Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02266649
Today
Yesterday
This Month
All days
91
194
5824
2266649
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: ZOnM-1 - Jazyk – komunikácie "etník"

ZOnM-1 - Jazyk – komunikácie "etník" 28. čen 2014 11:33 #5884


  • Příspěvky:1507 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Viem, že to myslíte ironicky.
Avšak táto pravda platí kde? V krčmách a na dedinách, kde generácie ľudí nevedia-nechcú čerpať nové informácie? Dedinských farárov z 19. stor. už nieto, kdo by rozhýbal mŕtvolný stav povedomia ľudí o históriu.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

ZOnM-1 - Jazyk – komunikácie "etník" 28. čen 2014 23:08 #5889


  • Příspěvky:1103 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Viem, že to myslíte ironicky.
Avšak táto pravda platí kde? V krčmách a na dedinách, kde generácie ľudí nevedia-nechcú čerpať nové informácie? Dedinských farárov z 19. stor. už nieto, kdo by rozhýbal mŕtvolný stav povedomia ľudí o históriu.

Možno to vidím moc čierne ale sám poznám niekoľkých historikov ktorí mi toto bezostyšne nepriamo tvrdia do očí. A podľa mňa sú chorí, vidím ako prezentujú germánov, britov západnú európu a ako nás.

Mne nevadí keby ma niekto volal sedliakom či zaostalým východoeurópanom ale ten doslova rasistický podceňovačný prístup západeurópskej hisoriografie už od dávnych dôb mi príde ako nejaký komplex zo slovanov, ako nejaká snaha ukazovať sa v lepšom svetle, ktorá nesvedčí o našej malosti ale práve naopak o malosti toho kto tieto teórie pretláča.

A kde čítam aké dielo tak ten prístup vidím, také opovrhovanie nenávisť a tam ked je nenávisť, nadradenosť, nemôže byť objektivita. A nenávisť často pramení zo závisti.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan, Jozef Stanislav VŠ, ivko, samomirus

ZOnM-1 - Jazyk – komunikácie "etník" 29. čen 2014 08:12 #5890


  • Příspěvky:1507 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Nebojte sa nič, všetko dočasu, to vám garantujem.
Však už čerpáme rôzne informácie od Rusov, od Deretiča, od Šembera i Kollára atď... Majú prečo závidieť, keď je to okolo nich a nemôžu s tým nič robiť .smajlík woohoo .
Poslední úprava: 29. čen 2014 08:14 od Jozef Stanislav VŠ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

ZOnM-1 - Jazyk – komunikácie "etník" 29. čen 2014 20:21 #5892


  • Příspěvky:1103 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Ono keď sa pozriete na názov Slovan ako ej po svete vnímaný?

Ked poviete Brit , Francúz, Germán má to "cveng" a keď poviete slovan to znie ako nadávka. Všetci majú vraj skvelú históriu, kopec vynálezov "mentálnu a kultúrnu prevahu" a bohaté dedičstvo. Sú to oni ktorí vraj pozdvihli celú európsku civilizáciu. A o slovanoch sa dočítate čo? Že chľascú nechce sa im pracovat sú leniví, komunisti, povaľači, mafiáni, zločinci, pasáci, chudáci. Atd..

Mnoho ľudí ktorí sa tam nenarodili chcú byť Britmi alebo američanmi či Nemcami ale kto chce byt slovanom?
Ešte ani niektorí slovania nechú byť slovanmi.
Ani černosi či moslimovia nemajú také zlé meno v západnej európe a svete ako východodeurópania - slovania.

A tento pohľad niekto vybudoval a podporoval schválne,.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: ivko, samomirus

ZOnM-1 - Jazyk – komunikácie "etník" 30. čen 2014 10:42 #5895


  • Příspěvky:277 Obdržená poděkování 515
  • Avatar uživatele slovien
  • slovien
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 42
IvanSk napsal:
Prečo jazykovedci a historici spia a nespolupracujú?


Lebo žiadni skutoční neexistujú?

urobíme pokus obtelefonujeme 10, 20 ľudí jazykovedcov či historikov a spýtame sa ich kto to boli slovania garantujem vám že 19 z 20 povie že zablatenci.

Potom im zatelefonujeme že vzhľadom na nové genetické dôkazy slovania /teda ich predkovia/ boli na tomto území minimálne 8000 rokov.

19z 20 vás vysmeje a spýta sa Vás či ste na hlavu. Veď predsa je úplne prirodzené že genetickí príbuzní menili reči a kultúry, otcovia sa prezliekali za rimanov ,synovia za sarmatov, skýtov ich synovia za avarov, gepidov herulov atď, a ich synovia za maďarov.



Ivan, najhorsie na tom je ,ze nielen historici,ale aj ludia-slovaci,to budu tvrdit,lebo si myslia,ze su vzdelani a vraviet nieco ine ako ofic.dejepis,ich posuva do role nevzdelanych
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

ZOnM-1 - Jazyk – komunikácie "etník" 30. čen 2014 19:43 #5902


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Práve pozerám pekný animák "Ako skrotiť draka" .Zdanlivo mimo tému, ale použijem ho , ako príklad.

IDE O TO - AKÝ POSTOJ K "PROBLÉMU" ZAUJAŤ- ak vopred máte "draky za škodnú" treba ich zabíjať na každom kroku.Ak zmeníte postoj a skúsite ich LEN TROCHU POCHOPIŤ - predostrie sa úplne iný svet…
To isté platí aj o histérii.Vede , ako takej. Predsudkoch.

Ak sa vedec dokáže "odosobniť" od naučeného a do hlavy vtlčeného - zrazu sa pred ním rozvinie svet neskutočných možností.Je to však ťažké.Zvykovo, existenčne, psychologicky. Zabúdame totiž radi -vo všeobecnosti- na to , že napriek našemu"zdurelému -VEĽKÉMU MOZGU- aschopnosti abstrahovať a myslieť a kombinovať- stále sme SVORKOVÉ CICAVCE a naše správanie STÁLE OVLÁDA malý mozog.

Mozog ŠÉF.

Preto aj väčšinou ľudia naozaj veria svojmu presvedčeniu- pretože SVORKA mu verí a ŠÉF SVORKY- (mienkotvorné médiá s politickou verchuškou, vedecké kapacity a ich mediálne výstupy ) to tvrdí.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

ZOnM-1 - Jazyk – komunikácie "etník" 02. srp 2014 10:38 #6367

  • Avatar uživatele sfe
  • sfe
je to tak - všetko čo je slovanské alebo slovenské je zle. Opytajme sa kde je chyba?. jednoducho v nás. My slováci máme veľku chybu .všetko čo je od nás na zapad je lepšie. To si stále hovoríme, zámerne nam to vnucujú média. Je to cielena propaganda aby nás mohli manipulovať. Otvorte si medium napr. M..KIZA, ukázať čo tu je najhoršie, ako všetko je na nič. A človek ma pocit že Slovensko je najväčšia diera na zemi, pýta sa načo tu som? len utekať preč. Všade to je asi lepšie ako tu. Prečo sa nepropaguje viac to pekné čo tu je. Verím že je toho veľmi veľa. Ale to dobre asi málo zarába.
Pýtam s!?. Keď je tu tak zle na tom Slovensku, všetko tu nefunguje,je to všetko na prd. prečo ? ti herci, redaktori, speváci, lekári, všetci chitri vzdelaný tu su? prečo všetci niesu preč s tej dieri zvanej slovensko? Najlepšie ak počujem hercov keď sa sťažuju ako to bolo zlé za SOCIALIZMU. Prečo nešli na vysnívani zapad? Veď oni cestovali aj po tom zapade. Čo tam neostali? Mali možností koľko chceli. Oni sa mali zle? Veď za socializmu cestovali krížom krážom čo sa robotnickej triede ani nesnívalo. Kadia si do vlastních úst.

Pozrime len taky madari . Slováci ich maju v zuboch. Madar sa s prepáčenim vytentuje a chváli to ako to vonia lebo je to madarské. je hrdi na svoj národ. Mi na seba kydáme, neznašame sa, sme chamtivi, nežičime si jeden druhému, zavidime si aj chorobu. Slovak ide do Čiech a v Žiline mluvi. kde sme. My tu na ramianke preberame aku máme Slováci historiu aky sme starí národ, všetci pomali rozprávali slovensky .a ja neviem čo. Načo to keď si nevážime sami seba, našu zem,jeden druhého, našu hrdosť k vlastnej zemi , národu. Hlavne že obdivujeme všetko cudzie, ako to je v nemecku , ako sa majú ako to tam funguje. My sa chceme mať ako nemci ale nerobíme preto nič. Nemcom to tiež nespadlo z neba samo. Prv musíme myslieť ako nemci, robiť ako nemci a potom sa budeme mať ako nemci.

Národna hrdosť kde je?
Veď slovak ide žiť do Rakúska,Nemecka a neviem kde a tvári sa že on nieje slovák ale už nemec. To čo je? Do 100 rokov sa ani knihách nespomenie slovo slovák.
J
a som si všimol jednú vec , čo vraj v uvodzovkách čisti slovák to slaby slovák. Ten zapredá reč, aj identitu hneď. Čo miešani slovák či od nemca, madara, jedním slovom s cudzincom to je hrdejši slovák ten reč len tak nezuapreda. Viď Meki Žbirka. žije v Prahe vyše 20 rokov a hovori slovensky. To je slovák. ale on má aj Anglicke koreňe.Vraví sa že aj Štúr nemal čisto slovenské géni. Slovákom ego , sebavedomie ,národnu identitu vždy dvihali cudzi nie vlastní. Slovák slováka nikdy nezastal skôr ho ešte pridusil to si musíme priznať.
Bude sa stále tvrdiť že nás Maďari chceli pomaďarčiť. Ja tvrdím že sami sme sa pomaďarčovali. Madar hodil slovákovi groš a on nevedel čo za to vystrajať. Zapredal za deravý groš aj vlastnú mater. Pozrime si aj v dnešnej dobe. Dajte slovákovi v zahraničnej fireme funkciu a bude robyť na podriadenich aj to čo mu nik nekázal. Ale on sa chce páčiť. Za Judašsky groš zapreda aj meter. A keď sa niekto chce postaviť proti, tak nik sa ho nezastane lebo ja nič a vyčkáva ako to dopadne. Ak toho dotičného potrestaju tak povedia načo to robyl. Ale ak niečo vydobije tak mu tlapkaju po plrci. To sme mi SLOVáCI. Tak bolo v minulosti a je aj teraz.
A mi sa zlostíme že madar povie blby slovák. Ved je to pravda. Mi sa tu snažíme dokazovať že mi slováci sme vládli v Uhorsku že náš jazyk tu bol, madarov mám pocit že chceme urobit menejcenimi bez jazyku domova a nevie čo. Ale mám pocit že aj ti Maďari su v myslení pred nami. Už len ich národna hrdosť ako si chránia svoju kultúru historiu ako udržuju pamiatky.
Jednoduchá vec: Prečo sa nehlásime k Arpadovcom k sv.Štefanovi a všetkým Uhorským panovníkom ako k našim. Prečo neoslavujeme výročie korunovácie sv Štefa? Prečo si sugerujemé Uhorsko ako niečo strašné ako zlú macochu ktorá chce pre deti len čo najhoršie a ubližuje. Prečo neučíme deti že Uhorsko bola vlasť našich predkov ktorí tu niečo vybudovali niečo krásne zanechali na čo môžme byť právom hrdi. Hlavne že všetci sa zasmeju alebo priaam klieskame glupemu JANOVI SLO..VI keď povie že v Budapešti je ŠAšO na koni. Za to by som ho trestal za hanobenie vlastného národa.
Musime si priznať otvorene aky sme, kde je naša chyba, nehľadať vinu v iních a tváriť sa ako nám chcu zle ale začať to meniť v nás osobne od jednotlivca. Inak sa nepohneme.
Mali by sme byť viac spolupatriční, byť viac hrdi na Slovensko, ľudi, na vlasť hľadať viac toho dobrého, čo je zle hneď odstrániť . Viac si uvedomovať že tu patrím, tu som doma, to je moja vlasť, nezáleži či som pôvodom slovák,madar,nemec ,rusnak je to naša zem, domov čo tu žijeme. Aj tak ti čo utekajú zo Slovenska preč tak časom sa vracajú pekne domou k svojej MAMKE - ZVANEJ SLOVENSKO.Buďme trochu viac sebavedomi a vlastenci, nehambime sa za našu krásnu slovenčinu hovorme medzi sebou nahlas vo svete slovenčinou rozkrikujme sa ako nemci,češi či madari.

Niektory ma budete kritizovať a niektory možno aj súhlasiť o tom to je, ale to je môj pohľad.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

ZOnM-1 - Jazyk – komunikácie "etník" 02. srp 2014 14:50 #6368


  • Příspěvky:1507 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Dobre ste to napísali, vieme o tom a myslime na to, ale to nič, nie je potreba kvôli tomu vešať hlavu. Však keď naši historici sa neustále točia do kruhu o našej histórii a potom učitelia nemajú ako našim deťom tie ich pravdy vyvrátiť, to je začarovaný kruh, ktorý i my tu sa snažíme pretnúť, aby sa dalo poukázať na našu svojeť, ktorá sa nezadržateľne tlačí na povrch. Nebude dlho trvať a pohne sa lavína kupredu a rozomelie tých, čo stáli v ceste a húdli si svoje fantasmagórie.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: IvanSk

ZOnM-1 - Jazyk – komunikácie "etník" 02. srp 2014 19:21 #6372


  • Příspěvky:1103 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Jozef Stanislav VŠ pekne ste to napsíali tak pozitívne, bodaj by sa aj mne vrátil tento pozitivizmus.
TAkto treba uvažovať pri takomto prístupe Vám nijaká prekážka nemôže podlomiť kolená.

Sfe mám výhrady k niektorým veciam o píšete ale inak dobrý článok.

Čo sa týka tej hrdosti problém ste pomenovali sám, masmédiá a školstvo, kostol.

To je "svätá trojica" slovenskej nehrdosti.
Másmédiá propagujú len to zahraničné keďže všetky čo tú pôsobia sú ovládané zahraničným kapitálom tkaže to je jasné že nebudú propagovať slovenskénárodné povedomie: STV 1 je totálne zničená a mala dávno byť sprivatizovaná tkato platíme za s´=ukromnú televízuiu zahraničia ešte my zo svojich vrecák.

Ale toto je na celom svete rovnaké V USA si myslíte že masmédiá sú Americké a slúžia americkému ľudu? Masmédiá sú hlasnými trúbami elít, ktoré majú majetky a peniaze a z toho plynúcu moc. Teda médiá budú vždy hlásať to čo sa momentálne hodí elitám. napríklad V USA médiá hlásajú patriotizmus len preto lebo elity potrebujú ľudské mäso do mlynčeka, potrebujú vojakov a presvedčených fanatických patriotických hlupákov. To sú takí ktorí vravia milujem svoju krajinu, svoju vládu, svoj štát bez toho aby som na to mal nejaký dôvod. Prosto si myslím, že sme lešpí ako iné národy. Toto smiešne presvedčenie panuje aj v európe. A potom sa takéto presvedčenie dá ľahko využiať na získanie amrády. Takýto odhodlaní namyslení hlupáci sa budú do krvi biť za vaše špinavé záujmy a pritom si budú myslieť že bojujú za slobodu a demokraciu.

U nás zjavne elity v takom rozsahu patriotizmus či nacionalizmus pestovať nepotrebujú a ak áno tak iba také jeho spotvorené formy. V Maďarsku ale je situácia iná. Tam sa to pestuje už od škôl, cez médiá a i cez náboženstvo.
U nás sú zatiaľ vo väčšine prípadov takéto prejavy nacionalizmu považované za nejaký druh choroby. Za niečo nenormálne. Príklad nisenie nejakého trička s nápisom veľké Slovensko by určite malo za následok pobyt na psychiatrii, už keď si niekto dá tričko so Štúrom je považovaný za nácka alebo debilka, proste za čudného. V Rusku či na Ukrajine či v Maďarsku sa nad tým ani nikto nepozastaví. Tam si nosia tričká z banderovacmi dokonca aj motívy so separatistami anosili ich aj pred konfliktom a nikto nič.

Už aj u nás sa to pomaly mení ale zas to iba skĺzava do extrémeho typu za ktorý sa treba nakoniec hanbiť a nie ho vyzdvihovať. U nás nejakú zdravú národnú hrdosť nebolo kedy vypestovať.
PO rozbití R-U sme sa dostali pod Masaryka a Česi nemali záujem budovať na Slovensku naše národné povedomie, oni z praktcikého hľadiska budovali to Československé pretože potrrbovali ľudí verných československému štátu. Preto vznikly tie historky o 1000 ročnom útlaku Slovákov v UHORSKU práve v prvorepublikových československých školách. Slováci zasa boli tlačení do úzadia a tan sa postupne zasa radikalizovali. Preto aj ten náš národný cit dostal len taký ráz akejsi záchrany vždy iba v ohrození v hodine dvanástej. Systematicky tu boli pestované iné ideológie a iné náhľady slovenský bol stále potláčaný tak sa vždy iba zradikalizoval a ako rýchlo prišiel tak rýchlo potom odznel aj s hanbou., Príkaldom je vydobytie si ústupkov pred začiatkom 2 sv. vojny autonómie a neskôr prvého štátu. Tam už Slováci boli tak vydráždení a zradikalizovaní kôli predchádzajúcemu režimu a tomu čo sa dialo, že už nebolo rozumnej reči.
Po vojne komunisti a Československo zasa nepotrebovalo túto etapu dejín vyzdvihovať tak ju prosto odmietlo a nám ostal pocit hanby namiesto národného povedomia.

Teda ak sme pri školstve Slováci nikdy v histórii nemali vlastné školstvo ani vlastné dejiny a bez školstva a dejín je jasné prečo tu neexistuje hrdosť. Ak Vás v škole nič o vlastných dejinách nenaučia na čo máte byť hrdý keď štát je nanič a vláda nestojí ani za zmienku. Etatistický pruský školský systém u nás funguje opačne peetože zakiaľ v iných krajinách vychovával silných hrdých zombíkov odhodlaných brániť štát a vládu u nás vychováva presný opak. A Školstvo je dôležitejšie než rodičovská výchova pretože deti trávia oveľa viac času v škole než s rodičmi, rodičia dnes už nič neznamenajú.
Škodlstvo formuje mladé nepoškvrenné mozgy a svedomia a robí za našich detí zombíkov a morálne trosky.



Tu je to vysvetlené s titulkami, školstvo nieje nič iné než uplatnenie psychologických a psychiatrických metód v praxi je to staré dobré podmieňoavnie psov pavlova, hypnóza spojená so sugesciou, aby sme slintali vtedy keď treba a po tom po čom treba. WUND - PAVLOV - SKINNER.
Je to proste efektívnejší spôsob ako ovládať aj mysle ľudí, pretože feudalizmus mal len kňažské školy semináre a kláštory. Aspoň vidno kto tento systém doviedol k dokonalosti.


Tu je spôsob akým vzniklo školstvo




tento dokument treba tiež vidieť /aj keď v tom má prsty scientológia, výpovedná hdonota má prednosť pred autorom i keď samozrejme vieme prečo to robia poznatky psychológie či psychiatrie totiž dokážu odhaliť podvodníkov a psychopatov v scientologickej cirkvi a zrejme aj preto si jedni aj druhý ležia v žalúdku a idú po krku pre normálneho človeka je plus v tom, že vidí aké bahno je aj na jednej aj na druhej strane barikády. /
Tu sú celé videá

toto je dobrý dokument škoda, že len v anglictine
http://www.youtube.com/watch?v=6eFFKJUq4Rs
ALe aby som to ukončil školstvo nás vychováva tak aby sme nemali identitu, kostol nám vraví, že máme odpúšťať, kajať sa a byť pokorný, že sa nemáme sústrediť na zlo ale to vytláčať pozitívnymi vecami,/To je klasické ovládanie mysle cez pôžitky/ že nemáme nikoho súdiť, lebo nikto nieje bez viny /čo je výborné najmä pre psychopatov a kriminálnikov/. A masmédiá nám predkladajú multikultúru.

Čo z toho vyplýva? Že Slovensko je programované pre nový svet, svetovú vládu a svetoobčianstvo, zatiaľ čo Maďarsko je budované na spiatočníckych myšlienakch militantného nacionalizmu, ktorý elity v európe ani nikde na svete nepotrebujú. Takže je logické že Maďarsko ešte určite bude zatiahnuté do nejakej vojny alebo konfliktu aby sa extrémsitické elementy vyhlušili. Neviem ešte ako to dopadne s našimi domácimi kvázi nacionalistami pretože sa tu tiež buduje slušná extrémistická - fašistická podpora.

V podstate elity sú tiež fašisti a socialisti ale medzinárodný nie národní. USa boli na počiatku založené na voľnom trhu, slobodnej výmene tovarov, nezasahovaní do cudzích štátov, nepaktovaním sa s nikým, a na obmedzenom menšom štáte a tiež na vojne za nezávislosť kedy aspoň sit o mysleli sa zbavili britskej nadvlády. Avšak počas dejín sa do spojených štátov títo elitári z Británie tkroú finančne vycucali a ovládali dostali naspäť a pomaličkými zmenami zmenili klasický kapitalizmsu na korpoativizmus a socializmus.
Nebudem začínať od počiatku pretože to sa prakticky dialo v každej dobe a mnohí americkí rpezienti s tým bojovali .
Ale napr. vrcholom bolo keď v 1913 zriadili FED centrálnu banku čím absolútne popreli voľný trh a dali je do rúk moc nad peniazmi a úrokovými sadzbami.
Napríklad Rockefeller tvrdil že hospodárska súťaž je hriech. Rockefellerovci, Rotchieldovci, J. P. MORGAN LOEB, WArburg oni nechceli konkurenciu práve naopak potrebovali socializmus - kartelové dohody zničenie konkurencie schopného trhu: Socializmus je vlastne sústrednie všetkej moci a rozhdodovania do rúk štátu a ten kto vlastní štát potom môže rozhodovať za všetkých jeho občanov úplne v každej otázke ich života. A pretože títo elitári vždy boli a sú kolektivisti ako je dokázané pri tajných spoločenstvách obetujú jendotlivca v prospech komunity, vyššieho celku či väčšieho dobra, oni ako koknurenti na trhu a giganti sa správali presne naopak, oni obabrali trh a spolupracovali, vytvárali kartelové dohody, rodinkárstva a ničili tak konkurenciu. Proti tomu sa trh sám nemá ako ubrániť., Jedine uvedomelý spotrebyteľ proti tomu može zakročiť. Nenakupujem v l.dli lebo viem že je dohodnutý s t.scom a ďalším reťazcom a tak ničia našich poľnohospodárov a iných malých ponikateľov, ktorých produkty sa nedostanú do obchodov.

Samozrejme aj keď dokázali obabrať voľný trh stále nemali kontrolu nad ľudmi a tú mohli dosiahnuť cez štát ale ako kontroloavť ľudí keď štát sa o nič takmer nestará štát sa nestaral o dôchodky o mzdy o trh o poistenie dane do štátu sa platili len z dovozu.

Tak založili centrálnu banku, ktorá by mohla kontrolovať úkorové sazdby a vytvoriť tak kartel ba ľubovolne hýbať úrokovými sadzbami tak ako sa to elitárom hodilo a neskôr vydávanie fiat meny.
Roosevelt zrušil cez vojnu potichúčky zlatý štandard /peniaze kryté zlatom /a vydal zákon ktorý zakazovald držbu zlata. Tak vlastne bol hotový dálší podvod a vytvorné ničím nekrytá tzv. Fiat mena, ktorá sa dnes používa po celom svete. A s Fiat menou prišiel ďalší trik a tým je frakčné bankovníctvo teda bankovníctvo čiastočných rezerv , mimochodom v európe si banka musí ponechať len 2 percentá vašich vložených penazí na účte ostatné môže požičať - to je frakčný systém.
Nesklôr prišli také veci ako dôchodkové poistenie, ktoré pretalčili cez štát, zdravotné positenie ale nie preto aby sa ľuďom lepšie vodilo ale preto aby zasa rozšírili právomoci štátu a závislosť ľudí na štátnom vyplácaní nemocenského či dôchodkov. Takýmito pomalými krokmi urobili z malého štátu V USa ktorý sa nestaral o takmer nič ale na druhej strane ani nepýtal dane sociofašistického molocha ktorý rieši všetky problémy spoločnosti a mína neefektívne miliardy. Samozrejme cez nekryté peniaze si mohli poôžičkami nafúknuť svoje firmičky na megakorporácie.

to celé ak to človek vidí je neuveriteľný plán ktorí im vyšiel, toto absolútne nemá nič spoločné s improvizovaním či náhodou, pretože jeden zákon ktorý prijali nadväzuje na 10 vecí ktoré ním dosiahli a každá jedna vec ktorú dosihali nadväzuje na Ďalších desať vecí. V týchto pomalých zmenách je systém, jedna zmena nadväzuje na ďálšiu, bez FEdu by nebolo Fiat meny, ani hospodárskej krízy ,ani koniec zlatého štandardu, ani obrovských korporácií. Urobiť fed manipulovať úrokové sadzby prineisť rkjainu do krízy, schváliť new deal optrenie a tým zrušiť zlato potom schváliť fiat menu na fiat menu nabaliť frakčný rezervný systém, čo je ponziho schéma okradnúť cez vojnu európu o zlato, Vytvoriť nový zlatý štandard založený na európskom zlate potom zlatý štandard v 80 rokoch zrušiť a celý svet tak dostať do nekrytej FIAt meny.

Poslední úprava: 03. srp 2014 23:43 od IvanSk.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

kolonizácia Turkami 04. srp 2014 13:12 #6386


  • Příspěvky:711 Obdržená poděkování 1533
  • Avatar uživatele eliot
  • eliot
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 61
sfe napsal:
........
Bude sa stále tvrdiť že nás Maďari chceli pomaďarčiť. Ja tvrdím že sami sme sa pomaďarčovali. ...
Jednoduchá vec: Prečo sa nehlásime k Arpadovcom k sv.Štefanovi a všetkým Uhorským panovníkom ako k našim. Prečo neoslavujeme výročie korunovácie sv Štefa? ...
..., ale to je môj pohľad.
Zdravím - predovšetkým, téma je o jazyku a nie o národnej hrdosti, či povedomí...
sfe je tem veľa myšlienok, vybral som ich len niekoľko.
logiku a podstatu maďarizácie máš silne skreslenú, málo máš naštudované okolo nej.
nevieš nič o pôvodnom maďarskom jazyku - do Kazinczyho reformy...
Arpádovci:?
Krönungsfeierlichkeit in Pressburg/Bratislava, 1563-1830 - Seite 8
books.google.at/books?id=edtnAAAAMAAJ
Štefan Holčík - 1988
Auf dem Plättchen mit der Darstellung Gezas befindet sich die griechischslawische Aufschrift GEOVITZAS PISTOS KRALES TOURKIAS (Geza, erhabener König der Türken - mit „Türken" waren die Madjaren oder Ungarn gemeint). An der ..
Prečo by sme sa mali hlásiť ku kolonizátorm - Arpádovcom-Turkom=Madjarom?

MD_deres_v_s09.jpg


IvanSK " Čo sa týka tej hrdosti problém ste pomenovali sám, masmédiá a školstvo, kostol.
To je "svätá trojica" slovenskej nehrdosti." - to je princíp kolonizácie - degradovať kolonizovaného!
prvá vec, ktorú robí kolonizátor - odstráni národné elity kolonizovaného národa...
Poslední úprava: 04. srp 2014 13:16 od eliot.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.403 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.