Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02270667
Today
Yesterday
This Month
All days
11
117
1690
2270667
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tatar a či Tartar?

Tatar a či Tartar? 17. led 2019 19:33 #16894


  • Příspěvky:1104 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: p.hanic

Tatar a či Tartar? 20. led 2019 12:26 #16898


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
A patrí to hlavne asi sem ÓÓÓRDÉÉR !!!

ramiannka.jecool.net/index.php?option=co...120&Itemid=114#16897
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Tatar a či Tartar? 20. úno 2019 13:10 #16975


  • Příspěvky:277 Obdržená poděkování 515
  • Avatar uživatele slovien
  • slovien
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 42
POVSTANIE POHANSKÝCH PREDKOV

Vnútorný impulz k napísanie tohto článku som dostal po seminári Nadeždy Petrovny v Nitre, kde bola zrušená kliatba na všetky slovanské národy, ktorú naložili kresťanskí čierni mágovia na čele s olympionikom Metodom. O bližšom opise tohto „požehnania“ radšej nepíšem, lebo zo zverstiev, ktoré tu napáchali sa mi jednoducho dvíha žalúdok. Dôležitá je aj informácia, že túto kliatbu posilnil pápež Pavol VI. koncom 60-tych rokoch minulého storočia, keď „ zveril“ Slovensko pod ochranu „panny Márie“ vo Vatikáne. Pri pátraní o informáciách z týchto a nasledujúcich udalostí som čerpal najmä z diela Maura Orbiniho. To ma inšpirovalo ozrejmiť si aj pohľad súčasných kresťanských hisTORikov na obraz kresťanských jatiek, ktorým dali vznešený názov christianizácia, alebo pokresťančovanie. V dokumentoch z biskupského úradu v Nitre z tohto obdobia – ako aj prác z „hisTORikov“ – som nenašiel vôbec nič. Vôbec ma to neprekvapilo. Tieto udalosti sú zapečatené a najprísnejšie utajené. Ale...

Pri pátraní som objavil zoznam biskupov Nitrianskeho biskupstva a tam som narazil na v poradí 3. biskupa sv. Bystríka. Pri jeho mene bolo uvedené, že zomrel násilnou smrťou v roku 1046. Keď si uvedomíme, akú mimoriadne dôležitú úlohu zohrávala a stále zohráva funkcia biskupa v kresťanstve, tak násilná smrť je čosi neslýchané. V historických záznamoch biskupských úradov z Nitry, Spišskej kapituly či z Bratislavskej arcidiecézy nie je zdokumentovaná žiadna násilná smrť vysokých kresťanských funkcionárov. Táto udalosť podnietila moju zvedavosť. Veď za zabitie biskupa vtedy hrozila exkomunikácia celej krajiny a tie najprísnejšie tresty. Čierni mágovia majú štatút absolútne nedotknuteľných ľudí. Ani dnešní p-rezidenti nie sú tak chránení, ako boli a vlastne aj sú dnes kresťanskí popovia.
www.tartaria.sk/dedicstvo-predkov/tartar...e-pohanskych-predkov

...Jeho predpoveď sa naplnila, všetci okrem Ostrihomského biskupa podstúpili mučenícku smrť.
Sotva prišli k Dunaju, vojsko pohanského Vathu ich dostihlo.

Vatha... ,,Vaťaciˇˇ.niekto niekoho tak vola :dry:
Poslední úprava: 10. lis 2020 21:58 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan, Atamann, samomirus

Tatar a či Tartar? 20. úno 2019 20:28 #16976


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Dodnes deň tak Ukrajinci nazývajú Rusov - VATNICI. Dnes si myslia, že je to hanlivý odkaz na tak poluplárny aj u nás za socíku vatovaný robotnícky kabát u nás zvaný "prešivák". Zdroj je však veľmi pravdepodobne ďaleko starší. Už sme to tu preberali kdesi.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, p.hanic, slovien, Atamann

Tatar a či Tartar? 22. čen 2019 22:03 #17190


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Veľmi zaujímavé video od doktora historických vied , profesora Moskovskej štátnej univerzity Alexandra Vladimiroviča Pyžikova. Ruština nutná. V skratke- vysvetľuje, ako a prečo vznikol mýtus o " Mongolo-Tatároch" . V podstate si to Ruská mocenská vrstva "spôsobila" sama. Naťahali si Litovských bojarov do Moskvy, aby mohli začleniť Litovské kniežatstvo do Moskovského cárstva. Tí zasa mali silný komplex menejcennosti a snažili sa spolu s poliakmi presadiť. Poliaci vymysleli "Mongolo-Tatársku" teóriu a Litovské kniežatá ju v Moskve šírili. Čisto "mediálna" bublina v štýle súčastnej situácie...

Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv, samomirus

Tatar a či Tartar? 10. srp 2019 13:07 #17294


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
A máme to tu zas . ( V náväznosti na horeuvedené-ale podrobnejšie ! )

Všetko sa mení. Všetko je v pohybe. Nemáme čas uspokojiť sa s variantou histérie, kde bola Veľká Tartária a nejaká malá Moskovia a všetky tie teórie okolo toho. Napísalo sa množstvo článkov a nespočet teórií… a máme tu zasa zvrat.

Professor histerickej vedy Moskovske štátnej pedagogickej university Aleksander Pyžikov natočil video s názvom “ AKÝŽE SÚ TO TATÁRO-MONGOLY V RUSKÝCH BYLINÁCH ?



To ma prilákalo. Dostal sa k informácii – ostatne ako väčšina vzdelaných histerikov v Rusku / nebolo to žiadne tajomstvo – o podivnom pôvode Tatáro-Mongolov v ruských bylinách (povestiach, bájach), lenže na rozdiel od kolegov to nehodil za hlavu a ako sám hovorí vo videu rozhodol sa to preskúmať- venoval tomu celý rok. Je to asi aj dobou- zmenou systemu - možnosťou medializácie.

Podobne , ako u nás a asi po celej EU sa v dobe po Fr. Revolúcii zdvihla vlna národného povedomia a zbierali sa všade báje a povesti. Rovnako v 17 st . aj byliny v Rusku.

O čo vlastne ide. Po vidaní prvých zborníkov bylín nastalo v kruhoch inteligencie Ruska pohoršenie. Ukázalo sa, že existujú 2 varianty dejín. Jedna – TÁ SPRÁVNA- tá čo sa oficiálne presadzovala bola PRAVOSLÁVNA-NÁBOŽENSKÁ HISTÉRIA- komplet zachovaná jedine v prepisoch mníchov /podobne , ako tá naša../ a druhá DEJINY ZAZNAMENANÉ V ĽUDOVÝCH BYLINÁCH. Prebehlo 300 rokov od vydania a stale je to šokujúce.

V bylinách , ktoré sú plné preklínania nad zlými TATÁRAMI – “POGANAJA TATARVA” z 99 % TATÁRI NEÚTOČIA NA RUS Z VÝCHODU - ALE ZO ZÁPADU !!!


NIE SÚ TO STEPNÍ JAZDCI – ALE MOREPLAVCI , KTORÍ PRIRÁŽAJÚ K RUSKÝM MESTÁM NA LODIACH !!!

VŽDY ZO ZÁPADU , ALE VÄČŠINOU HLAVNE Z LITVY !!! / Kde dnes stoja vojská NATO /opäť poľsko/litovsko/nemecké (a možno aj našich pár ...) na hraniciach s Ruskom ? /

LITOVSKÉ KNIEŽATSTVO JE PRIAMO STOTOŽŇOVANÉ S ORDOU – CENTROM “TATARVY “ !!!

Všetci aj nám známi hrdinovia ruských bylín teda IĽJA MUROMEC, DOBRIŇA NIKITIČ, MICHAIĽ PATYK, MICHAIL KOZARIANIN , SOLOVEJ BUDIMIROVIČ…ktorí dnes bránia RUS pred TATÁRMI útočiacimi z východu na koňoch a vieme to hlavne zo sfilmovaných príbehov- že ano - v pôvodných bylinách BRÁNIA ÚTOKOM ZO ZÁPADU , PLAVIA SA LOĎAMI DO BYZANCIE, DO BENÁTOK A JANOVA A HLAVNE CHODIA BOJOVAŤ S LITOVCAMI – TATÁRMI !!!
Chodili “ V TU ZEMLJU NEVERNUJU I ZNAJUT KAK BOJ VESTI PO ICHNEMU “.


DOKONCA SA BRÁNIA ÚTOKU TATÁROV OD DUNAJA !!!! Tí sú spomínaní, že uniesli dievku po “DUNAJ REKE “

Opäť nám známy z filmu SADKO-obchodník moreplavec ide v “ORDU ZOLOTUJU” po rieke Oľch- cez Ladožské jazero na more – smer Európa !

V bylinách sa spomína že “ BÚRKA NA MORI UNIESLA LODE RUSKÉ A OCITAJÚ SA V ZEMI TATÁRSKEJ “!

Dnes je histerikmi prijaté , že si Ivan Hrozný bol pre ženu na Kaukaze. Byliny hovoria tom , že POPROSIL O RUKU DCÉRY KRÁĽA ZLA- ORDY TATÁRSKEJ Z LITVY ! / Je to zhruba podobné tomu, ako keby Stalin požiadal o ruku dcéru Hitlera.../


VLADIMÍR KRASNOJE SOLNEŠKO- ktorí sa mimochodom VÔBEC NESPOMÍNA AKO KRSTITEĽ RUSI (!!!) DOKONCA ŽIADEN KRSTITEĽ SA V BYLINÁCH NESPOMÍNA- tak ten tiež necháva uniesť Aproxiu dcéru KRÁĽA ORDY POGANOJ TATARVY – KRÁĽA ZLA – EMANULELA EMANUELOVIČA !

DOBRIŇA NIKITIČ je poslaný ochraňovať cesty medzi KYJEVOM A LITVOU – aby bol prechod k “POGANOJ TATARVE” bezpečný.

Dokonca aj nešťastný ZMEJ GORINIČ – zloduch z povestí s 3 hlavami prilieta … ZO ZÁPADU ! Dnes samozrejme z východu…

Nám tak známy BATYJ – teda BATÚ CHÁN- čuduj sa svete – PRIRÁŽA SVOJE LODE V PRÍSTAVE KYJEVA !!! NEJACHÁ NA SPOTENÝCH KONÍKOCH…ALE NA LODI !

Mimo tému Tatárov /nehovoriac o nešťastných Mongoloch/ sa v bylinách nevyskytuje ani slovo o KRSTENÍ RUSI, o VARIAGOCH ani o DMITRIJOVY DONSKOM !


Samozrejme postoj “vedcov” je trapnosmiešny. Tí “správni “ to odkazujú k ľudovej tuposti más a nevzdelanosti a odporúčajú vyhodiť tieto nezmysli z literatúry.

Slovanofilovia sa snažili zachrániť situáciu teóriou o prekrívaní dejov v mysliach ľudí a pravdepodobnej zámene nenávisti ku pokresťančovaniu s Tatármi…

Pravoslávni patriarchovai na túto tému ani nič nehovoria- tupí ľud- ako povedal ešte nadávno tak oslavovaný Moskovský hlavný patriarch- “iba nedávno zliezli zo stromov nevzdelaní a sprostí”- dobrý názor na ovečky…

Samozrejme od prvého vydania bylín prebehlo nespočet úprav a “čistiek” – rovnako , ako s našimi Dobšinského bájami a povesťamií. Nepochybujem, že podobné úpravy prebehli po celej EU.
Hoci to znie šokujúco - ak sa zamyslíte sedí to do “matrice” , ktorá funguje dodnes- ČIERNE SA VYDÁVA ZA BIELE. Naše deti už kŕmia tím, že vlastne to Rusi napadli chudákov Nemcov a vnúčatá o tom nebudú pochybovať. Poprepisovať knihy a urobiť mapky s TARTÁRIOU na východe, nemohol byť taký problem…pekne nám to “zamútili”.

Treba si to vypočuť. Po rusky samozrejme. Pridávam aj článok od autora videa , kde už nie podľa bylín , ale z holých histerických faktov- ktoré sú dostupné tvrdí v článku LITOVSKÉ NIČENIE :

“ Ničenie zachvátilo teritórium od Vologdy do Astracháne, prekročiac Volgu trvalo v podstate viac ako 10 rokov. Útok sa stal vo vedomí ľudí hraničným pocitom straty starého života a novou reálnosťou. Po vtrhnutí Litvy/ v podstate ZÁPADU/ zahynula masa ľudí, boli zničené mestá a chrámy, dediny vyhladené zo zemou, ktoré sa neskôr znovu stavali , ale na inom mieste. Práve táto doba má vzťah k stavniu veľkých mohýl.
O veľkosti niečenia sa dá súdiť v podstate len zo zachovaných úradných zápisov – hlavne geodéznych záznamov . Poukazujú na úžasné vyľudnenie teritória. Napr. Všetky zeme , ktoré dala nova Romanovovská vláda “zemanom” mesta Toropca zostávali nielen neobrobené, ale dokonca ani hranice pozemkov neboli zaznačené. Takýto stav pokračoval až do r. 1630. V dokumentoch sa píše , že v okolí Toropca v okruhu 15 verst niet dedín “ a je to od doby vojny Litovskej”, ľudia sa rozutekali, alebo boli pobití. Z usadlostí nezostalo osídlených ani tretina.

Rozsiahlosť litovského ničenia prekračuje dokonca straty osídlenia po západnom vtrhnutí 1941 – 1945 rokoch. Výsledkom vojny začiatku 17 st.( 1580 cca ) sa vytvorila nová mocenská štruktúra vytvorená časťou útočných víťazov – ktorí sa nechceli deliť o moc s druho časťou svojich spolubojovníkov.

Čím prekriť túto “milú” udalosť im netrvalo dlho vymyslieť. A objavilo sa Mongolo/Tatárske obsadenie . Miesto naozajstného nepriateľa- preklíňajte , nech sa páči – virtuálneho !

https://vk.com/@410903514-litovskoe-razorenie


Pod videom sú odkazy na ru.soc. sieť v kontakte kde sú ďaľšie odkazy na články a videá autora.

na tú istú tému a aj viac videí.
Poslední úprava: 10. srp 2019 17:08 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: samomirus

Tatar a či Tartar? 23. zář 2019 18:40 #17403


  • Příspěvky:200 Obdržená poděkování 440
  • Avatar uživatele samomirus
  • samomirus
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 30
Jedna z moznosti ,po kom su pomenovane TATRY
IMG_20171028_211845.jpg



zdroj
IMG_20190923_203814.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Dušan

Tatar a či Tartar? 11. pro 2019 18:18 #17678


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Na stránkach tartárie.sk na lište prednášok Nadeždy Tokarevovej je dolu video z návštevy akéhosi kláštora /netuším akého/ u nás, kde jej ukázali knihu z knižnice "RUSLAND" . Na prvom liste je portrét Petra I., pár strán ďalej mapa- TARTÁRIE. Kde tam je teda Petrovské Rusko ?

www.tartaria.sk/ponimanie/spolocne-akcie...-novembrove-seminare


stránka pani Tokarevovej
mpmv.ru
Snmekobrazovky2019-12-11v18.55.18.png


Snmekobrazovky2019-12-11v18.56.14.png
Poslední úprava: 19. led 2020 21:49 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, p.hanic, samomirus

Tatar a či Tartar? 19. led 2020 21:15 #17852


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Poslední úprava: 10. lis 2020 21:59 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Vatikán falšoval dejiny Slovanov 05. lis 2020 19:18 #18605


  • Příspěvky:1653 Obdržená poděkování 2807
  • Avatar uživatele p.hanic
  • p.hanic
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 73
www.hlavnydennik.sk/2020/03/19/vatikan-f...val-dejiny-slovanov/
Vatikán falšoval dejiny Slovanov
Podľa nemeckého archeológa Hermanna Parzingera je Sibír a nie Európa pravlasť belochov.
Informuje portál biosferaklub.info

V stredoveku sa pod vedením Vatikánu dôkladne falšovali dejiny. Cieľom bolo zatajiť skutočnú minulosť prisťahovalcov, ktorí boli potomkami arktickej civilizácie s názvom Hyperborea. Preto si aj v súčasnosti oficiálna veda „nevšíma“ nálezy svedčiace o jej existencii a o jej nasledovníčke Veľkej Tartárii.

Skutočné dnes už dôkazmi podložené dejiny tak podľa Občianskeho združenia Biosféra – Česko Slovenský klub nových znalostí vyvracajú západné mýty o Slovanoch ako divochoch. Vatikán a jeho prisluhovači vďaka tomu, že v tej dobe ovládali šírenie písomností, postavili podvod na údajne chýbajúcich historických a kultúrnych koreňoch. Sibír označili za kolísku mongoloidnej rasy. Rusi a Slovania vlastne nikdy Sibír nemuseli dobýjať. Pretože to bolo vždy ruské územie. Aj po zániku Veľkej Tartárie.

Všetky takzvané „malé národy“ prišli na Sibír, keď tam už žili „svetlovlasí a modrookí bohatieri“. To je aj stáročia dochované v ich ústnych tradíciách a mýtoch. I tento fakt oficiálna história a veda „starostlivo“ zamlčujú. Informácie získané z mýtov malých národov Sibíri sa postupne potvrdzujú aj najnovšími archeologickými nálezmi.
Riaditeľ Nemeckého archeologického ústavu profesor Hermann Parzinger je uznávaným členom mnohých akadémii vied. Je presvedčený, že práve predstavitelia europoidnej bielej rasy žili na väčšine územia strednej Ázie. A to od neolitu až do obdobia Skýtov. Až potom sa na tomto území začala objavovať mongoloidná rasa.

„Zistili sme, že europoidná rasa žila v strednej Ázii až do doby Skýtov. Potvrdila to aj múmia skýtskeho bojovníka. Bol to vysoký blondín. Našli sme ho v permafroste horného Altaja“. Ide o nález mohyly Aržan-2 zo 7. storočia pred naším letopočtom. Našli ju v Tuve v Údolí kráľov. Zároveň pri nej našli sofistikované predmety zo zlata, jantáru, železa i dreva. Svedčia o fungovaní technicky rozvinutej spoločnosti. Doktor Parzinger sa vykopávok osobne zúčastnil.

Ak boli pôvodní obyvatelia Sibíri belosi, bola Sibír ich pravlasťou. A nie Európa. Ako to tvrdí oficiálna história. Takže „hordy Mongoloidov“ nemohli v nijakom prípade robiť nájazdy do Európy zo vzdialených oblastí Sibíri. A nielen Skýti, ale aj Húni a „Mongolo-Tatari“ tiež nemali nič spoločné s Mongoloidmi. V opačnom prípade by na dobytých územiach vrátane Slovenska zanechali rozsiahle mongoloidné genetické a kultúrne stopy. A tiež typické pohrebiská.
Poslední úprava: 10. lis 2020 22:00 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.532 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.