Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02266817
Today
Yesterday
This Month
All days
259
194
5992
2266817
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Diskusia nie len tak ...k zamysleniu

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 12. úno 2016 15:30 #12294


  • Příspěvky:277 Obdržená poděkování 515
  • Avatar uživatele slovien
  • slovien
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 42
Dusan, ale otazka je preco sme mutacne zaostali? Pomohol nam niekto,alebo to bol dlhodoby proces,kto to
reziseruje?
Pomohlo by nam,keby boli zrevidovane nase dejiny?

asi nie,lebo mame priklady,ze ani ked sa distancuju od Slav R1,napr.Madarsko,Cesko,Polsko...aj tak ich
velky samci neakceptuju ako seberovnych... :whistle:
Poslední úprava: 13. úno 2016 10:33 od slovien.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 12. úno 2016 18:11 #12295


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Poslední úprava: 12. úno 2016 18:26 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv, ivko, slovien, horan

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 14. úno 2016 10:39 #12312


  • Příspěvky:1508 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
No tieto subjektívne názory sú si podobné, tak ako Denis na Sklabónii napísal, že toto fórum je "zamerané protislovensky".
Nie žeby som bol striktne prehnaný k týmto názorom, ale príde mi to ako sra... do vlastných radov, čiže v nemeckých, maďarských, poľských fórách toto nie je možné vidieť, preto sa sebakritika nepodporuje, aby sa sebavedomie týchto etník nevytratilo tak, ako sa to deje u nás.
Možno je lepšie napísať nie aký sme, ale čo by bolo treba zmeniť.
Poslední úprava: 14. úno 2016 12:01 od Jozef Stanislav VŠ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 15. úno 2016 07:58 #12317


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Prišlo mi majlom.

Rozhovor Haló novin se světoběžníkem Janem Růžičkou
USA nejsou nadějí pro okolní svět
Jakým způsobem jste poznával Spojené státy americké?
Cest po Americe jsem měl relativně málo, ale stály za to. Jedna z nich byla docela dlouhá, táhla se ze Severní Karoliny až do Chicaga. Víte, moje poznávání USA není ani o tom, že bych někam jezdil. Spíše jsem tam přicházel do styku s lidmi, a to jsem především chtěl, poznat hodně společenských skupin. A to se mi i podařilo.
Život mě tam i intuitivně přinutil k tomu, najít si tam nějakou partu lidí, protože jsem si bez ní připadal ohrožený, osamocený a bezbranný. Amerikou jsem se ale hlavně propracoval.

Jaké jste měl cíle, když jste tam přijel?
Jedním z cílů bylo to, že jsem chtěl poznat, jak Američané staví své obytné domy. Před mým příjezdem je tam stavěl můj synovec a tomu, co o průběhu staveb vyprávěl, o efektivitě a rychlosti, jsem nevěřil. Tak jsem tam spolu s ním v jedné ze stavebních čet začal stavět obytné domy. Byla to rychlost, šestičlenná parta lidí postavila za týden základní konstrukci, ale i střechu. Takže, pokud to šlo dobře, tak za týden mohl být domek postavený z překližky, jakžtakž pod střechou.
Původní profesí jste inženýr chemie. Využil jste nějakým způsobem vaše vzdělání v USA?
Bohužel nevyužil. Předtím jsem deset let v Liberci na meteorologické stanici pozoroval počasí, ale čím dál tím víc mi začal vadit nástup počítačové techniky. Nerozuměl jsem jí a bál jsem se jí. Víte, existuje něco jako počítačová nemoc, což je strach z počítačů, který způsobuje uvnitř člověka stres. Zkrátka v důsledku toho mě jednoho dne propustili z práce. Pak jsem začal poznávat svět.
Vraťme se do Spojených států. Co vás tam překvapilo?
Viděl jsem tam na všech stranách neuvěřitelné plýtvání. Ať už se jednalo o potraviny nebo třeba o pohonné hmoty. Američani jsou, a žijí si, jako malé rozmazlené děti.
Byl jste v Americe i 11. září 2001, viďte?
Máte pravdu. Ten den jsme s partou opravovali dům a můj parťák, vtipálek, přišel a ptal se mě, zdali znám World Trade Center. Že prý hoří. Myslel jsem si, že si dělá legraci, ale bohužel to byla pravda. Poté jsem zaslechl jejich první soud o této tragédii. Ten byl namířen okamžitě proti muslimským atentátníkům. Už v ten moment jsem s nimi přišel do konfliktu, neboť jsem jim řekl, že dle mého názoru to není pravda.
Myslím si, že jestli v této kauze byli zainteresováni Arabové, tak jenom okrajově. Ti, kteří to organizovali, byli, dle mého názoru, nejmocnější lidé této planety, především z USA. Tím jsem se na pracovišti netajil. Moji spolupracovníci však okamžitě přijali mainstreamový názor na tuto tragédii, který byl podsunutý. Poté se mě během pár dnů ptali na to, jestli jsem muslim, což samozřejmě nejsem. Nakonec mě propustili z práce. Částečně jsem se cítil politicky diskriminovaný, ale je také pravdou, že jsem nebyl pro stavební firmu natolik efektivní jako například můj synovec.
Jak vnímáte tyto události dnes?
Víte, svůj názor na 11. září jsem nikdy nezměnil a postupem doby jsem se v něm utvrdil, i díky různým dokumentům, které jsem v této souvislosti zhlédl v televizi. Jedenácté září vnímám dodnes jako americkou záminku k rozpoutání války proti Afghánistánu a Iráku.
Jak byste charakterizoval americkou společnost?
Jedná se o společnost rozhodně méně vzdělanou, než je například společnost česká. Jde o dlouhodobou tradici. Zhoršování úrovně vzdělání k nim přišlo mnohem dříve než k nám. My s tím bojujeme posledních pětadvacet let. Američané mají velmi propracovaný systém vzdělávání, který je podle mého názoru založený na tom, aby student strávil ve školách co nejvíce času a co nejméně se tam naučil. To všechno se dá zařídit. Američané si přejí, aby v jejich společnosti převažovali nevzdělaní lidé, kteří jsou snáze ovladatelní. Takový člověk se nebude umět bránit, ani nebude umět tím správným způsobem vyjádřit svůj vlastní názor. A ten prosazovat.
Jaký mají Američané vztah k penězům?
Naprostá většina lidí v Americe přemýšlí jenom o dolaru. Američani vidí dolary za vším, co dělají. A jako výsledek všeho, co dělají - aby dolary zase mohli honem vyměnit za zboží.
Jak jsem říkal, mají mentalitu dítěte, které když dostane dolar, tak si honem letí koupit mičudu. A ten dospělý je stejný jako to dítě, jen si koupí větší mičudu nebo dům, další auto, které vůbec nepotřebuje, prostě plýtvají, kam se člověk podívá.
Jak jste vnímal partnerské vztahy v USA?
Když jsem porovnával vztahy mezi muži a ženami, ve všech zemích, které jsem procestoval – a viděl jsem celou Evropu, Rusko i Ameriku – tak právě v USA byly partnerské vztahy naprosto zoufalé. Pozoroval jsem zablokované ženy a neuspokojené muže, prostě to tam nefungovalo. Čili viděl jsem spousty nešťastných mužů v USA a myslím si, že je velmi snadné právě takovému muži dát flintu do ruky a říct mu, tam je nepřítel. Jdi a zabij ho!
Jakým způsobem tam jsou ženy zablokované?
Především sexuálně a to je způsobeno násilím v celé společnosti, které tam bylo v dřívějších staletích na obrovské úrovni. V době, kdy bílí kolonizátoři napřed vraždili indiány, a poté se pustili jeden do druhého. Indiány mám rád, několikrát jsem se s nimi v USA setkal.
Ztratil jste v USA iluze?
Především nechápu tuto zemi jako naději pro okolní svět. Když jsem tam přistál, měl jsem samozřejmě nějaké iluze o svobodě v Americe. Ale už ve chvíli, kdy jsem odjížděl z New Yorku autobusem směrem na jih, jsem začal vnímat depresi z nejrůznějších omezení. Moji přátelé z Čech, za kterými jsem dorazil na jih USA, se mi smáli a říkali mi: Demokracie a svoboda v USA? Tady žádná není! A to už je třináct let zpátky.
Jakou svobodu jste si tedy v USA mohl užít?
Přišel jsem na to, že má jediná svoboda tam s mým výdělkem je, abych seděl za volantem auta a řídil ho. To byla moje jediná svoboda. Ať už cestou do práce nebo ve volném čase. Protože tam, kde jsem bydlel, bylo všechno oplocené, všechno někomu patřilo a člověk skoro ani nemohl zajet do slepé ulice, protože cítil, že už na něho koukají a říkají si, co ten cizinec vlastně chce? Protože, jak jsem už říkal, Američani jsou plní strachu ještě dnes. Mají v podvědomí strach. Souvisí to s tím, jak naložili s původními obyvateli Ameriky, tedy indiány, a jak agresivně se chovají k okolnímu světu v současnosti.
Jak byste charakterizoval jejich kulturu?
Americká kultura je podle mého názoru strach, vraždění a oplocování. Prostě něco získat a honem si to oplotit, rychle na to mít »papíry« a nedat ten pozemek vůbec nikomu, i kdyby nebyl využit. Přitom je i dnes v USA spousta místa, kde by se indiáni i kolonizátoři vešli. Ale to se nestalo, protože původní obyvatele Ameriky, indiány, začali vraždit. A vždy se našla záminka. Indiáni mi vyprávěli třeba o bývalých prezidentech USA. Jeden z nich splnil pouze jeden ze svých slibů, a to ten, ve kterém slíbil, že jim všechno vezme.
Nyní žijete řadu let ve Velké Británii. Jak byste porovnal tamní společnost se společností americkou a také českou?
Společnost ve Velké Británii je méně otevřená než americká společnost a je chytřejší. Češi jsou samozřejmě v průměru chytřejší než Američané nebo Angličani, jen je nám z jejich strany neustále sugerováváno, že jsme hloupí. Bohužel to mnohdy i lidé u nás přijímají. Každého Čecha bych proto poslal na zkušenou do Velké Británie nebo do USA, aby si to prožil. Aby si prožil, jak je chytrý a vzdělaný. To není ironie.
Kdy jste se ve svém životě cítil skutečně svobodný?
Za socialismu v tehdejším Československu. Tam jsem se cítil neuvěřitelně svobodný. V Americe ani v Anglii se tak svobodně rozhodně necítím. Tenkrát za časů socialismu se mi nelíbili komunisté, ale současně jsem nechtěl z politických důvodů odejít jinam. To mi za to nestálo.
Dnes to vnímám tak, že Česká republika je stále pod velkým tlakem celého Západu, chtějí, abychom všechno dělali jako oni. Abychom nadále zhoršovali naše školství, abychom zhoršovali dále kvalitu našich potravin. Dokonce si myslím, že je zde určitý záměr toho, abychom se stali více závislí na mainstreamových médiích a mainstreamu obecně. Abychom prostě zhloupli a tím se dostali na jejich úroveň, v ideálním případě pod ní. Nesmíme jim to dovolit.
Radovan RYBÁK
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: eliot, Metod J. Sláv, ivko, lesana, Deva

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 15. úno 2016 15:11 #12321


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Veľmi dobrý geopolitický článok -preklad na ZVEDAVCOVY.

Současná atlantická restrukturalizace Eurasie odhaluje staré imperiální ambice „Starého světa.“ Vytvoření balto-černomořského oblouku, byť se slabým článkem – Běloruskem, je dávný, už z 16. století pocházející, západní geopolitický projekt, jehož cílem je odřezat Rusko od velkých moří i strategicky důležitých menších moří. Stejně jako v minulosti, Kosovo je jedinou pozemní cestou do Soluně, která spojuje západní Evropu s Bosporem. Proto Západ tak rychle v únoru 2008 také uznal nezávislost tohoto trpasličího územního útvaru, bez ohledu na to, že tím byl vytvořen nebezpečný precedens, který byl vzat na vědomí na Kavkazu – ve výsledku byly v srpnu téhož roku vytvořeny nezávislé státy Abcházie a Jižní Osetie.

Stejně jako v minulosti, Anglosasové vojensky vstoupili v 21. století do Afghánistánu (na podzim 2001) a do Mezopotámie (na jaře 2003, tj. do Iráku, pozn. překl.), aby tak realizovali dávné plány Disraeliho a Palmerstona z dob krymské války (1853-56). Nicméně, jak názorně ukazuje Sykes-Picotova dohoda (viz např. cs.wikipedia.org/wiki/Sykesova-Picotova_dohoda, pozn. překl.), Mezopotámie byla vojenskou trofejí, kterou si dali za cíl získat Anglosasové už za 1. světové války. Takže dnešní atlantistická „demokratizace“ Iráku má hluboké historické kořeny, přičemž v žádném případě „humanitárního,“ ale geopolitického charakteru.

Podruhé se historie odehrává už jako fraška, jak uvedl klasik. A je naprosto přirozené, že lord Judd Hirsch, člen Sněmovny lordů a socialista, v roce 2001 vystupoval jen v roli pouhého napodobovatele lorda Palmerstona, když dával dohromady „čečenské výbory“ analogicky k tomu, když Palmerston vytvářel „čerkéské výbory“ na pařížském kongresu v roce 1856.

Západ vždy – v minulých stoletích i dnes – všemožně usiloval o vytlačení Ruska na severovýchod Eurasie, aby mu zakryl přístup k teplým mořím – Středozemnímu, Černému a Kaspickému. Tento prostor je severní hranicí geopolitické „energetické elipsy,“ do níž patří Arábie, Mezopotámie, Perský záliv, Kavkaz a Afghánistán. Proto Washington a na jeho příkaz i Brusel tak zuří kvůli navrácení Krymu do Ruské(ho) – ne, ne impéria – ale federace. Vždyť byla prolomena stanovená hranice „energetické elipsy.“

Takzvaný „jižní oblouk“ začíná v oblasti Bosporu, prochází přes Turecko, Perský záliv, Pákistán, Afghánistán. Zde se soustřeďují klíčové zájmy Anglosasů. Afghánistán se ve výsledku už fakticky stal protektorátem a stejný osud byl připravován i pro Irák a Írán. Pokud Írán pokračuje více nebo méně úspěšně v odporu, pak nový „demokratický“ Irák mohou atlantisté spokojeně zapsat na seznam svých vítězství. I když Islámský stát trochu poskvrnil radostný obraz.

„Severní oblouk“ geopolitické elipsy prochází přes Ukrajinu, Moldávii a Kavkaz. Pro dosažení totální nadvlády v Eurasii atlantisté nezbytně potřebují do své sféry vlivu všechna území rozkládající se mezi Baltským a Černým mořem. Proto na Ukrajině neustále docházelo k „majdanům.“ V důsledku toho tam nyní probíhá skutečná válka namířená právě proti Rusku. Proto Gruzie i po vyhnání explicitního rusofoba Michaila Saakašviliho dostává všemožnou podporu USA a NATO. Proto Bělorusko, které je chybějícím článkem, který by umožnil plně dosáhnout celého geopolitického cíle, neustále vykazuje obstrukce, i když Alexander Lukašenko vyhlašuje, že je připraven vést jednání.

Současný krajní liberalismus (libertariánství) je sám o sobě pokusem o „teologizaci“ liberálního projektu, který je zvráceným vtělením idejí metafyzického Říma (translatio imperii) kočujícího ze Západu na Východ a z Východu zpět do své „rodné vlasti“ na Západě.

www.zvedavec.org/komentare/2016/02/6776-...vzajem-potrebuji.htm

originál www.evrazia.org/article/936
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 16. úno 2016 00:51 #12322


  • Příspěvky:1103 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Současný krajní liberalismus (libertariánství) je sám o sobě pokusem o „teologizaci“ liberálního projektu, který je zvráceným vtělením idejí metafyzického Říma (translatio imperii) kočujícího ze Západu na Východ a z Východu zpět do své „rodné vlasti“ na Západě.

Samozrejme a preto liberalizmus vychádza z našich slovanských tradícií konkrétne z princípu akým fugovalo slovanské korutánske vojvodstvo a celý slovanský svet asi preto bola Velikaja Tartária miestom kde existoval ako moslimský tak aj kresťanský a pohanský prvok zároveň. To všetko bolo spôsobené tým že slovania boli odjakživa totalitári, ako tí zo zvedavca. Je klamstvo ak tvrdia že "liberalizmus" prišiel zo západu. Stačí si prečítať "LAO c", tieto ymšlienky sú oveľa staršie než Rím a staršie než Lao c. Ale zvedavec sa len zasa raz ukázal tak ako v minulosti, že klame a zavádza.

Pravda je presne oapčná, kto pozná históriu vie dobre, že "západ= vatikán" bol vždy "Ordnung" - Vatikán celý sám o sebe je založený na ordnungu a prísnom dodržiavní spoločenských pravidiel a hierarchie. Práve cez túto kolektivistickú totalitu sa rozširovala umelá kultúra aj v Uhrosku atď pri ponemčovaní nehovoriac o pruskom školskom systéme ktorý slúžil k pavlovskému vymývaniu mozgov a podmieňovaniu aby už malé deti boli učené podriaďovať sa určitej hierarchii.
stačí si porovnať katolicizmus a pohanstvo alebo staré náuky. Čo je liberálnejšie?
Prečítam si Chalupku, Štúra, Štefánika, o čom oni písali o prísnom podriadení sa forme? Naopak!
Všetci naši velikáni čerpali z minulosti a dovolím si tvrdiť že ani jeden okrem tých ktorí spadli do katolíckych osídel ako Hlinka a Tiso neboli orientovaní kolektivisticky ale naopak na svoju dobu boli slobodomyseľní a zároveň aj konzervatívni v otázkach morálky. Preto sme ako národ boli nevyhovujúci ani pre cirkev ani pre marxa a engelsa, ktorý nás práve kôli tejto nevypočítateľnosti chceli zničiť.


Vynútený Kolektivizmus je jasný vynález dobyvateľa. Štát je vynález otrokára. Stačí si prečítať Machiavelliho. Ak obhajujete to čo písal tento človek, obhajujete aj to čo písal Gillete vo World corporation a to čo písal Huxley. A to nemá nič spoločné so slovanským náhľadom na svet. Slovanská civilizácia nikdy takto nefungovala a nikdy by ani nemohla pretože by sa im tá veľká ríša zrútila už dávno. Každý kto má v sebe krv predkov sám musí cítiť že to čo píše zvedavec je cudzia ideológia. Je to ideológia antického grécka platónska a aristotelovská totalitná kolektivistická ideológia ktorá mala vyustiť do takého extrému že aj deti mali byť odobraté rodičom a mal ich vychovávať štát.

jediné pozitívum pre mňa zvedavec sa ukázal kde stojí.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 16. úno 2016 07:57 #12323


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
" … ktorá mala vyustiť do takého extrému že aj deti mali byť odobraté rodičom a mal ich vychovávať štát."

Veď to už sa deje. Obhajujem realitu pohľadu toho článku na dianie v geopolitike. Nie jeho morálnosť. Autorom je Rus.
Poslední úprava: 16. úno 2016 07:57 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

ide o buducnosť ...k zamysleniu 18. úno 2016 09:15 #12340


  • Příspěvky:711 Obdržená poděkování 1533
  • Avatar uživatele eliot
  • eliot
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 61
"Děti patří státu a stát politické straně, která je zrovna u vesla.
Škody, které na rodině a dětech tento nový bolševismus napáchá, jsou nevratné"

protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/...socialni-mengele.htm

Miloš Zeman: Je to šílený plán! Inkluze jako drsný vzkaz státu rodičům. Vaše děti nejsou vaše. Manipulace s průzkumy ve jménu cesty norským směrem. Ministryně školství jako sociální Mengele
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan

ide o buducnosť ...k zamysleniu 18. úno 2016 14:47 #12345


  • Příspěvky:711 Obdržená poděkování 1533
  • Avatar uživatele eliot
  • eliot
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 61
" Práve v tomto nepokojnom svete je Turecko ostrovom stability a štítom voči hrozbám pre našu bezpečnosť”
Andrej Kiska
medzicas.sk/turecka-delostrelecka-podpor...iek-ypg-nezastavila/
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Diskusia nie len tak ...k zamysleniu 18. úno 2016 15:07 #12346


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Bože to je kretén...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.360 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.