Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02260195
Today
Yesterday
This Month
All days
100
124
4920
2260195
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Diskusia nie len tak ...k zamysleniu

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 09. dub 2014 08:35 #4671


  • Příspěvky:711 Obdržená poděkování 1533
  • Avatar uživatele eliot
  • eliot
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 61
List vojaka zo Slavína pondelok 07. apríl 2014 , Milan Kožiak
Pred pár rokmi som pracoval ako koordinátor blogovej zóny v istej slovenskej tlačovej agentúre. Takto začiatkom mája sme dostali jeden príspevok, ktorý poniektorým z redakcie doslova vyrazil dych. Išlo vlastne o list vyjadrujúci fiktívny príbeh vojaka Červenej armády, pochovaného na Slavíne, videný očami vtedy 16- ročnej študentky jedného bratislavského gymnázia. Podľa tých zopár sprievodných viet bol tento list napísaný ako nepovinná slohová práca, spontánne, po celotriednej návšteve tohto pamätníka. Dokonca k tomu mailu pripojila aj fotografiu hrobu jedného z tých tam pochovaných chlapcov. Volá sa Alexander Vasiljevič Bodaev.

Na tento list som si spomenul po niekoľkých rokoch, zrejme aj v kontexte tých udalostí, ktoré pietu tohtoročných osláv oslobodenia a konca svetovej vojny na Slovensku narúšajú. Aj preto som sa odvážil vytiahnuť ho z archívu môjho PC a pripomenúť jeho, domnievam sa, že silný odkaz.

Drahá Tánička „imaginárny list obyčajného vojaka zo Slavína“

Môj predošlý list som Ti posielal z ...., ani presne neviem, - odkiaľ . Ty to budeš vedieť lepšie, podľa pečiatky na známke. Plavili sme sa vtedy hore Dunajom až skoro ku Viedni. Mesto, kde sa celý náš pluk vylodil sa volá Bratislava. Tu sme natrafili na zvlášť húževnatých náckov, z ktorých jeden sa stal mojím osudom. Volal sa Franz, dopadol podobne ako ja, len ten jeho „penzión“ je trochu v ústraní. Neverím na osud, vieš!? Ten blázon sa tiež bál o svoj život a strieľal úplne naslepo, a tak som to dostal. Keby bol mieril trochu „presnejšie“ nemohol ma trafiť.

Dlho som sa Ti neozýval, nemohol som, prepáč. Práve dnes si však k nám prisadli dvaja mladí študenti z neďalekého internátu s takým čudom, ktorému hovoria „notebook“, a vraj cez „WIFI internet“ sa vedia spojiť s hocikým a hocikde na svete. Tak som to využil a nejako sa napojil na tú ich poštu.

Tí mladí tu takto na jar chodia častejšie ako inokedy. Túlia sa k sebe, všeličo pekné si navzájom hovoria. Tak ako kedysi aj my dvaja, Tánička, na brehu našej Sablinky. Poznám ich všetkých po mene a občas sa stáva, že po čase prídu i deti tých, ktorí sa tu pri nás schovávali pred takými 2-3 desaťročiami. Tie ich návštevy máme najradšej. Potom, keď odídu dlho do rána sa, dohadujeme medzi sebou, kto, s kým a prečo áno, prečo nie - však veď vieš.

Drahá Tanička.

Keby som nebol musel zostať v Bratislave, iste sa vrátim k Tebe domov. Mali sme plány - tri dievčence a troch chlapcov. Tí by boli rybári, tak ako ja pred vojnou. Takto som tu navždy stvrdol v neznámej, chvalabohu nie celkom cudzej zemi. Máme celkom pekný výhľad na mesto. To miesto volajú Slavín. Starajú sa tu o nás. Občas prídu i naši, zahrajú sa hymny a tak, ... však vieš, ako to chodí. Teraz je Bratislava našou láskou naveky. Hoci doma by bolo predsa len doma. Uctia si nás títo Slováci. Aj kytičky občas donesú, aj trávičku porosia, ak dlhšie neprší. Aj mramor očistia od prachu.

Odpočíva nás tu 6 845. Vraj, ak by sa namiesto mena každého tu odpočívajúceho vojaka pridalo číslo, obyčajné poradové číslo: 1.,2., 3., až 6 845, tak len tento zoznam by mal viac ako 100 strán. Sergej Matvejevič, matematik, čo leží vedľa mňa, mi šepká, že by to bolo presne 123 strán. Issak Osipovič, z tretieho radu nad nami poznamenáva, že „to závisí od veľkosti písma a veľkosti papiera“. Nuž máme to aj my tu občas, - v rámci slobody prejavu tiež dosť veselé. Lenže - za každým číslom je jeden vojak, mladý chlapec, na ktorého doma čakalo jeho dievča, ako Ty na mňa! Koľko bolesti, koľko sklamaní, koľko smútku prináša vojna. Kto si to dokáže vôbec predstaviť?!

Keď nám naša „mámočka“ hovorili, že vojna je to najhoršie, čo sa môže národu stať, nechápali sme, čo chcú presne povedať. Ani to, prečo tak plakali keď som odchádzal na front. Dnes to vieme – obaja. Vojna trpko poznačila naše šťastie. A nielen naše. Také isté mamy i prvé lásky mali aj tí z druhej strany.

Teraz je v tejto krajine mier. Len aby to takto zostalo, čo najdlhšie. Mier je „Boží dar“ a Slováci to vedia. Chcú mier. Vedia tiež to, že „kto seje vietor - zožne búrku“. Aj to vedia, že sa vždy nájdu takí, čo ten vietor sejú. My tu hore na kopci im to prajeme a držíme palce aby takýchto rozsievačov vetra dokázali pohádzať hoci aj do Dunaja. Tu na Slavíne sú už všetky miesta vypredané a dúfam, že aj inde.

Ak si nájdeš čas, tak pricestuj niekedy do krásneho mesta na Dunaji. Budeš tu vítaná. Slavín budeš vidieť z každej strany a každý Ti povie, ako sa tam dostaneš. Najlepšia je cestička od toho internátu, o ktorom som sa zmienil. Volajú ho Horský park.

Nájdeš ma hneď skraja. V druhom rade.

Tvoj Sáša

www.noveslovo.sk/prispevok-v-blogu/List_vojaka_zo_Slavina
Poslední úprava: 13. čec 2014 22:56 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Dušan, Atamann

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 13. dub 2014 13:03 #4787


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Prečo Srbi nemajú radi Turkov a naopak sú ochotní prísť na Krym pomôcť Rusom..
Múr lebiek -"umelecké dielo" ktoré Turci vystavali z uťatých Srbských hláv.Stojí dodnes...

Mrlebiek-srbskchTurci2.jpg
Přílohy:
Poslední úprava: 14. dub 2014 22:05 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Atamann

skôr len k zamysleniu, vážnemu .,.. 15. dub 2014 07:38 #4840


  • Příspěvky:711 Obdržená poděkování 1533
  • Avatar uživatele eliot
  • eliot
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 61
ParlamentniListy.cz » Aréna » Politologové
www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove
Analytik Kotrba k Ukrajině: Zaorálek se chová jako pitomec. Budeme hladovět. Zbláznil se i Zeman?
www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory
Kyjev má velký problém. Generál Šándor k napětí na Ukrajině a rozložení sil
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 15. dub 2014 20:10 #4853


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Chcu, s rozumom, k veci....napr. najaktualnejšia info - Medvedev verejne vyhlásil, že NATO porušilo všetky dohovory a zmluvy z roku 1997, takže pokiaľ obsadzujú východ Ukrajiny svojimi vojakmi - RF dávajú "voľné ruky" pre prípadnú odvetu.......
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Atamann

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 15. dub 2014 20:21 #4855

  • Avatar uživatele Denis
  • Denis
Nekupujte moc múky do zásoby, pokazí sa. Lepšie je obilie a ručný mlynček. Opakujem ručný, nie elektrický. Chleba sa dá velmi dobre upiecť v tlakovom hrnci aj na peterkách. S týmto medveďovým názorom to začína byť aktuálne.
Poslední úprava: 15. dub 2014 20:21 od Denis.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 19. dub 2014 00:06 #4918


  • Příspěvky:1098 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Obama v šoku, americký ropný gigant Exxon sa postavil na stranu Putina: Žiadna vojna na Ukrajine!
Zdroj: Sorcha Faa, whatdoesitmean.com/index1757.htm
Dátum: 17.4.2014

Udivujúca správa pripravená ruským ministerstvom zahraničných vecí prinášajúca prehľad aktivít ministra zahraničia Sergeja Lavrova na jeho stretnutí s americkým štátnym tajomníkom Johnom Kerrym v Haagu na Summite o jadrovej bezpečnosti odhaľuje, že prezident Obama je stále ešte "v šoku" po tom, keď mu Rex Tillerson, šéf korporácie Exxon Mobil dal príkaz, aby buďto dovolil pripojenie Krymu k Rusku, alebo mu hrozí "okamžité domáce politické zničenie".

Ako hovorí správa, Tillerson je hlavou tejto obrej americkej nadnárodnej ropnej a plynovej spoločnosti so sídlom v Irvingu v Texase, ktorá je priamym následníkom Standard Oil Company Johna D. Rockefellera, a je treťou najväčšou svetovou spoločnosťou čo do príjmov.

Je dôležité si všimnúť, pokračuje správa, že Exxon Mobil si už dávno naplánoval cestu oddelenia od americkej vlády, ako ukázal už Tillersonov predchodca, bývalý generálny riaditeľ Lee Raymond, ktorý raz vyhlásil: "Ja nie som americká spoločnosť, a nerobím rozhodnutia založené na tom, čo je dobré pre Spojené štáty."

Tillerson, ako sa ďalej hovorí v správe, mnohými spôsobmi prepojil Exxon Mobil s ruským energetickým obrom Rosneft. Nielenže spoločne vykonávajú prieskum ropných ložísk v Arktíde ako súčasť 550 miliardového joint venture vytvoreného v r 2011, ale majú v pláne aj spoločné frakovania bridlicových polí na Sibíri, vrty do dna Čierneho mora a začatie výstavby terminálu pre export prírodného plynu vo východnom Rusku.

Exxon Mobil má tak dobré vzťahy s Ruskom, že podľa správy vlani v lete (2013) Putin udelil na ekonomickom fóre v Petersburgu Tillersonovi Rád priateľstva.

Pokiaľ ide o Tillersonove aktivity na odvrátenie vojny na Ukrajine, správa hovorí, že prikázal Obamovi ešte pred rozhodnutím Komisie OSN o hraniciach kontinentálneho šelfu (CLCS) zanechať všetky podpory japonských požiadaviek na bohaté zdroje v Ochotskom mori, aby zabráni totálnej ruskej invázii.

Obama Tillersonovu požiadavku poslúchol okamžite, a 15. marca, keď USA ustúpili od všetkých námietok, OSN prisúdilo Ochotské more Rusku, čím bola otvorená cesta pre masívne skúmanie ropných a plynových zdrojov na tomto kontinentálnom šelfe, z ktorého budú mať prospech ako Exxon Mobil, tak Rosneft.

Správa tiež uvádza, že Tillerson ďalej nariadil Obamovi, aby okamžite dovolil Rusku pripojenie Krymu, pretože ako Exxon Mobil, tak Rosneft v súčasnosti majú investované miliardy do odkrytia viac ako 1,25 biliónov kubických metrov konvenčného plynu, nedávno objaveného v Čiernom mori. Aj mnohí ďalší svetoví energetickí giganti sa v súčasnej dobe hrnú do hĺbkových vrtov v tejto oblasti.

Teraz, keď bol Krym opäť pripojený k Rusku - pokračuje správa - bývalá ukrajinská štátna ropná a plynová spoločnosť Čornomornaftogaz so sídlom v Simferopole (hlavné mesto Krymu), ktorá chce zarobiť miliardy na plyne z Čierneho mora, môže byť teraz znárodnená a predaná Exxonu a Rosneftu, ako protiakt" okradnutia Kyjevom".

Je veľmi dôležité si povšimnúť, že ukrajinský prevrat 23. februára bol podnietený USA a EÚ, potom, čo Janukovičova vláda odmietla "nejasné, aj keď lákavé návrhy" americkej korporácie Chevron a európskeho Shellu a urýchlila investície do prieskumu bridlicového plynu a ropy na Ukrajine.

Keby Janukovičova vláda bola prijala návrhy Chevronu a Shellu, hovorí správa, ako Exxon, tak Rosneft by prišli o miliardy, ale Tillerson (zrejme) nenechal veci dôjsť tak ďaleko.

Najzaujímavejšie na tejto správe sú úryvky konverzácií medzi Tillersonom a Obamom, kde riaditeľ spoločnosti Exxon akoby vyučoval amerického vodcu o realitách ako Ukrajiny, tak Krymu, a konštatuje, že bez ich rozdelenia nedôjde nikdy k stabilite z dôvodu, že ruskojazyční voliči majú výhodu pred svojimi na západ smerujúcimi náprotivkami. Ako ďalej poznamenáva správa, keď je teraz Krym a jeho viac ako milión ruských voličov mimo Ukrajinu, je teraz úplne isté, že tento ekonomicky zbankrotovaný štát sa stane ďalšou "finančnou čiernou dierou" ako pre USA, tak pre EÚ, až jeho občania v hlasovaní 25. mája zvolí to, o čom sa mylne domnievajú, že to bude vláda západného štýlu, ktorá ich vyvedie z biedy a chudoby.

Na záver správa hovorí, že aj keď nový ukrajinský vodca Pravého sektora Igor Mazur ostro vystupuje proti "židovským oligarchom", ktorých, ako prisahal, zmetie, Západ je zameraný práve na obchodné záujmy týchto oligarchov a nerobí nič iné, než že otvára dvere pre prevzatie význačných časti ukrajinského súkromného sektora európskymi a americkými korporáciami.

Ešte horšie je, ako hovoria experti Ministerstva zahraničia RF, že ukrajinský vonkajší dlh je teraz rádovo 140 miliárd dolárov, avšak pomocný balíček USA - EÚ - IMF (ktorý má činiť 15 miliárd) sa ani zďaleka nepribližuje k výraznému krátkodobému dlhu tohto ťažko skúšaného štátu, ktorý činí 65 miliárd dolárov, čo je štyrikrát viac než pomoc sľúbená Západom.

Inými slovami, ako hovorí správa, táto pôžička sú "fiktívne peniaze", pretože z nich na Ukrajinu nevstúpi ani dolár, avšak namiesto toho pôjdu jej hlavným veriteľom, z ktorých dvaja sú Exxon Mobil a Rosneft.
www.voltaire.netkosice.sk/index2.html

Aspoň vidno kto skutočne všetkým šéfuje. Vlády sú nič. Budúcnosť je v korporativizme, ktorý je neslušne volaný fašizmus.
Poslední úprava: 19. dub 2014 00:06 od IvanSk.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 27. dub 2014 20:00 #5035


  • Příspěvky:1098 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Ked už je táto téma k zamysleniu tak by sme sa mohli zamyslieť aj nad niečím iným než ukrajinou čo tak napríklad nad runou Hagalom alebo perúnovým kvetom?

Je to symbol pohanstva alebo absolútne niečo iné? Čo je swarga, kolovrat?

static.sashe.sk/photos/b/1/5/1/3/b-1513192_9a0c70a450.jpg

default.jpeg


alethias.files.wordpress.com/2011/02/spe...ist_science_logo.gif

Toto je to pohanstvo? Alebo tie symboly symbolizujú úplne niečo iné než to že ich treba uctievať?

Mám takú šialenú hypotézu že toto ani niesú symboly ani runy toto sú stratené vedomosti, ktoré ľudia začali reprodukovať ale prestali ich chápať a tak zľudoveli do dnešnej podoby "svätých symbolov".

hagal može byť kľudne nejaká atómová štruktúra, kolovrat má tvar našej galaxie ale može to byť aj kopec iných vecí, treba hľadať a porovnávať.

cdnimg.visualizeus.com/thumbs/43/8b/snow...22b027f46d0370_h.jpg

Chcel som tým len nazančiť že tie symboly možu znamenať úplne niečo iné než sa o nich hovorí.


http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDUwMA==/z/RCUAAOxyCepSbA~J/$(KGrHqZ,!qIFJcbh9ydnBSb!+IQGew~~60_35.JPG


www.godandscience.org/images/universe/milkywaygalaxy.jpg

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/t...ика)_-_Rodnovery.jpg

Swarga od slova svarit, taktiež židovská hviezda nemá nič so židmi, je to symbol nájdený v Indii.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 28. dub 2014 14:29 #5049


  • Příspěvky:277 Obdržená poděkování 515
  • Avatar uživatele slovien
  • slovien
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 42
je toto mozne??


Kliatba zavraždenej múmie v Alpách

premuza.noviny.sk/c/zaujimavosti-premuza...denej-mumie-v-alpach
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 28. dub 2014 14:40 #5050


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
A mne sa z toho najviac páči tento úsek na konci :

" Podľa posledných vedeckých výskumov má Ötzi v Tirolsku 19 žijúcich potomkov(majú spoločných predkov) ."
:P
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: slovien

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 29. dub 2014 12:04 #5056


  • Příspěvky:984 Obdržená poděkování 1687
  • Avatar uživatele ivko
  • ivko
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 60
K základnej téme diskusia k zamysleniu dávam naozaj silnú tému z mojej obľúbenej stránky :
leva-net.webnode.cz/products/verze-dvtr-se-schematy/
Stránka pôvodne založená k učenie Levašova dávno prerástla pôvodný zámer a venuje sa širokej škále tém, aj dejinám.
Ak sa s ňou ešte niekto nestretol, tak tu má dobrý príspevok.
Ak je ramiannkáčske fórum o skrytých dejinách, tak levaneťácke fórum je o skrytom zmysle života, dejín, o filozofii života a dejín, aj o súčasnosti chápanej komplexne, na najvyššom leveli.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.537 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.