá prirodzenej úmrtnosti, ktorá sa blíži nule pre deti a je takmer dvakrát vyššia u mužov vo veku 75 rokov ako u žien v rovnakom veku.

Mladší zomretý s pozitívnym výsledkom testu mal takmer vždy vážne sprievodné choroby. Napríklad 21-ročný španielsky futbalový tréner zomrel s pozitívnym výsledkom, čo získalo na publicite. Lekári však diagnostikovali leukémiu, ktorej typické komplikácie zahŕňajú ťažkú pneumóniu.

Taliansky profesor imunológie Sergio Romagnani z Florentskej univerzity v štúdii s 3 000 ľuďmi dospel k záveru, že 50 až 75% testovaných ľudí všetkých vekových skupín zostáva úplne asymptomatických - výrazne viac, ako sa doteraz myslelo.

Miera obsadenia jednotiek intenzívnej starostlivosti v severnom Taliansku je počas zimných mesiacov medzi 85 a 90%. Niektorí alebo mnohí z pacientov už môžu byť na testovanie pozitívni. Počet ďalších neočakávaných prípadov zápalu pľúc však ešte nie je známy.

Lekár v nemocnici v španielskom meste Malaga píše v twitteri, že ľudia dnes častejšie zomrú na paniku a systémový kolaps ako na vírus. Nemocnica je plná ľudí s prechladnutím, chrípkou a prípadne Covid-19, lekári stratili kontrolu.

18.03.2020

Nová epidemiologická štúdia dospela k záveru, že miera úmrtnosti na Covid-19, dokonca aj v čínskom meste Wu-chan, bola iba 0,04% až 0,12%, a teda nižšia ako sezónna chrípka, ktorá má úmrtnosť približne 0,1 %. Ako dôvod pre nadhodnotenú úmrtnosť na Covid-19 vedci majú podozrenie, že na začiatku bolo vo Wu-chane zaznamenaných iba niekoľko prípadov, pretože choroba bola u mnohých ľudí pravdepodobne asymptomatická alebo mierna.

Čínski vedci tvrdia, že extrémny zimný smog vo Wu-chane mohol hrať rozhodujúcu úlohu pri vzniku zápalu pľúc. V lete roku 2019 sa už z dôvodu zlej kvality ovzdušia konali vo Wu-chane verejné protesty.

Nové satelitné snímky ukazujú, ako má severné Taliansko najvyššie znečistenie ovzdušia v Európe a ako sa toto znečistenie ovzdušia v dôsledku karantény výrazne znížilo.

Výrobca testovacej súpravy Covid-19 uvádza, že by sa mala používať iba na výskumné účely, a nie na diagnostické účely, pretože ešte nebola klinicky potvrdená.

19.03.2020

Taliansky národný zdravotnícky inštitút ISS uverejnil novú správu o úmrtiach s pozitívnym výsledkom testu:

Priemerný vek je 80,5 rokov (79,5 rokov pre mužov, 83,7 rokov pre ženy). 10% mŕtvych bolo starších ako 90 rokov; 90% mŕtvych bolo starších ako 70 rokov.
Maximálne 0,8% z tých, ktorí zomreli, nemalo predtým chronické choroby.
Približne 75% osôb, ktoré zomreli, malo dve alebo viac už existujúcich chorôb, 50% malo tri alebo viac už existujúcich chorôb, najmä srdcové choroby, cukrovku a rakovinu.
Päť úmrtí bolo vo veku 31 až 39 rokov, všetky mali vážne sprievodné ochorenia (napríklad rakovinu alebo srdcové choroby).
Národný inštitút zdravia zatiaľ neurčil, na čo vyšetrovaní pacienti nakoniec zomreli, a vo všeobecnosti ich nazývajú zomretí-Covid19-pozitívni.
V správe talianskych novín Corriere della Sera sa uvádza, že talianske oddelenia intenzívnej starostlivosti sa už v roku 2017/2018 pod ťarchou chrípky zrútili. Museli odložiť operácie, stiahnuť sestry z dovolenky a ukončiť darovanie krvi.

Nemecký virológ Hendrick Strick tvrdí, že je pravdepodobné, že Covid-19 nezvýši celkovú mieru úmrtnosti v Nemecku, ktoré je zvyčajne okolo 2500 ľudí za deň. Strick sa zmienil o prípade 78-ročného muža so sprievodnými chorobami, ktorý zomrel na zlyhanie srdca, následne bol pozitívny na Covid19, a preto bol zahrnutý do štatistiky úmrtí na Covid-19.

Podľa profesora Stanforda Johna Yoannidisa nemôže byť nový koronavírus nebezpečnejší ako niektoré bežné koronavírusy, dokonca aj u starších ľudí. Joannidis tvrdí, že v súčasnosti neexistujú spoľahlivé lekárske údaje, ktoré by opodstatňovali prijaté opatrenia.


Informačný list sady na testovanie vírusu Covid19

20.03.2020

Podľa najnovšej európskej monitorovacej správy celková úmrtnosť vo všetkých krajinách (vrátane Talianska) a vo všetkých vekových skupinách stále zostáva v rámci alebo dokonca pod normálnym rozpätím.

Podľa najnovších nemeckých štatistík je priemerný vek úmrtí s pozitívnou reakciou asi 83 rokov, väčšina z nich s už existujúcimi chorobami, ktoré môžu byť možnou príčinou smrti.

Kanadská štúdia z roku 2006, ktorú citoval profesor Stanfordu John Yoannidis, ukázala, že koronavírusy SARS môžu spôsobiť aj úmrtia až do 6% v rizikových skupinách, ako sú pacienti v liečebných ústavoch, a že súpravy vírusových testov pôvodne chybne označovali infekcie koronavírusmi SARS.

21.03.2020

Španielsko uvádza iba tri prípady úmrtia pod 65 rokov s pozitívnym testom (z celkového počtu okolo 1 000). Ich predchádzajúci zdravotný stav a skutočná príčina smrti zatiaľ nie sú známe.

Podľa talianskych spravodajských správ 90% tých, ktorí mali pozitívny test v regióne Lombardia, zomrelo mimo oddelení intenzívnej starostlivosti, najmä doma alebo na oddeleniach všeobecnej starostlivosti. Ich príčina smrti a možná úloha karanténnych opatrení pri ich úmrtí ostávajú nejasné. Na oddeleniach intenzívnej starostlivosti zomrelo iba 260 z 2168 ľudí s pozitívnym testom.

The Japan Times sa pýta: „Japonsko čakalo explóziu koronavírusu. Kde je? “ Napriek tomu, že Japonsko bolo jedným z prvých, kde boli získané pozitívne výsledky testov a neboli určené žiadne obmedzenia, je jednou z najmenej postihnutých krajín. Citácia: „Aj keď Japonsko nemusí poznať všetkých infikovaných, nemocnice sa neplnia a nie sú tu žiadne prípady zápalu pľúc.“

Talianski vedci tvrdia, že extrémny smog v severnom Taliansku, najhorší v Európe, by mohol byť príčinou súčasného prepuknutia zápalu pľúc, napríklad vo Wu-chane.

Vo svojom novom rozhovore profesor Sucharit Bhakdi, svetovo uznávaný odborník na lekársku mikrobiológiu, hovorí, že obviňovať iba jeden nový koronavírus z dôvodu úmrtí je „nesprávne“ a „nebezpečné“, pretože existujú aj ďalšie dôležitejšie faktory, najmä súčasné sprievodné choroby a zlá kvalita ovzdušia v mestách Číny a severného Talianska. Profesor Bhakdi poukazuje na opatrenia, o ktorých sa v súčasnosti diskutuje alebo ktoré sú považované za „groteskné“, „bezcenné“, „samovražedné“ a „kolektívne samovraždy“, ktoré skrátia priemernú dĺžku života starších ľudí a spoločnosť by ich nemala prijať.


Taliansko. Pozitívna úmrtnosť na predchádzajúce choroby (ISS / Bloomberg)

22.03.2020

Pokiaľ ide o situáciu v Taliansku: väčšina hlavných médií nepravdivo uvádza, že v Taliansku zomiera na koronavírus denne až 800 ľudí. Predseda talianskej služby civilnej ochrany v skutočnosti zdôrazňuje, že ide o úmrtia „s koronavírusom, nie na koronavírus“ (03:30 min., tlačová konferencia). Inými slovami, títo ľudia zomreli s pozitívnym výsledkom testu.

Ako ukázali profesori Ioannidis a Bhakdi, v krajinách ako Južná Kórea a Japonsko, kde sa nezaviedli žiadne reštriktívne opatrenia, došlo k takmer nulovej nadmernej úmrtnosti v spojitosti s Covid-19, zatiaľčo na výletnej lodi „Diamond Princess“ sa ukázala extrapolovaná miera úmrtnosti ako pri sezónnej chrípke alebo pod ňou.

Podľa výsledkov testov je súčasná miera úmrtnosti v Taliansku stále nižšia ako 50% normálnej dennej celkovej úmrtnosti v Taliansku, čo predstavuje približne 1800 úmrtí za deň. Je preto možno dokonca pravdepodobné, že väčšina normálnej dennej úmrtnosti sa teraz považuje za úmrtnosť na Covid-19 (pretože poskytuje pozitívny výsledok). Zdôraznil to predseda talianskej služby civilnej ochrany.

Vo Švajčiarsku sa v súčasnosti pozoruje 56 úmrtí pozitívnych na test, z ktorých všetci boli „vysokorizikovými pacientmi“ v dôsledku ich pokročilého veku a / alebo už existujúcich chorôb. Ich skutočná príčina smrti, či na vírus alebo s pozitívnym testom na vírus, nebola uvedená.

Švajčiarska vláda vyhlásila, že situácia v južnom Švajčiarsku (blízko Talianska) je „dramatická“, ale miestni lekári to popierajú a tvrdia, že všetko je v poriadku.

Podľa talianskeho profesora Waltera Riccardiho „iba 12% úmrtných listov uvádzalo priamu príčinu koronavírusu“, zatiaľ čo vo verejných správach „všetci ľudia, ktorí zomreli v nemocniciach s koronavírusom, sa považujú za zomierajúcich na koronavírus“. To znamená, že údaje o úmrtnosti v Taliansku uvádzané médiami sa musia znížiť najmenej osemkrát, aby sa získala skutočná úmrtnosť na vírus. Výsledkom teda nie je viac ako niekoľko desiatok úmrtí za deň v porovnaní s celkovou dennou úmrtnosťou 1800 úmrtí a až 20 000 úmrtnosťou na chrípku ročne.


Angelo Borrelli, vedúci talianskej služby civilnej ochrany, zdôraznil rozdiel medzi úmrtiami s koronavírusom a na koronavírus (čiže s pozitívnym testom a na iné choroby, alebo v dôsledku vírusu - pozn. prekl.).

23.03.2020

Talianska štúdia z augusta 2019 ukázala, že miera úmrtnosti na chrípku v Taliansku sa v posledných rokoch pohybovala od 7 000 do 25 000 ľudí. Táto hodnota je vyššia ako vo väčšine ostatných európskych krajín v dôsledku veľkej staršej populácie v Taliansku a oveľa vyššia ako doteraz pripísaná Covid-19.

Svetová zdravotnícka organizácia WHO v novom bulletine uvádza, že Covid-19 sa v skutočnosti šíri pomalšie a nie rýchlejšie ako chrípka, asi o 50%. Okrem toho sa zdá, že presymptomatický prenos je v Covid-19 oveľa nižší ako v prípade chrípky.

Dánsky vedec Peter Götsche, zakladateľ slávnej Cochrane Medical Collaboration, píše, že Covid-19 je „epidémia masovej paniky“ a „logika bola jednou z prvých obetí“.

Bývalý izraelský minister zdravotníctva Yoram Lass hovorí, že nový koronavírus je „menej nebezpečný ako chrípka“ a lokalizačné opatrenia „zabijú viac ľudí ako vírus“. Dodáva, že „čísla nezodpovedajú panike“ a „psychológia prevažuje nad vedou“. Ďalej poznamenáva, že „Taliansko je známe svojím obrovským výskytom respiračných problémov, viac ako trikrát viac ako ktorákoľvek iná európska krajina.“

Pietro Vernazza, švajčiarsky špecialista na infekčné choroby, tvrdí, že mnohé zo zavedených opatrení nie sú založené na vede a mali by sa zrušiť. Podľa Vernazzy nedáva zmysel hromadné testovanie, pretože 90% populácie nebude vidieť žiadne príznaky a karantény a záverečné školy sú dokonca „kontraproduktívne“. Odporúča, aby boli chránené iba rizikové skupiny, pričom by to neporušovalo hospodárstvo a spoločnosť ako celok.

Prezident Svetovej federácie lekárov Frank Ulrich Montgomery tvrdí, že blokovacie opatrenia, ako v Taliansku, sú „neprimerané“, „kontraproduktívne“ a mali by sa zrušiť.

Švajčiarsko: Napriek panike v médiách je nadmerná úmrtnosť stále takmer nulová. Poslednými obeťami s pozitívnym testom sú vo vekovej hranici 96 a 97 rokov so sprievodnými chorobami.

24.03.2020

Spojené kráľovstvo vypustilo Covid-19 z oficiálneho zoznamu vysoko komplikovaných infekčných chorôb (HCID) s tým, že úmrtnosť je „všeobecne nízka“.

Riaditeľ Nemeckého národného inštitútu zdravia (RKI) potvrdil, že oni všetky úmrtia považujú za pozitívny výsledok testu, bez ohľadu na skutočnú príčinu smrti, ako „smrť spôsobenú koronavírusom“. Priemerný vek zomretých je 82 rokov, najčastejšie so závažnými sprievodnými chorobami. Rovnako ako vo väčšine ostatných krajín je nadmerná úmrtnosť na Covid-19 pravdepodobne v Nemecku takmer nulová.

Postele vo švajčiarskych oddeleniach intenzívnej starostlivosti vyhradené pre pacientov Covid19 sú stále „väčšinou prázdne“.

Nemecký profesor Karin Mölling, bývalý vedúci oddelenia lekárskej virológie na univerzite v Zürichu v rozhovore uviedol, že Covid-19 nie je „smrteľný vírus“ a že „panika by sa mala zastaviť“.

25.03.2020

Profesor Stanfordskej univerzity John Joannidis, ktorý použil údaje z výletnej lode Diamond Princess, ukázal, že úmrtia podľa Covid-19 v závislosti od veku sa pohybujú od 0,025% do 0,625%, to znamená v rozmedzí silných prechladnutí alebo chrípky. To sa približne zhoduje so zisteniami vyššie uvedenej štúdie o skutočnej úmrtnosti vo Wu-chane na úrovni 0,04% až 0,12%.

Japonská štúdia ukázala, že zo všetkých cestujúcich na rovnakom plavidle s pozitívnym výsledkom testu, dokonca aj vo veku 80 - 89 rokov, zostalo 48% úplne asymptomatických, zatiaľ čo vo veku 70 - 79 rokov to bolo ohromujúcich 60%, ktorí vôbec nemali žiadne príznaky. To opäť vyvoláva otázku, či sú už existujúce choroby dôležitejšie ako samotný vírus.

Hlasy rozumných odborníkov naďalej znejú a topia sa v prúde propagandy a dezinformácií globálnych médií:

Nemecký imunológ a toxikológ, profesor Stefan Hockertz, vysvetľuje v rozhovore v rádiu, že Covid-19 nie je nebezpečnejší ako chrípka, iba sa mu venuje väčšia pozornosť. Nebezpečnejšie ako vírus sú strach a panika, ktorú vytvárajú médiá, a „autoritatívna reakcia“ mnohých vlád. Profesor Hockertz tiež poznamenáva, že väčšina takzvaných „mŕtvych na koronavírus“ skutočne mala pozitívny výsledok testu, ale zomrela na iné príčiny. Verí, že desaťkrát toľko ľudí už údajne malo Covid19, ale nevšimli si nič alebo len veľmi málo.
Argentínsky virológ a biochemik Pablo Goldschmidt tvrdí, že Covid-19 nie je nebezpečnejší ako nachladnutie alebo chrípka. Možno to cirkulovalo už v predchádzajúcich rokoch, ale nebolo objavené, pretože ho nikto nehľadal. Goldschmidt hovorí o „globálnom terore“, ktorý vytvorili médiá a politici. Podľa neho každý rok zomrie na zápal pľúc 3 000 000 novorodencov z celého sveta a 50 000 dospelých v Spojených štátoch.
Profesor Martin Exner, vedúci Inštitútu hygieny Univerzity v Bonne, v rozhovore vysvetľuje, prečo je zdravotnícky personál v súčasnosti pod tlakom, aj keď zatiaľ v Nemecku sotva došlo k nárastu počtu pacientov: Na jednej strane, lekári a zdravotné sestry, ktorí majú pozitívny test, musia byť v karanténe a často je ťažké ich nahradiť. Na druhej strane sestry zo susedných krajín, ktoré poskytujú dôležitú časť starostlivosti, v súčasnosti nemôžu vstúpiť do krajiny z dôvodu uzavretých hraníc.
Profesor Julian Nida-Rumelin, bývalý nemecký minister kultúry a profesor etiky, poznamenáva, že Covid-19 nepredstavuje nebezpečenstvo pre zdravé obyvateľstvo ako celok, a preto nie sú opodstatnené extrémne opatrenia, ako napríklad zákaz vychádzania.
26.03.2020

USA. Najnovšie údaje z USA z 25. marca naznačujú pokles počtu chorôb podobných chrípke (SARS, chrípka, prechladnutie, COVID-19 atď.) V celej krajine, ktorých frekvencia je v súčasnosti výrazne nižšia ako priemer za predchádzajúce roky. Dôvodom nemôžu byť reštriktívne opatrenia vlády, pretože sú platné menej ako týždeň, najmä vzhľadom na inkubačné obdobie.


US Influenza Trend (March 25, 2020)

US Influenza Trend (March 25, 2020)

Nemecko. V nedávnej správe o chrípke uverejnenej v Inštitúte Roberta Kocha v Nemecku 24. marca sa uvádza „celonárodný pokles aktivity akútnych infekcií dýchacích ciest“: počet chorôb podobných chrípke a počet hospitalizácií sú pod úrovňou predchádzajúcich rokov a v súčasnosti sa neustále znižujú. RKI pokračuje: „Zvýšenie počtu návštev u lekára sa v súčasnosti nedá vysvetliť ani vírusmi chrípky cirkulujúcimi v populácii, ani SARS-CoV-2.“


Deutschland: Atemwegserkrankungen 2019/2020 ggü. Vorjahren

Deutschland: Krankenhausaufenthalte durch Atemwegserkrankungen nach Altersgruppen

Taliansko. Renomovaný taliansky virológ Giulio Tarro tvrdí, že miera úmrtnosti na Covid-19 je dokonca nižšia ako 1% v Taliansku, a preto je porovnateľná s chrípkou. Vyššie hodnoty vznikajú iba preto, že sa nerozlišuje medzi úmrtnosťou „s“ a „na“ Covid-19 a tiež preto, že počet infikovaných osôb (bez príznakov) je veľmi podceňovaný.

Veľká Británia. Autori štúdie na British Imperial College, ktorá predpovedala až 500 000 úmrtí, opäť znižujú svoje predpovede. Potom, čo už pripustili, že významná časť úmrtí s pozitívnym výsledkom testu je súčasťou normálnej úmrtnosti, teraz tvrdia, že vrchol choroby možno dosiahnuť do dvoch až troch týždňov.

Veľká Británia. Vo februári 2019 Guardian uviedol, že dokonca aj v období slabej chrípkovej sezóny 2018/2019 bolo vo Veľkej Británii viac ako 2 180 prípadov pomoci na oddeleniach intenzívnej starostlivosti spojených s chrípkou.

Švajčiarsko. Zdá sa, že vo Švajčiarsku je nadmerná úmrtnosť na Covid-19 stále nulová. Poslednou „obeťou smrti“, ktorú médiá predstavili, je 100-ročná žena. Švajčiarska vláda však naďalej sprísňuje reštriktívne opatrenia.

Švédsko. Švédsko naďalej dodržiava liberálnu stratégiu pre Covid-19, ktorá je založená na dvoch zásadách: rizikové skupiny sú chránené a ľudia s príznakmi chrípky zostávajú doma. "Ak budete postupovať podľa týchto dvoch pravidiel, nebudete potrebovať ďalšie opatrenia, ktorých dopad bude v každom prípade zanedbateľný," uviedol hlavný epidemiológ Anders Tegnell. Sociálno-ekonomický život bude normálne pokračovať. Podľa Tegnella sa zatiaľ veľký príliv do nemocníc nevyskytol.

Nemecká expertka na trestné a ústavné právo, Dr. Jessica Hamed, tvrdí, že opatrenia ako všeobecný zákaz vychádzania a zákazy kontaktov sú masívnym a neprimeraným útokom na základné práva a slobodu, takže je zrejmé, že „všetko je nezákonné“.

Najnovšia európska monitorovacia správa o celkovej úmrtnosti naďalej vykazuje normálne alebo podpriemerné hodnoty vo všetkých krajinách a vo všetkých vekových skupinách, ale teraz, s jednou výnimkou: vo vekovej skupine nad 65 rokov v Taliansku sa v súčasnosti predpokladá celková zvýšená úmrtnosť (tzv. oneskorené nastavenie z-skóre), ktoré je však stále pod hodnotami chrípkových vĺn v rokoch 2017 a 2018.

27. marca 2020 (I)

Taliansko: Podľa najnovších údajov, ktoré uverejnilo talianske ministerstvo zdravotníctva, je celková úmrtnosť vo všetkých vekových skupinách nad 65 rokov po úmrtí v dôsledku miernej zimy výrazne vyššia. Až do 14. marca bola celková úmrtnosť stále pod chrípkovou sezónou 2016/2017, ale medzitým ju možno už prekročila. Väčšina tejto nadmernej úmrtnosti v súčasnosti pochádza zo severného Talianska. Presná úloha systému Covid-19 v porovnaní s inými faktormi, ako sú panika, kolaps v zdravotníctve a samotné zákazy, však zatiaľ nie je jasná.


Taliansko: Celková úmrtnosť 65+ rokov (červená čiara) (MdS / 14. marec 2020)

Francúzsko: Podľa posledných údajov z Francúzska, celková úmrtnosť na vnútroštátnej úrovni zostáva po miernom období chrípky v normálnom rozmedzí. V niektorých regiónoch, najmä na severovýchode Francúzska, však celková úmrtnosť vo vekovej skupine nad 65 rokov už prudko vzrástla v súvislosti s Covid-19 (pozri obrázok nižšie).


Francúzsko: Celková úmrtnosť na vnútroštátnej úrovni (nad) a vo vážne postihnutom departemente Haut-Rhin (SPF / 15. marca 2020)

Francúzsko takisto poskytlo podrobné informácie o pacientoch s pozitívnym výsledkom testu:

Vekové rozdelenie hospitalizovaných pacientov (vľavo hore), pacientov s intenzívnou starostlivosťou (vpravo hore), pacientov doma (vľavo dole) a úmrtí (vpravo dole).

Priemerný vek mŕtvych je 81,2 roka.
78% mŕtvych bolo starších ako 75 rokov, 93% malo viac ako 65 rokov.
2,4% mŕtvych bolo mladších ako 65 rokov a predtým boli zdraví.
Priemerný vek pacientov na oddelení intenzívnej starostlivosti je 65 rokov.
26% pacientov intenzívnej starostlivosti starších ako 75 rokov, 67% malo predchádzajúce choroby.
17% pacientov intenzívnej starostlivosti mladších ako 65 rokov bolo predtým zdravých.
Francúzske orgány dodávajú, že podiel Covid-19 na celkovej úmrtnosti ešte nebol stanovený.


Vekové rozdelenie hospitalizovaných pacientov (vľavo hore), pacientov s intenzívnou starostlivosťou (vpravo hore), pacientov doma (vľavo dole) a zomretých (vpravo dole). Zdroj: SPF / 24. marca 2020

USA: Vedecký pracovník Stephen McIntyre vyhodnotil oficiálne údaje o úmrtiach na zápal pľúc v USA. Zvyčajne zomiera 3 000 až 5 500 osôb týždenne, a teda výrazne viac, ako sú súčasné údaje pre Covid19. Celkový počet úmrtí v USA je medzi 50 000 a 60 000 za týždeň. (Poznámka: V nasledujúcom grafe ešte posledné údaje za marec 2020 ešte neboli úplne aktualizované, takže krivka klesá).


USA: Úmrtia na zápal pľúc týždenne (CDC / McIntyre)

Veľká Británia:

Neil Ferguson z Imperial College London teraz predpokladá, že Spojené kráľovstvo má dostatočnú kapacitu na jednotkách intenzívnej starostlivosti na liečbu pacientov s Covid19.
John Lee, emeritný profesor patológie, tvrdí, že osobitným spôsobom, ako nahlásiť prípady Covid-19, je prehodnotiť riziko, ktoré Covid-19 nesie nad konvenčnou chrípkou a prechladnutím.
Ďalšie témy:

Predbežná štúdia vedcov na Stanfordskej univerzite zistila, že 20 až 25% pacientov pozitívnych na Covid19 tiež testovalo pozitívne na iné chrípkové vírusy alebo SARS.
Počet žiadostí o poistenie v nezamestnanosti v Spojených štátoch stúpol na viac ako tri milióny (záznam). V tejto súvislosti sa tiež očakáva prudký nárast počtu samovrážd.
Prvý pacient s pozitívnym výsledkom v Nemecku sa už uzdravil. Podľa jeho vyjadrenia 33-ročný muž zažil chorobu „nie tak zlú ako chrípka“.
Španielske médiá uviedli, že rýchle testy na protilátky proti Covid-19 majú senzitivitu iba 30%, hoci by to malo byť najmenej 80%.
Štúdia v Číne v roku 2003 ukázala, že pravdepodobnosť úmrtia na koronavírus SARS je o 84% vyššia u ľudí z oblastí so stredným znečistením ovzdušia a 200% v prípade závažného znečistenia ovzdušia ako u pacientov z oblastí s čistým vzduchom.
Nemecká sieť liekov založených na dôkazoch (EbM) kritizuje mediálne správy o Covid-19: „Mediálne pokrytie v žiadnom prípade nezohľadňuje kritériá pre informácie o rizikách založené na dôkazoch, ako sme požadovali. Predkladanie nespracovaných údajov bez uvedenia iných príčin smrti vedie k prehodnoteniu rizika. “
27. marca 2020 (II)

Nemecký vedec Dr. Richard Capek na základe kvantitatívnej analýzy tvrdí, že „epidémia koronavírusov“ je v skutočnosti „testovacou epidémiou“. Capek ukazuje, že pri exponenciálnom náraste počtu testov zostáva percento pozitívnych výsledkov stabilné a úmrtnosť klesá, čo vyvracia exponenciálnu distribúciu samotného vírusu.

Nemecký profesor virológie, Dr. Carsten Scheller z Univerzity vo Würzburgu, v podcaste vysvetľuje, že Covid-19 je určite porovnateľný s chrípkou a doteraz vedie k menšiemu počtu úmrtí. Profesor Scheller má podozrenie, že exponenciálne krivky, často prezentované v médiách, sú viac spojené so zvýšením počtu testov ako so šírením samotného vírusu. Napríklad Japonsko a Južná Kórea sa napriek miliónom čínskych turistov a minimálnym sociálnym obmedzeniam ešte nestretli s krízou Covid-19.

Posledné údaje z mesta Bergamo ukazujú, že celková úmrtnosť v marci 2020 sa zvýšila zo zvyčajných 150 ľudí mesačne na približne 450 ľudí. Stále nie je jasné, aký podiel na tom mal Covid19 a aký podiel spôsobili iné faktory, ako napríklad masová panika, systémový kolaps a samotné zablokovanie. Mestskú nemocnicu zrejme obsadili ľudia z celého regiónu a tá skolabovala.

Dvaja profesori Stanfordu, Dr. Eran Bendavid a Dr. Jay Bhattacharya, vysvetľujú, že letalitu Covid-19 nadhodnocuje niekoľko rádov, pravdepodobne dokonca v Taliansku je to iba 0,01% - 0,06%, a teda nižšia ako chrípka. Hlavným dôvodom tohto prehodnotenia je veľmi podcenený počet infikovaných ľudí bez príznakov. Príkladom je plne testovaná talianska komunita Vaud, ktorá vykázala 50 až 75% ľudí bez príznakov s pozitívnym testom.

Dr. Gerald Gaß, prezident Nemeckej asociácie nemocníc, vysvetlil v rozhovore s Handelsblattom, že „extrémna situácia v Taliansku je spôsobená najmä veľmi nízkou kapacitou intenzívnej starostlivosti“.

Wolfgang Wodarg, jeden z prvých a vysoko známych kritikov „paniky Covid-19“, bol odstránený Medzinárodnou radou pre transparentnosť Nemecka, kde viedol pracovnú skupinu pre zdravie. Wodarg už bol za svoju kritiku médiami napadnutý.


Počet testov a pozitívnych testov (proporcionálne)


Pozitívnych testov na počet testov (konštantne)

Rastúci počet testov odhaľuje úmerný počet infekcií, pomer zostáva konštantný, čo hovorí proti prebiehajúcej vírusovej epidémii. (Dr. Richard Capek, údaje z USA)

Whistleblower NSA Edward Snowden varuje, že vlády využívajú súčasnú situáciu na rozšírenie stavu dohľadu a obmedzenie základných práv. Kontrolné opatrenia, ktoré sa v súčasnosti uplatňujú, by sa po kríze nezrušili.
28.03.2020

V novej štúdii univerzity v Oxforde sa dospelo k záveru, že COVID-19 môže existovať vo Veľkej Británii od januára 2020, môže už infikovať a imunizovať polovicu populácie. Väčšina ľudí však nemá žiadne príznaky alebo má iba mierne príznaky. To bude znamenať, že menej ako jeden z 1 000 ľudí s COVID-19 potrebuje hospitalizáciu.
Britské médiá informovali o 21-ročnej žene, ktorá zomrela na COVID-19 „bez akýchkoľvek predchádzajúcich chorôb“. Odvtedy sa však ukázalo, že žena nedala pozitívny výsledok testu, bola prijatá do nemocnice so srdcovým infarktom (samovražda nie je vylúčená). Koronerka povedala, že zomrela na COVID-19, keď počula, že má mierny kašeľ.
Nemecký mediálny vedec profesor Otfried Jarren kritizoval, že mnoho médií poskytuje nekritickú žurnalistiku, ktorá zdôrazňuje hrozby a výkonnú moc. Podľa profesora Jarrena medzi odborníkmi takmer neexistuje diferenciácia a skutočná debata.
29.03.2020

Najnovšie údaje Nemeckého inštitútu Roberta Kocha ukazujú, že zvýšenie počtu pozitívnych výsledkov testov je úmerné zvýšeniu počtu testov, tj v percentuálnom vyjadrení zostáva približne rovnaké. To môže naznačovať, že zvýšenie počtu prípadov choroby je spojené najmä so zvýšením počtu testov, a nie s prebiehajúcou epidémiou.
Dr. Suharit Bhakdi, Emeritný profesor lekárskej mikrobiológie v Mohuči, napísal otvorený list nemeckej kancelárke Angele Merkelovej a vyzval na naliehavé preskúmanie opatrení proti COVID-19. List obsahuje päť dôležitých otázok.
Milánsky mikrobiológ Maria Rita Gismondo vyzýva taliansku vládu, aby prestala hlásiť denný počet „pozitívnych výsledkov testov“, pretože tieto čísla sú „falošné“ a spôsobujú paniku. Počet pozitívnych výsledkov testu do značnej miery závisí od typu a počtu testov a nehovorí nič o zdravotnom stave.
Doktor John Ioannidis, profesor medicíny a epidemiológie na Stanforde, poskytol hodinový hĺbkový rozhovor o nedostatku údajov na hodnotenie COVID-19.
Argentínsky virológ Pablo Goldschmidt, ktorý žije vo Francúzsku, stále považuje politickú reakciu na COVID-19 za „úplne prehnanú“ a varuje pred „totalitnými opatreniami“.
Taliansky autor Fulvio Grimaldi, narodený v roku 1934, vysvetľuje, že štátne reštriktívne opatrenia prijaté v Taliansku sú „horšie ako za fašizmu“. Parlament a spoločnosť sú úplne zbavené svojich práv.
30.03.2020 (I)

V Nemecku niektoré kliniky už nemôžu prijať pacientov. Nie preto, že je ich príliš veľa alebo príliš málo, ale preto, že zdravotnícky personál má pozitívny výsledok testu, aj keď vo väčšine prípadov takmer nevykazujú žiadne príznaky. To znova ilustruje, ako a prečo sa zdravotné systémy ochromujú.

V nemeckom opatrovateľskom dome pre chorých zomrelo 15 ľudí s pozitívnymi výsledkami testu, mnohí bez známok koronavírusu. Nemecký lekársky špecialista nás informuje: „Z môjho lekárskeho hľadiska existujú dôkazy, že niektorí z týchto ľudí mohli v dôsledku prijatých opatrení zomrieť. Ľudia s demenciou sa dostávajú do veľkého stresu, keď sa v ich každodennom živote robia veľké zmeny: izolácia, žiadny fyzický kontakt, prípadne personál s ochranným vybavením. “V nemeckej a medzinárodnej štatistike sa však zomrelý považuje za „smrteľné následky koróny“. V súvislosti s „korónovou krízou“ je teraz možné zomrieť na chorobu aj bez jej príznakov.

Podľa švajčiarskeho farmakológa Inselspital Hospital v Berne prinútil zamestnancov ísť na dovolenku, zastaviť liečbu a odložiť chirurgický zákrok kvôli strachu z COVID-19.

Profesor Gerard Krause, vedúci oddelenia epidemiológie v centre Helmholtzovho centra štúdia infekčných chorôb varuje v nemeckej televízii ZDF, že protivírusové opatrenia „môžu viesť k väčšiemu počtu úmrtí ako samotný vírus“.

Rôzne médiá uviedli, že viac ako 40 lekárov v Taliansku už zomrelo „počas epidémie COVID-19“. Pohľad na príslušný zoznam však ukazuje, že väčšina zosnulých lekárov sú lekári s dlhoročným dôchodkom vo všetkých smeroch vrátane 90-ročných psychiatrov a detských lekárov, z ktorých väčšina pravdepodobne zomrela na prirodzené príčiny.

Rozsiahly prieskum na Islande potvrdzuje, že 50% všetkých ľudí s pozitívnym výsledkom testu je „bez príznakov“. Podľa islandských údajov sa miera úmrtnosti na COVID-19 počíta aj na "per mille", tj na úrovni chrípky alebo nižšej. Pri jednom z dvoch úmrtí s pozitívnym výsledkom testu bol jeden „turista s neobvyklými príznakmi“. (Viac údajov o Islande)

Peter Hitchens, novinár britského denníka Daily Mail píše: „Existujú presvedčivé dôkazy o tom, že táto veľká panika je hlúpa. Napriek tomu je naša sloboda porušená a naša ekonomika je oslabená. Hitchens poznamenáva, že v niektorých častiach Veľkej Británie policajní roboti sledujú a hlásia „voliteľné“ prechádzky v prírode. V niektorých prípadoch policajné bezpilotné lietadlá vyzývajú ľudí, aby sa vrátili „na záchranu životov“ cez reproduktor. (Poznámka: ani George Orwell o ničom takom neuvažoval)

Talianska tajná služba varuje pred verejnými nepokojmi a povstaniami. Supermarkety už boli vyplienené a lekárne prepadnuté.

Profesor Sucharit Bhakdi medzitým zverejnil video (nemecky/anglicky), v ktorom vysvetľuje svoj otvorený list kancelárke Dr. Angela Merkelovej.

30.03.2020 (II)

V niektorých krajinách existuje stále viac dôkazov týkajúcich sa COVID-19, že „liečba môže byť horšia ako choroba“.

Na jednej strane existuje riziko tzv. nozokomiálnych infekcií, s ktorými sa pacient nakazí v nemocnici. Odhaduje sa, že v Európe sa každý rok vyskytne 2,5 milióna takýchto prípadov, čo vedie k 50 000 úmrtiam ročne. Aj v nemeckých jednotkách intenzívnej starostlivosti asi 15% pacientov získava nozokomiálne infekcie vrátane pneumónie s umelým dýchaním. Ďalším špecifickým problémom je nárast zoznamu patogénov rezistentných na antibiotiká v nemocniciach.

Ďalším aspektom sú veľmi agresívne dobre mienené liečby, ktoré sa stále viac používajú u pacientov s COVID-19. Patria sem najmä podávanie steroidov, silných antibiotík a antivírusových liekov (alebo ich kombinácií). Už pri liečbe pacientov so SARS-1 sa ukázalo, že výsledky pri tejto liečbe boli často horšie a mali vyššiu úmrtnosť ako bez takejto liečby.

31. marca 2020 (I)

Richard Capek a ďalší vedci už preukázali, že počet testovaných pozitívnych jedincov vo vzťahu k počtu vykonaných testov zostáva konštantný vo všetkých doteraz študovaných krajinách, čo hovorí proti exponenciálnemu šíreniu („epidémii“) vírusu a iba naznačuje exponenciálny nárast počtu testov.

Podiel pozitívne testovaných jedincov je v závislosti od krajiny medzi 5 a 15%, čo zodpovedá zvyčajnému šíreniu koronavírusov. Je zaujímavé, že tieto konštantné číselné hodnoty nie sú aktívne oznamované (ani odstraňované) orgánmi a médiami. Namiesto toho sú exponenciálne, ale irelevantné a zavádzajúce krivky zobrazené bez kontextu.

Takéto správanie samozrejme nezodpovedá profesionálnym lekárskym štandardom, ako to objasňuje správa o tradičnej chrípke Nemeckého inštitútu Roberta Kocha (s. 30, pozri tabuľku nižšie). Tu sa okrem počtu detekcií (vpravo) zobrazuje aj počet vzoriek (vľavo, šedé stĺpce) a pozitívna frekvencia (vľavo, modrá krivka).

Toto okamžite ukazuje, že počas chrípkovej sezóny pozitívna miera stúpa z 0 na 10% až do 80% vzoriek a po niekoľkých týždňoch klesne späť na normálnu hodnotu. Na porovnanie testy Covid19 ukazujú konštantnú pozitívnu mieru v normálnom rozsahu (pozri nižšie).


Vľavo: Počet vzoriek a pozitívna rýchlosť; vpravo: počet detekcií (RKI, 2017)
Konštantná Covid19-pozitívna miera s údajmi z USA (Dr. Richard Capek). Analogicky to platí pre všetky ostatné krajiny, pre ktoré sú v súčasnosti k dispozícii údaje o počte vzoriek.


Pozitívna miera Covid19 (Dr. Richard Capek, údaje z USA)

31. marca 2020 (II)
Grafická analýza údajov z európskeho monitorovania pôsobivo ukazuje, že bez ohľadu na prijaté opatrenia zostala celková úmrtnosť v celej Európe v normálnom rozmedzí alebo do 25. marca a často výrazne pod úrovňou z predchádzajúcich rokov. Iba v Taliansku (nad 65 rokov) sa celková miera úmrtnosti mierne zvýšila (pravdepodobne z niekoľkých dôvodov), ale stále bola pod predchádzajúcimi chrípkovými obdobiami.
Predseda nemeckého inštitútu Roberta Kocha opätovne potvrdil, že existujúce podmienky a skutočná príčina smrti nehrajú pri definovaní tzv. „Korónových úmrtí“ žiadnu úlohu. Z lekárskeho hľadiska je takáto definícia jednoznačne zavádzajúca. Má očividný a všeobecne známy účinok, ktorý vyvoláva strach z politiky a spoločnosti.
V Taliansku sa situácia teraz začína upokojovať. Pokiaľ je známe, dočasne zvýšená miera úmrtnosti (65+) bola skôr miestna, často sprevádzanými masovou panikou a rozpadom zdravotnej starostlivosti. Napríklad politik zo severného Talianska sa pýta: „Ako je možné, že Covid pacienti z Brescie sú prepravovaní do Nemecka, zatiaľ čo v neďalekej Verone sú dve tretiny postelí intenzívnej starostlivosti prázdne?“
V článku uverejnenom v European Journal of Clinical Investigation, stanfordský profesor medicíny John C. Ioannidis kritizuje „škody zo zveličovania informácií a opatrení bez dôkazov“. Dokonca aj časopisy zverejnili na začiatku pochybné tvrdenia.
Čínska štúdia uverejnená v Čínskom časopise epidemiológie začiatkom marca, ktorá naznačovala nespoľahlivosť testov na vírus Covid19 (približne 50% falošne pozitívnych výsledkov u asymptomatických pacientov), ​​sa odvtedy stiahla. Vedúci autor štúdie, dekan lekárskej fakulty, nechcel uviesť dôvod stiahnutia a hovoril o „citlivej veci“, ktorá by mohla naznačovať politický tlak, ako poznamenal novinár NPR. Nezávisle od tejto štúdie je však už dlho známa nespoľahlivosť tzv. Testov na vírus PCR: V roku 2006 sa napríklad v kanadskom domove s opatrovateľskou službou objavila masová infekcia koronavírusmi SARS, ktorá sa neskôr ukázala ako bežné chrípkové koronavírusy (ktoré môžu byť taktiež fatálne pre rizikové skupiny).
Autori nemeckej siete pre riadenie rizík( German Risk Management Network RiskNET ) hovoria v analýze Covid19 o „slepom lete“, ako aj o „nedostatočnej kompetencii a etike údajov“. Namiesto stále väčšieho počtu testov a opatrení je potrebná reprezentatívna vzorka. Je potrebné kriticky spochybniť „zmysel a pomer“ opatrení.
Španielsky rozhovor s medzinárodne uznávaným argentínsko-francúzskym virológom Pablom Goldschmidtom bol preložený do nemčiny. Goldschmidt považuje zavedené opatrenia za lekársky kontraproduktívne a poznamenáva, že človek musí teraz „prečítať Hannah Arendtovú“, aby pochopil „pôvod totalitárstva“.
Maďarský premiér Viktor Orbán, podobne ako iní predsedovia vlád a prezidenti pred ním, z veľkej časti oslabil maďarský parlament „mimoriadnym právnym režimom počas výnimočného stavu“ a teraz ho môže v podstate riadiť dekrétom.
1. apríla 2020

O situácii v Taliansku

Talianski lekári uviedli, že už na konci minulého roka pozorovali závažné prípady zápalu pľúc v severnom Taliansku. Genetické analýzy však teraz ukazujú, že vírus Covid19 sa objavil v Taliansku až v januári tohto roku. „Závažná pneumónia diagnostikovaná v Taliansku v novembri a decembri musí byť preto spôsobená iným patogénom,“ poznamenal virológ. To opäť vyvoláva otázku, akú úlohu hrá vírus Covid19 alebo iné faktory v talianskej situácii.

30. marca sme spomenuli zoznam talianskych lekárov, ktorí zomreli „počas korónovej krízy“, z ktorých mnohí boli do 90 rokov a krízu sa vôbec aktívne nezúčastnili. Dnes boli zo zoznamu odstránené všetky roky narodenia (pozri však poslednú verziu archívu). Podivný postup.

Nasledujúcu správu sme dostali aj od pozorovateľa v Taliansku, ktorý poskytuje ďalšie podrobnosti o dramatickej situácii v tejto krajine, ktorá je zjavne spôsobená čímsi oveľa viac ako vírusom:

„V posledných týždňoch väčšina východoeurópskych zdravotných sestier, ktoré pracovali 24 hodín denne, 7 dní v týždni na podporu ľudí, ktorí potrebujú starostlivosť v Taliansku,rýchlo opustila krajinu. V neposlednom rade je to z dôvodu paniky a zákazu prechádzania hraníc, ktoré nariaďujú „krízové vlády“. Výsledkom je, že starí ľudia, ktorí potrebujú starostlivosť, a ľudia so zdravotným postihnutím, niektorí bez príbuzných, zostali bez opatrovateľov bezmocní.

Mnohí z týchto opustených ľudí potom skončili po niekoľkých dňoch v nemocniciach, ktoré boli celé roky trvalo preťažené, pretože boli okrem iného dehydratovaní. V nemocniciach žiaľ chýbali pracovníci, ktorí sa museli starať o deti zavreté v bytoch, pretože školy a škôlky boli zatvorené. To viedlo k úplnému kolapsu starostlivosti o zdravotne postihnuté osoby a starších ľudí, najmä v tých oblastiach, kde boli nariadené ešte tvrdšie „opatrenia“, a podmienky chaosu.

Ošetrovateľská pohotovosť, ktorá bola spôsobená panikou, dočasne viedla k mnohým úmrtiam medzi tými, ktorí potrebujú starostlivosť, a čoraz častejšie medzi mladšími pacientmi v nemocniciach. Tieto úmrtia potom spôsobili ešte väčšiu paniku medzi zodpovednými a médiami, ktoré uviedli napríklad „ďalších 475 obetí na životoch“, „mŕtvych z nemocníc odstraňuje armáda “ a ilustrovali to obrázky rakiev a kolón vojenských nákladných automobilov.

Bolo to však dôsledkom strachu pohrebných riaditeľov z „vraha“, ktorí odmietali ich služby. Navyše, na jednej strane bolo príliš veľa úmrtí naraz a na druhej strane vláda schválila zákon, že mŕtvoly, ktoré obsahujú koronavírusy, musia byť spopolnené. V katolíckom Taliansku bolo v minulosti vykonaných len niekoľko kremácií. Preto existovalo len niekoľko malých krematorií, ktoré veľmi rýchlo dosiahli svoje limity. Preto museli byť zosnulí rozmiestnení do rôznych kostolov.

V zásade je tento vývoj rovnaký vo všetkých krajinách. Kvalita zdravotného systému má však významný vplyv na výsledky. Preto je v Nemecku, Rakúsku alebo Švajčiarsku menej problémov ako v Taliansku, Španielsku alebo USA. Ako však možno vidieť na oficiálnych údajoch, nedošlo k výraznému zvýšeniu úmrtnosti. Len malá odchýlka, ktorú spôsobila táto tragédia.

Situácia v nemocniciach v USA, Nemecku a Švajčiarsku

Americká televízna stanica CBS bola pristihnutá, ako ukazuje záznamy z talianskej jednotky intenzívnej starostlivosti a vydáva ich ako dokumentáciu súčasnej situácie v New Yorku. V skutočnosti desiatky nahrávok amatérskych novinárov ukazujú, že situácia v nemocniciach na východnom i západnom pobreží USA je v súčasnej dobe veľmi pokojná. Dokonca ani "chladiarenské vozidlá na mŕtvoly", ktorá médiá s takou záľubou ukazujú, sú nevyužité a prázdne.

V rozpore so správami z médií, register nemeckých jednotiek intenzívnej starostlivosti tiež nevykazuje zvýšenú obsadenosť. Zamestnanec mníchovskej kliniky vysvetlil, že „čakali celé týždne, kým vlna zasiahne“, ale že „nedošlo k zvýšeniu počtu pacientov“. Povedal, že vyhlásenia politikov nezodpovedajú ich vlastnej skúsenosti a že „mýtus o vražednom víruse“ sa „nemôže potvrdiť“.

Ani na švajčiarskych klinikách sa doteraz nezaznamenala žiadna zvýšená obsadenosť. Návštevník antonálnej nemocnice v Lucerne uvádza, že „je menšia aktivita ako v bežných časoch“. Celé podlažia boli vyhradené pre Covid-19, ale personál „stále čaká na pacientov“. „Prázdne“ boli aj nemocnice v Berne, Bazileji, Zugu a Zürichu. Aj v Ticino (vedľa Lombardie) nie sú jednotky intenzívnej starostlivosti plne využité, ale pacienti sa v súčasnosti presúvajú na nemecko-švajčiarske oddelenia. Z čisto lekárskeho hľadiska to nedáva zmysel.
Ďalšie lekárske postrehy

Riaditeľ Univerzitného zdravotníckeho centra v Hamburgu, Dr. Ansgar Lohse, požaduje rýchle ukončenie zákazu vychádzania a zákazu kontaktu. Tvrdí, že korónou by malo byť nakazených viac ľudí. Strediská dennej starostlivosti a školy by sa mali otvoriť čo najskôr, aby deti a ich rodičia mohli byť imúnni proti infekcii koronavírusmi. Pokračovanie prísnych opatrení by viedlo k hospodárskej kríze, ktorá by tiež stála životy, uviedol lekár.

V Španielsku tvoria 15% pozitívnych testov lekári a zdravotné sestry. Aj keď mnohí z nich nevykazujú žiadne príznaky, musia ísť do karantény a spôsobiť tak zrútenie španielskeho systému zdravotnej starostlivosti.

Dr. John Lee, emeritný profesor patológie, píše o veľmi zavádzajúcej definícii "koronových úmrtí" a spravodajstve o nich v britskom denníku The Spectator.

Najnovšie správy z Nórska, ktoré vyhodnotil doktor špecializujúci sa na environmentálnu toxikológiu, opäť ukazujú, že miera pozitívnych výsledkov testov sa nezvyšuje - ako by sa dalo očakávať v prípade epidémie - ale kolíše v normálnom rozmedzí pre koronavírusy, medzi 2 a 10%. Priemerný vek zosnulých s pozitívnym testom je 84 rokov, príčiny smrti nie sú zverejňované, a nedochádza k nadmernej úmrtnosti.

Švédsko, ktoré sa doteraz obišlo bez radikálnych opatrení a nezaznamenalo zvýšenú úmrtnosť (podobne tomu bolo v ázijských krajinách, ako je Japonsko alebo Južná Kórea), je pozoruhodne pod silným tlakom medzinárodných médií, aby zmenilo svoju stratégiu.

Údaje zo štátu New York ukazujú, že miera hospitalizácie u osôb s pozitívnym testom by mohla byť viac ako dvadsaťkrát nižšia, než ako sa pôvodne predpokladalo.

Článok na špecializovanom portáli DocCheck sa zaoberá problémom ventilácie pacientov pozitívnych na test. U pacientov pozitívnych na test sa oficiálne neodporúča jednoduchá ventilácia cez masku, okrem iného na zabránenie šírenia koronavírusu aerosólmi. Preto sa pacienti na intenzívnej starostlivosti a s pozitívnym testom často intubujú priamo . Intubácia má však nízke šance na úspech a často vedie k ďalšiemu poškodeniu pľúc (tzv. Ventilátorom vyvolané poškodenie pľúc). Rovnako ako pri liekoch vyvstáva otázka, či by šetrnejšia liečba pacientov nebola z lekárskeho hľadiska citlivejšia.
Správy o politickom vývoji

Nemecký minister zahraničia vyzval obyvateľstvo, aby „bolo ostražité a ohlásilo polícii porušenie pravidiel na zabránenie výskytu korónovej epidémie“. „Eagerly reported“ je hlásiť prípady ako "zakázané zhromaždenia, deti hrajúce sa na ihriskách, alebo oslavy", a tiež turizmus.

Nemeckí odborníci na ústavné právo upozorňujú na „vážne zasahovanie do základných práv“. Hans Michael Heinig, odborník na ústavné právo, varuje, že „demokratický ústavný štát by sa mohol v krátkom čase zmeniť na fašisticko-hysterický hygienický štát“. Profesor Christoph Möllers z berlínskej Humboldtovej univerzity vysvetľuje, že zákon o ochrane pred infekciami „nemôže slúžiť ako základ pre také ďalekosiahle obmedzenia občianskych práv občanov“. Podľa bývalého predsedu nemeckého spolkového ústavného súdu Hansa Jürgena Papiera „mimoriadne opatrenia neodôvodňujú pozastavenie občianskych slobôd v prospech autoritárskeho a dozorného štátu“.

Online petitions have been launched in several countries to end curfews and other encroachments on basic rights. At the same time, critical video contributions, even by doctors, are increasingly being deleted. In Berlin, a registered event on fundamental rights, at which the German constitution was distributed, was terminated by the police.

V niekoľkých krajinách sa začali petície, ktorých cieľom je ukončiť zákaz vychádzania a ďalšie zásahy do základných práv. Súčasne sa čoraz viac odstraňujú kritické videozáznamy, a to dokonca aj od lekárov. V Berlíne polícia ukončila povolenú akciu za základné práva, pri ktorej bola distribuovaná nemecká ústava.
2. apríla 2020 (I)

USA

Biofyzik Felix Scholkmann predstavil skutočnosť, že v USA (rovnako ako vo zvyšku sveta) sa exponenciálne nezvyšuje počet „infikovaných“ ľudí, ale počet testov. Počet „infikovaných“ ľudí vo vzťahu k počtu testov zostáva v zásade konštantný (osciluje medzi 10 a 20%), čo hovorí proti súčasnej vírusovej epidémii.


Počet pozitívnych a negatívnych testov (vľavo) a percento pozitívnych testov (vpravo) (Scholkmann, údaje z USA)

Nemecko

Podľa najnovšej chrípkovej správy nemeckého inštitútu Roberta Kocha, počet akútnych respiračných chorôb „prudko poklesol na celoštátnej úrovni“. Hodnoty „klesli vo všetkých vekových skupinách“.

Od 20. marca sa výrazne znížil aj celkový počet hospitalizovaných prípadov s akútnymi respiračnými chorobami. Vo vekovej skupine nad 80 rokov a viac sa počet prípadov v porovnaní s predchádzajúcim týždňom znížil takmer na polovicu.

V 73 nemocniciach ktoré boli vziate do úvahy, bolo zo všetkých prípadov respiračných chorôb 7% diagnostikovaných ako COVID-19. Vo vekových skupinách 35 - 59 rokov to bolo 16% a vo vekovej skupine 60 - 79 rokov to bolo 13%, ktorí dostali diagnózu COVID-19.

Tieto údaje zodpovedajú údajom z iných krajín, ako aj typickej prevalencii koronavírusov (5 až 15%).


Chrípkové ochorenia (RKI, KW13)


Akútne ochorenia dýchacích ciest v nemocniciach
(Robert-Koch-Institut, 13. a 12. týždeň)


Článok v DIE ZEIT diskutuje o problematike pacientov s intenzívnou starostlivosťou v Nemecku:

„V súčasnosti politici, odborníci a mnohí občania so znepokojením sledujú exponenciálne rastúci počet ľudí, ktorí sú každý deň novo infikovaní. Toto však nie je rozhodujúci ukazovateľ na hodnotenie toho, ako závažná je korónová kríza a ako zasiahne Nemecko. Je to skreslené predovšetkým počtom testov, ktoré sa každým týždňom zvyšujú.

S cieľom zmerať záťaž zdravotníckeho systému je obzvlášť dôležitý počet osôb, ktoré sú tak vážne choré, že musia byť ventilované. Pokiaľ je pre nich dostatok miest naventilovanie, mnohých z nich je možné zachrániť. Situácia ako v Taliansku hrozí až vtedy, keď sa tieto postele stanú vzácnymi.

Register DIVI teraz ukazuje, že situácia v nemeckých jednotkách intenzívnej starostlivosti bola doposiaľ uvoľnená. „Stále sme v pohodlnej oblasti,“ hovorí Grabenhenrich. Počet vážne chorých pacientov nestúpa tak prudko ako počet infikovaných pacientov, a aj keby sa tak stalo, stále by bolo možné vybaviť veľký počet lôžok intenzívnej starostlivosti s veľmi dobrým vybavením.

Švajčiarsko

Švajčiarsky federálny úrad pre verejné zdravie uvádza, že sa doteraz vykonalo približne 139 330 testov Covid19, z ktorých bol výsledok pozitívny v 15% prípadov. Toto číslo tiež zodpovedá typickej hodnote vírusu koróny známej z iných krajín a ako je zrejmé, ani vo Švajčiarsku sa nezdá, že by narastalo.

Exponenciálne rastie iba počet testov, ktoré sa často spomínajú v médiách, ale nie počet „infikovaných“, chorých alebo dokonca mŕtvych.
31. marca však bola zverejnená nová štatistika týždennej úmrtnosti, ktorá prvýkrát predpovedá zvýšenie celkovej úmrtnosti vo vekovej skupine nad 65 rokov vo Švajčiarsku počas 12. kalendárneho týždňa (do 22. marca) (pozri graf nižšie). Konkrétne sa očakáva, že celková úmrtnosť sa zvýši približne o 200 úmrtí za týždeň.

Podľa Spolkového úradu je toto zvýšenie „vyjadrením súčasnej pandémie“. Vyskytuje sa tu tento problém: do 22. marca vo Švajčiarsku bolo celkovo 106 úmrtí pozitívnych na testy. Zvýšenie o 200 úmrtí týždenne by znamenalo, že veľká časť dodatočnej úmrtnosti nie je spôsobená vírusom, ale „protiopatreniami“.

Ďalším vysvetlením by bolo, že už bolo zahrnutých približne 200 test-pozitívnych úmrtí nasledujúceho týždňa (13. týždeň). To by znamenalo, že všetky úmrtia pozitívne na test sa považujú za ďalšie úmrtia. Vzhľadom na vek a profil ochorenia, ako aj na medzinárodné skúsenosti by to však bol veľmi pochybný predpoklad.

V skutočnosti sa v správe pridáva toto vyhlásenie o vylúčení zodpovednosti: „Tieto počiatočné odhady sú stále veľmi neisté, takže nie je možné zverejniť presné údaje“.

Ak sa ukáže, že veľká časť úmrtí pozitívnych na testy (stredný vek: 83 rokov) nepredstavuje ďalšie úmrtia, celková úmrtnosť by sa buď nezvýšila, alebo by sa zvýšila najmä z dôvodu drastických opatrení, pretože niektorí odborníci sa toho obávajú.

Týždenná úmrtnosť do 22. marca 2020 (BFS, stav údajov k 31. marcu 2020)

Švajčiarske noviny predložili aktuálnu celkovú úmrtnosť v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi (pozri graf nižšie). To dokazuje, že súčasná miera úmrtnosti je síce skutočne zvýšená, ale stále je pod silnými chrípkovými zimami v posledných rokoch.

Týždenná úmrtnosť počas roka. Dátum ukončenia je 22. marec, nie 31. marec (TA)

Ďalšie informácie

Vírusové testovacie súpravy určené pre Veľkú Britániu museli byť odvolané, pretože už obsahovali komponenty vírusu koróny.

Štúdia British Imperial College, ktorá predpovedala stovky tisíc ďalších úmrtí, ale nikdy nebola uverejnená v časopise alebo recenzovaná, sa zakladala na prevažne nereálnych predpokladoch, ako sa už ukázalo.

BBC sa pýta: „Spôsobuje koronavírus smrť?“ A odpovedá: „Mohla by to byť hlavná príčina, prispievajúci faktor alebo jednoducho môže byť prítomný, keď umierajú na niečo iné.“ Napríklad 18-ročný muž bol vyhlásený ako „najmladšia obeť Corony“ po pozitívnom teste deň pred svojou smrťou. Nemocnica však neskôr oznámila, že mladý muž zomrel na vážne už existujúce ochorenie.

The European health authority ECDC has published very strict guidelines for handling test-positive or „presumed test-positive“ corpses. In view of the very low mortality rates to date, such guidelines appear questionable from a medical point of view; however, they significantly increase the burden on the health and funeral services, and at the same time have a high media impact.

Nemecký štátny mediálny kanál zverejnil kritický komentár k otvorenému listu profesora Sucharita Bhakdiho kancelárke Merkelovej.

Dokument ARTE „Profiteers of Fear“ z roku 2009 ukazuje, ako prevažne súkromne financovaná organizácia WHO „inovovala“ miernu vlnu chrípky (tzv. Prasacia chrípka) na globálnu pandémiu, aby bolo možné predať vakcíny v hodnote niekoľkých miliárd dolárov vládam po celom svete. Niektorí z protagonistov tej doby sú opäť výrazne zastúpení v súčasnej situácii.

Bývalý sudca britského najvyššieho súdu Jonathan Sumption vyhlásil v rozhovore pre BBC o britských opatreniach: „Takto vyzerá policajný štát“.
2. apríla 2020 (II)

Už v roku 2018 Guardian napísal, že „Znečistenie a chrípka spôsobujú prudký nárast pľúcnych chorôb“: Nedostatok odborníkov prispieva k obavám, že nárast chorôb dýchacích ciest vytvára tlak na A&Es.

Profesor Martin Haditsch, špecialista na mikrobiológiu, virológiu a epidemiológiu infekcií, ostro kritizuje opatrenia Covid19. Sú „úplne neopodstatnené“ a „šliapajú po rozumnom úsudku a etických zásadách“.

Dokonca aj predstavitelia nemeckých domovov dôchodcov sa teraz sťažujú na reštriktívne opatrenia a neprimeranú pozornosť médií ohľadne Covid19.

Údaje z mesta Treviso v severnom Taliansku (neďaleko Benátok) ukazujú, že napriek 108 úmrtiam s pozitívnym testom do konca marca zostala celková úmrtnosť v mestských nemocniciach približne rovnaká ako v predchádzajúcich rokoch. Toto je ďalší ukazovateľ, že dočasne zvýšená úmrtnosť na niektorých miestach je pravdepodobnejšie spôsobená vonkajšími faktormi, ako je panika a kolaps, než v dôsledku samotného koronavírusu.

Profesor John Oxford z Queen Mary University v Londýne, jeden z popredných svetových virologov a špecialistov na chrípku, dospel k tomuto záveru, pokiaľ ide o Covid19: „Osobne by som povedal, že najlepšou radou je stráviť menej času sledovaním televíznych správ, ktoré sú senzačné a nie veľmi dobré. Osobne považujem toto prepuknutie nákazy za podobnú zlej zimnej epidémii chrípky. V tomto prípade sme mali minulý rok 8 000 úmrtí v „rizikových“ skupinách, t.j. u viac ako 65% ľudí so srdcovými chorobami atď. Nemyslím si, že tento súčasný Covid tento počet prekročí. Trpíme mediálnou epidémiou! “
3. apríla 2020

USA: Viaceré videá od občianskych novinárov ukazujú, že nemocnice, ktoré americké médiá označujú ako „vojnové zóny“, sú v skutočnosti stále veľmi tiché.

Rakúsko: Aj v Rakúsku sú „korónové úmrtia“ zrejme definované „veľmi liberálne“, ako sa uvádza v mediálnej správe: „Počítate tiež ako korónovú smrť, ak ste infikovaní vírusom, ale zomriete na niečo iné? Áno, hovoria Rudi Anschober a Bernhard Benka, členovia pracovnej skupiny Corona na ministerstve zdravotníctva. „V súčasnosti existuje jednoznačné pravidlo: na štatistiku sa počíta s úmrtím vírusom koróny alebo úmrtím na vírus koróny.“ Nerozlišuje sa, na čo pacient skutočne zomrel. Inými slovami, 90-ročný muž, ktorý zomrie zlomeninou krčka stehnovej kosti a nakazí ho koronou v hodinách pred jeho smrťou, sa tiež považuje za smrť korónovou. Môžeme uviesť iba jeden príklad. “

Nemecko: Nemecký inštitút Roberta Kocha v súčasnosti dokonca neodporúča pitvanie pozitívne testovaných mŕtvych, pretože riziko kvapôčkovej infekcie aerosólmi je údajne príliš vysoké. V mnohých prípadoch to znamená, že skutočnú príčinu smrti už nie je možné určiť.

Špecialista na patológiu to komentuje takto: „Kto by si mohol myslieť, že je zlé! Doteraz bolo pre patológov samozrejmosťou vykonávať pitvy s primeranými bezpečnostnými opatreniami aj v prípade infekčných chorôb, ako sú HIV / AIDS, hepatitída, tuberkulóza, choroby PRION atď. Je celkom pozoruhodné, že pri chorobe, ktorá zabíja tisíce pacientov z celého sveta a virtuálne zastavuje hospodárstvo celých krajín, je k dispozícii iba veľmi málo pitevných nálezov (šesť pacientov z Číny). Z hľadiska epidemickej kontroly a vedeckej obce by sa o pitevné nálezy mala obzvlášť zaujímať verejnosť. Opak je však pravdou. Bojíte sa zistiť skutočné príčiny smrti pozitívne testovaného zosnulého? Je možné, že počet mŕtvych na korónu by sa na jarnom slnku roztopil ako sneh? “

Taliansko: Ruskí odborníci si všimli „podivné úmrtia“ v opatrovateľských domovoch v Lombardsku: „Podľa správ z novín bolo v meste Gromo zaregistrovaných niekoľko prípadov, v ktorých údajné osoby infikované korónovým vírusom jednoducho zaspali a už sa nezobudili. Dovtedy sa u zomretého nezistili žiadne skutočné príznaky choroby. Ako neskôr v rozhovore s RIA Novosti objasnil riaditeľ opatrovateľského domu, nie je jasné, či bol zomretý skutočne infikovaný koronavírusom, pretože naňho nebol nikto v domove testovaný. V domovoch, kde pracujú lekárske a ošetrovateľské tímy z Ruska, sú dezinfikované chodby, spálne a jedálne.

Podobné prípady už boli hlásené z Nemecka: Ošetrovaní pacienti bez príznakov choroby náhle zomrú v súčasnej výnimočnej situácii a potom sa považujú za „úmrtia koróny“. Opäť tu vyvstáva vážna otázka: Kto zomrie na vírus a kto zomrie na niekedy extrémne opatrenia?

Ošetrovateľský personál: Süddeutsche Zeitung píše: „V celej Európe pandémia ohrozuje starostlivosť o starších ľudí doma, pretože zdravotnícky personál ich už nemôže navštíviť - alebo rýchlo opustil príslušnú krajinu, aby sa vrátil domov.“

Na záver: Stanfordský profesor medicíny Dr. Jay Bhattacharya poskytol polhodinový rozhovor, v ktorom spochybňuje „konvenčnú múdrosť“ týkajúcu sa Covid19. O existujúcich opatreniach sa rozhodlo na základe veľmi neistých a čiastočne pochybných údajov.

5. apríla 2020

V 40-minútovom rozhovore vysvetľuje medzinárodne uznávaný profesor epidemiológie Knut Wittkowski z New Yorku, že všetky opatrenia prijaté v súvislosti s programom Covid19 sú kontraproduktívne. Namiesto „spoločenského dištancovania“, zatvárania škôl, „uzamykania“, ústnych masiek, masových testov a očkovania musí život pokračovať tak, aby bol nerušený a aby sa v populácii čo najskôr vybudovala imunita. Podľa všetkých doterajších zistení nie je liek Covid-19 nebezpečnejší ako predchádzajúce epidémie chrípky. Izolácia by neskôr mohla spôsobiť „druhú vlnu“.

British Medical Journal (BMJ) uvádza, že podľa najnovších údajov z Číny 78% nových pozitívnych na test nevykazuje žiadne príznaky . Toto je ďalší náznak relatívnej neškodnosti vírusu a nastoľuje otázku, či krátkodobé zvýšenie pneumónie vo Wu-chane nemohlo mať iné príčiny, vrátane veľmi silného zimného smogu.

Dr. Andreas Sönnichsen, vedúci oddelenia všeobecného a rodinného lekárstva na Lekárskej univerzite vo Viedni a predseda siete pre medicínu založenú na dôkazoch považuje doterajšie uložené opatrenia za „šialené“. Celý štát je ochromený, aby „ochránil tých pár ľudí, ktorých by mohol ovplyvniť“. V rozhovore s nemeckým SWR vysvetľuje, že šíreniu vírusu sa nedá zabrániť.

Ako prvá na svete švédska vláda oznámila, že oficiálne rozlišuje medzi úmrtiami „od“ koronavírusu a úmrtiami „s“ koronavírusom, čo by malo viesť ku zníženiu počtu hlásených úmrtí. Medzitým medzinárodný tlak na Švédsko, aby opustilo liberálnu stratégiu, neustále rastie. Niektoré vlády sa môžu obávať, že úspech Švédska (ako predtým Japonska) by mohol spôsobiť, že ich vlastné opatrenia budú neprimerané a kontraproduktívne.

Zdravotný úrad v Hamburgu teraz vyšetril forenzným lekárom pozitívne testované úmrtia, aby sa spočítali iba „skutočné“ úmrtia na koróny. V dôsledku toho sa počet úmrtí znížil už takmer na polovicu v porovnaní s oficiálnymi údajmi Inštitútu Roberta Kocha.

Už v roku 2018 uverejnil nemecký lekársky časopis „množstvo prípadov zápalu pľúc“ v severnom Taliansku, čo úrady znepokojilo. V tom čase bolo jednou z príčin podozrenie na kontaminovanú pitnú vodu.
Poslední úprava: 06. dub 2020 23:01 od IvanSk.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Diskusia len tak 06. dub 2020 23:00 #18191


  • Příspěvky:1103 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Nemecké farmaceutické noviny poukazujú na to, že v súčasnej situácii pacienti často „vážne ochorejú, dokonca zomierajú bez toho, aby sa u nich vopred vyvinuli respiračné symptómy“. Neurológovia v tomto ohľade predpokladajú, že korónové vírusy môžu tiež poškodiť nervové bunky. Ďalším vysvetlením by však bolo, že títo pacienti, ktorí často potrebujú starostlivosť, zomrú kvôli veľmi vysokému stresu.

Podľa najnovších údajov zo Švajčiarska sú najbežnejšími príznakmi pacientov s pozitívnym testom v nemocniciach horúčka, kašeľ a dýchacie ťažkosti, zatiaľčo 43% alebo približne 900 ľudí má zápal pľúc. Avšak ani v týchto prípadoch nie je a priori jasné, či to bolo spôsobené koronavírusom alebo inými patogénmi. Medián veku pozitívne testovaných zomretých je 83 rokov, rozsah pokračuje do 101 rokov.

Britský projekt „In Proportion“ sleduje úmrtnosť „s“ Covid19 v porovnaní s úmrtnosťou na chrípku a úmrtnosťou na akúkoľvek príčinu, ktorá je vo Veľkej Británii stále v normálnom rozmedzí alebo nižšia, a v súčasnosti klesá.

V americkom štáte Indiana sa počet volaní na horúcu linku duševného zdravia a samovraždy zvýšil o viac ako 2000% z 1 000 na 25 000 hovorov za deň v dôsledku zablokovania a jeho vplyvu na ekonomiku.

Portál lekárskych špecialistov Rxisk poukazuje na to, že rôzne lieky môžu v niektorých prípadoch zvýšiť riziko infekcie vírusmi koróny až o 200%. Je tiež známe, že vakcinácia proti chrípkovým vírusom môže zvýšiť riziko koronavírusovej choroby.
Ďalšie poznámky

V britskom denníku Daily Mail Peter Hitchens v článku s názvom „Milujeme veľkého brata“ opisuje, ako boli aj predtým kritickí ľudia „nakazení strachom“ napriek nedostatku lekárskych dôkazov. V rozhovore vysvetľuje, že kritika je „morálnou povinnosťou“, pretože sú ohrozené základné práva.

Nemecký historik René Schlott píše o „Rande s policajným štátom“: „Nákup knihy, posedenie na lavičke v parku, stretnutie s priateľmi - to je teraz zakázané, je kontrolované a vynucované. Zdá sa, že sú porušené demokratické záruky. Kde a ako to skončí? “



Niekoľko nemeckých advokátskych kancelárií pripravuje žaloby proti vydaným opatreniam a nariadeniam. Špecialista na lekárske právo píše v tlačovej správe: „Opatrenia federálnej a štátnej vlády sú nehanebne protiústavné a bezprecedentne porušujú množstvo základných práv občanov Nemecka. Toto sa vzťahuje na všetky korónové nariadenia 16 federálnych štátov. Tieto opatrenia nie sú odôvodnené najmä zákonom o ochrane pred infekciami, ktorý bol iba pred niekoľkými dňami revidovaný. Pretože dostupné údaje a štatistiky ukazujú, že korónová infekcia je neškodná u viac ako 95% obyvateľstva, a preto nepredstavuje vážne nebezpečenstvo pre širokú verejnosť. “

Z uniknutého dôverného strategického dokumentu nemeckej vlády vyplýva, že nemecká vláda v spojení s médiami a niektorými vedcami zjavne sleduje „šokovú stratégiu“, aby sa ľudia obávali „najhoršieho scenára“. Bežná populácia, pre ktorú je vírus zväčša neškodný, by sa mala varovať pred „bolestivým zadusením“; podobne aj deti hrajúce sa na detských ihriskách by mohli spôsobiť „bolestivú smrť“ svojich rodičov.

Otvorený list profesora Sucharit Bhakdi kancelárke Angele Merkelovej je teraz k dispozícii v nemčine, angličtine, francúzštine, španielčine, ruštine, turečtine, holandčine, estónčine a slovenčine, ostatné jazyky budú nasledovať.

V novom rozhovore informátor NSA Edward Snowden varuje, že Covid19 je nebezpečný, ale dočasný, zatiaľ čo ničenie základných práv je smrtiace a trvalé.

alatyr.sk/covid-19_swiss_propaganda_research.htm
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan, Metod J. Sláv

Diskusia len tak 09. dub 2020 12:27 #18194


  • Příspěvky:1103 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Poslední úprava: 09. dub 2020 12:29 od IvanSk.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: slovien

Diskusia len tak 09. dub 2020 17:10 #18195


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: slovien

Diskusia len tak 12. dub 2020 21:33 #18198


  • Příspěvky:277 Obdržená poděkování 515
  • Avatar uživatele slovien
  • slovien
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 42
Dušan napsal:
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.

Nakoniec pristúpil na túto hru aj Putin s Ruskom,že by vyrokoval nejaké ústupky pre svoju krajinu?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Diskusia len tak 13. dub 2020 07:58 #18199


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Diskusia len tak 13. dub 2020 22:49 #18201


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Zaujímavý článok na Zvedavcovy. Nezdieľam ho v plnej miere,ale niečo z toho čo popisuje sa určite stane...

www.zvedavec.org/komentare/2020/04/8275-...ed-na-budoucnost.htm

" Lidé zde budou pracovat proto, aby si vydělali na jídlo, životní úroveň v západní Evropě upadne o polovinu."
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: slovien

Diskusia len tak 14. dub 2020 16:30 #18202


  • Příspěvky:1103 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Diskusia len tak 14. dub 2020 21:35 #18203


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: slovien

Diskusia len tak 15. dub 2020 02:17 #18204


  • Příspěvky:277 Obdržená poděkování 515
  • Avatar uživatele slovien
  • slovien
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 42
Veru,neexistujú! Nepomôže ani nejaká osobnosť(Čarnogurský,Banaš,Ráž a pod) aby vznikli,ba dokonca ani Corona. Najdôležitejšie na presadenie moci,je vlastniť médiá. Kocnerovi nepomohli ani peniaze,právnici ani dokonca kamaráti,pretože boli ohrozene najdôležitejšie sily-media.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan
Vygenerováno za 0.483 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.