Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02260591
Today
Yesterday
This Month
All days
245
251
5316
2260591
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Deretič - Balkánski Sloveni

Deretič - Balkánski Sloveni 25. čec 2013 22:16 #42


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Dušan, poprosim Ta sem pridavat vsetko k Dereticovi..........
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan, Metod J. Sláv

Deretič - Balkánski Sloveni 26. čec 2013 07:43 #47


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
'Dakujem :oops:


Srbi-Slovania vs Gréci

Zasa Deretič.Tento krát o probléme, ktorý je naozaj kardinálny- Tzv.kolíska Eu kultúry- staroveké Grécko ?- alebo Slovänskí Pelasgovia- a samozrejme Srbi - a Deretičovy sa to v mnohých prípadoch darí aj dokázať.

Dnešná MAKEDÓNIA bola voľakedajšía MÉDIA - jej súčasťou bola aj KRÉTA.
Máme zaujímavý archelogický materiál dokazujúci slovanskú kontinuitu (so zaujímavým presahom do kresťanstva..) simbol kríža (v jeho desiatkach obmien aj v podobe svastiky)-v podobe 4 oddelených políčiek . Objavuje sa prekvapivo už na THRÁCKYCH
minciach.

- Iným často sa opakujúcim motívom na minciach a nielen nich - je to v podstate hrdinský simbol “Grécka” postava chlapiska s levou kožou prehodenou cez ruku, alebo cez plecia- boh SERBON- inak známy , ako HERAKLES .

(Pre ňa je to novinka. Je mi jasné, že postavy Gréckých bájí majú mnoho zástupných významov- ale , že Herakles - je vlastne simbol boha SERBONA- boha starovekých Slovänov.Zaujímavé.)
LEV bol simbolom vladára.Moci.Často je zobrazovaný s levom v jednej ruke a JARACOM-Kozlom v druhej.

Deratič tvrdí, že fenomén výnimočnosti Grécka sa objavil v 17.st. úmyselne.

predkovia Grékov sa volai GURI-GURITI. Slávny vojvodca NINO BELI si ich vrámci pochodu na východ začlenil ako pomocné vojská do armády v MISÍRIE (MISÍRCI) východná časť Malej Ázie .Za odmenu im umožnil sa usídľovať na Peloponézi. Podobne , ako prvých židov. Začali sa usídľovať od 16 st. pnl .

- Do 700pnl. 1. Olympiády- niet o Grékoch ani sluchu. Dosť dlho trvalo, kým sa začali presadzovať.

- Zaujímavý je myslímm Deretičov výklad mena domorodého obyvateľstva-PELASGOV.
Gréci ich volajú PELÓNI, PEÓNI A ČO JE EXTRA ZAUJÍMAVÉ PANÓNI !!!! Deretič otvorene hovorí o osídľovaní z prostredia PANÓNIE !

Stredozemné more sa voalalo PELAG ! Moria väčšinou nosili meno obyvateľov pobrežia !
Argoz PELAZIJSKÝ
HERODOT PÍŠE “- ATÉNČANIA SA VOLAJÚ PELASGOVIA !”

Je zaujímavé , ako veľmi sa podobá vývoj “PREVZATIA KRAJINY A MOCI” u Grékov na ten náš s MAĎARMI !

Najprv boli usádzaný v opustenejších krajoch menej husto obývanými Slovänmi-Pelasgami. GRÉCI NEBOLI POĽNOSPODÁRI ! Preto sa zgrupovali v komunitách a vytvárali mestá- ohradzujúc sa voči Slovänským farmárskym usadlostiam.Venovali sa hlavne “kšeftu”- obchodovaniu s čímkoľvek a samozrejme hlavne pomocou lúpežných výprav.
Deretič hovorí- že pravého Gréka v podstate nerozoznáte správaním od Žida.
- Gréci pochopili , že potrebujú akýmkoľvek spôsobom zvýšiť svoj počet a “imidž” .Podobne ako Maďari prehlásili ZA GRÉKA KAŽDÉHO KTO HOVORIL GRÉCKY ! vytvorili si rýchlo za pomoci miestnych Pelasgijských vzdelancov jazyk- zbraň na šírenie slávy.

Nezabudli na svôj pôvod a medzi ich pravlasťou MISÍROM a Peloponézom prebiehal čulý “dovoz” nových “Grékov”

DIODOR píše už o Atéňanoch, že sú z Misíra zo Sais

-tento istý DIODOR svoje diela písal PELASGIJSKÝM JAZYKOM (!)
-ARISTOTELES - čistý Srb
TUKIDIDES 1/2 SRB
Z Pelasgského mora sa postupne stalo IÓNSKE.

IÓNI = GRÉCI
-DÓRCI = BRĎANI = SRBI
IOLI = PELASGOVIA u Herodota Aioli (Eoli)

-Flavius - ELISA v starom zákone hovorí o IOLOCH- nie o GRÉKOCH !

EZECHIEL - Peloponéz je ostrov IOLOV !

západný etimológovia boli v údive , že národ na IÓNSKOM mori- národ námorných obchodníkov a výprav nemá slová v Gréčtine pre MORE ! PONTOS- je od PUT- srbské.

“kultúrnosť” Grékov sa sústreďovala v mestách hlavne pre ich “uzavretosť” a v podstate nudu- ktorá tam vládla .Mimo miest boli v menšine a ohrození. Preto v ich chrámoch bujela machinácia s bájami , príbehmi kde sa fabrikovali hrdinovia a vyzdvihovali Gréci. Zároveň sa usilovne pracovalo na Gréckom jazyku a “filozofii”.
Samozrejme sa na tom zúčastňovalo hlavne množstvo domácich vzdelaných Pelasgov- mnohý možno netušiac- a stále píšuc svojím jazykom- že podkopávajú vlastnú identitu. ( Aké podobné na Maďarov...)
HOMÉR JE H(M)OMIR-HOMĚR- pôvodne jeho dielo bolo písané PELASGIJSKY.Jeho prekladatelia však stáli vždy pred neuveriteľným problémom- až kým sa ho nechytili novodobý Srbský “lúštiči” a zistili prečo ! Zvukomalebnosť a ritmika jeho diela vyznieva jedine v tradičnom spevnom prednese s GUSLAMI !Tak , ako je to v tradícii starých Slovänských GUSLAROV-HUDCOV...

V Gréckych mestách vďaka svojej izolovanosti mali problém s jedlom.V podstate ich hlavnú stravu tvorili ryby. K potravinám od Pelasgov sa dostávali sporadicky obchodom , ale väčšinou násilím.

Zavedením tzv. “Demokracie” nastal stav podobný súčasnému - neuveriteľná korupcia ,uchvacovanie moci zbohatlími kupcami , uplácenie voličov- kupovanie hlasov, politické vraždy - neudržateľný rastúci rozdiel medzi najbohatšími a najchudobnejšími”občanmi”.Vládla nemorálka.

- Atény mali vtedy 135 00 obyvateľov z toho 5000 úradníkov , 6000 sudcov (!) a 100 000 OTROKOV !

-koktajúci DEMOSTENES bol obchodník s výrobňou zbraní-mečov- vlastniaci 55 otrokov.

otroci sa stávali stále potrebnejší , inak sa sistém rútil .z prvotných 20 000 otrokov sa postupne rozrástol počet až cez 300 000 otrokov len pre Aténsky mestský štát.

po tom čo FILIP MACEDÓNSKY (otec ALEXANDRA) porazil Grékov ( v podstate to bola revolučná očistná vojna Slovänov proti stále nenažranejším a degenerujúcim Grékom) premiestnil hlavné mesto ríše do KORINTU.

Gréci prosili Filipa , aby obsadil časť Malej Ázie a VYSÍDLIL TAM ZLODEJOV A BANDY, kotré tiranizovali Grécko a spôsobovali neuveriteľné škody !

SPARŤANIA boli DÓRCI- SRBI preto ani nebojovali s Grékmi proti Filipovy Macedónskemu a ani on ich nenapadal , keď postupne ovládol celé Grécko !

Macedónci boli SRBI a aj šľachta- dvor Filipa Mac. hovorila Srbsky ! Je neuveriteľná drzosť , že Gréci si prisvojujú Alexandra Macedónskeho a Macedóncov všeobecen. Sú písomné historické záznami, kde Gréci nevedia prísť na meno Filipovy M. a označujú ho za nevzdelaného barbara , otvornen hovoria o tom , že hovoril barbarským jazykom !FILIPIKA je Demosténova kritika proti Filipovy “BARBAROVY” !

-Je známy prípad popravy veliteľov Alexandrových vojsk , ktorí boli obvinení zo zrady /kutia piklov/ po tom čo ich MACEDÓNSKY VOJACI POČULI HOVORIŤ S GRÉCKYMI POMOCNÝMI ZBORMI PO GRÉCKY (!)

Gréci boli vlastne na začiatku vazalsky podriadení Kréte a MÍNOJCOM. Až THÉSEUS začal tzvoriť silné ATÉNY s pevnosťami a hradbami a vymkol sa Mínojskej moci.

Samotní Gréci sami seba volajú však HELENI-ELADA.Grékmi ich pravdepodobne nazývajú od 2 st. pnl. Je to vklastne hanlivá prezívky od Latinov (Slovänov) .Grci.
Etimológ Slobodan Filipovič tvrdí, že slovo Grk je odvodené od GRČ-HRČ- ZBOJNÍK.
Od GRUČ - koreň /hrča/ , ktorý treba vykopať. (Chýba mi tam obľúbené “žrec”-šaman...)

Gréci sú Rimanmi vnímaní , ako podradní občania
Zaujímavé je , že pýcha Gréckej kultúry -OLYMPIA nebola súčasťou etnického Grécka, ! Etnické územie obývané PREVAŽNE Grékmi siahalo po EPIR ! Týka sa to aj mesta DELFY
ešte v prvej generácii po Alexandrovy v rode SELEUKIČOV sa hovorilo srbsky.
Všeobecne je na “Balkáne” známe porekladlo- “klame , ako Grék.”
Všetkých 12 domnelo Gréckych bohov je vlastne Slovänských-Srbských.
Veľký ZEUS je vlastne jedna z podôb SERBONY- ZEN- ZENUS -ten čo dáva život-ŽENA

napriek tomu, že ako prvý šírili kresťanstvo vo svete práve Srbi- opäť si ho prisvojujú Gréci a od 7.st.sa masívne presadzujú cez kostol a jazyk.Menia všetkých svätcov na Grékov.
Vatikán ich podporuje - aby potlačil Srbskú históriu.Strach z “PANSLAVIZMU” je obrovský!

Týka sa to aj toho čo nazývame nezmyselne BYZANCIOU ! BIZANCIA NIKDY NEBOLA ! TEN NÁZOV JE UMELÝ !!! Bola to VÝCHODNÁ RÍMSKÁ RÍŠA.

Ešte v 14.st. mal DUŠAN titul - CÁR SRBOV A ROMEJOV !
Cár DUŠAN stvoril Európske Impérium ILÍROV ! Veľký počet vladárov sveta ho uznávalo , ako suveréna.

až v 16.st. nemec Wolf pomenoval -ironicky a výsmešne veľkú ríšu podľa dedinky, ktorá bola neďaleko KONSTANTINOPOLU - Bizantija. Odvtedy je všetko BIZANTÍNSKE , kultúra, maliarsky štýl, sochy , architektúra... nezmysli sa vŕšia na kopu. V Srbsku vygumovaní “gebíri” odborníci historici všade nachádzajú tu obrazy “BIZANTÍNSKE”, TU “BIZANTÍNSKE” sochy atď-

-Deretič sa pýta s množstvom iných UKÁŽTE NÁM V BIZANCII TO PRAVÉ ”BIZANTÍNSKE “ ?!!? Ak tie naše sú len podvrhy či kópie ?Nič takého niet - a už vôbec nie BIZANTÍNSKE...

Kto chce pochopiť súvislosti a viac- musí sa započúvať...



Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, Metod J. Sláv, sloven, samomirus

Deretič - Balkánski Sloveni 26. čec 2013 07:57 #48


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Jedným z hmatateľných dôkazov autochtónnosti Srbov je supernález Vinčianskej kultúry. Na Vinčianskej keramike a nálezoch písma je tipickým znakom varianta svastiky v podobe krížika

h6993bdb.png


h8e6d91a.png

a jeho časté zobrazovanie na "gréckych " amforách-keramike v úodobe ornamentu na odevoch významných postáv


hfc0ad17.png
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, Metod J. Sláv, sloven

Deretič - Balkánski Sloveni 26. čec 2013 08:06 #49


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
alebo .na plášti božstva SERBONA -alis grécka ATÉNA , neskôr DIANA (DIV iana)

h1e64deb.png



h03faba4.png




hb5e9a77.png
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Metod J. Sláv, sloven

Deretič - Balkánski Sloveni 26. čec 2013 08:33 #50


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
tento ornament sa často samozrejme objavuje aj na krojoch a ..žeby náhodou aj na Srbskej vlajke ?

hde8d3f2.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Metod J. Sláv, sloven

Deretič - Balkánski Sloveni 26. čec 2013 17:12 #52


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Ďaľším hmatateľným dôkazom je zaujímavosť podobnosti dobovej obuvy-Srbských opánkov (niečo , ako naše krpce) ale so zaujímavým zakončením na špičke. Tieto "opánky" - opanak - Srbski sú zobrazované všade možne od Gréckej keramiky a maľbách .
Grécka keramická váza v tvare opánku :


ha130928.jpg


a ako súčasť Srbského kroja dodnes...

h65a848e.jpg


ha82bce6.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, Metod J. Sláv, sloven, Jozef Stanislav VŠ

Deretič - Balkánski Sloveni 26. čec 2013 17:52 #55


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
V súvislosti s postavou našeho pra-dobyvateľa NINA BELÉHO o ktorom u nás nikto ani nepípol /inak rovnako sú spomenutí u Herodota / je zaujímavé porovnanie zlatého pokladu z BAB -ILONU - ( BRÁNY ILIJU) ,ktorý Saddám Husajn schoval pred usraelmi, ale zradca sa našiel a vylovili neskutočné artefakty z akejsi studne v podzemí.Možno si spomínate- dávali to aj v TV vtedy.

Tento kúsok o NINOVY som zatiaľ našiel:


Asi by bolo dobré vysvetliť trochu viac o NINOVY BELOM. Pre mňa a asi aj pre väčšinu u nás je to veľká neznáma.Je veľmi záhodno –ak ste aj čítali už Herodota – ponoriť sa do neho znovu.Hovorí aj o NINOVY..S novým postojom a poznaním sa Herodot a jeho dejiny čítakú úplne inak...

(Deretič a jeho prednáška.)

Deretič má aj osobité vysvetlenie názvu ÁRIJEC. Tvrdí , že podobne , ako SRB bolo „pracovné“ pomenovanie Slovenského bojovníka. ÁRIJ bol zasa spoločenská elita bojovníkov – lovcov.Jednak to bola pre nich tréningová „zábava“ , ale ja spoločenská užitočnosť pri love veľkej a nebezpečnej zvery.

(Tu by som rád zdôraznil, že všetky dohady a „domýšľania okolo VENÉTOV, RUSOV ,ÁRIJOV , SRBOV sa zrazu stávajú zrozumiteľnými ! Nie rôzne kmene s rôznymi názvami- ale kastové(remeselné ) zameranie populácie Slovänov bolo tím určujúcim menovateľom ! SRB - bojovník – predvoj mladých a silných ochrancov a dobyvateľov, VENÉTI / Vinidi, Vendi.../ -plavci-obchodníci-žijúci na pobreží riek, jazier a morí-všimnite si výskyt ich mena a s ním spojené toponimá(!).VOLOSI-VLASI – pastiery, RUSI-sedliaci...)

Z toho boh lovu ARIJON-ORIJON.Pre prostý ľud vraj boli až zbožsťovaní.Volali ich „džinovsky lovci“-JAVANI-(JAVA –boh svetla)- niečo ako „zjavenia“(?) /

Tu sa dostávame k podivuhodnému vodcovy NINO BELOMU.Podnikol vraj v 2000pnl. Vojenskú výpravu až do V-INDIE .Mal by byť stotožnovaný s NI-MRODOM –bohom lovu.

/ Môj dodatok k slovu „BELI“.Vyzerá to nevinne- naznačuje to dobro a svetlo, ale slovo BELI je u Slovenov často vo význame –vybielený-vyčistený- čiže kľudne niečo ako „ČISTIČ“- likvidátor. U nás vnímame názvy ako „Biely Kameň“ a pod .v tom romantickom význame .Na Balkáne vedia že množstvo názvov obcí „BELO BRDO“ , BELO to i ono, je vlastne – VYKLČOVANÝ VRCH- HORA. VYBIELENÝ PRIESTOR.
Takže NINO BELI môže byť aj „JASNÝ“, ale aj NINO VYREZÁVAČ niečo ako VLAD –DRAKUL-NAPICHOVAČ. /

V každom prípade, je dobré vedieť- aj keď mi to pripadá , ako neuveriteľná povesť . Vedieť o tom, že si naši južný susedia myslia, že bol niekto ako NINO BELI- Árijský vodca SRBOV , ktorý pred 4000 rokov viedol vojenskú výpravu na východ až po V-INDHIU. Na nápisoch z ďalekého východu vraj identifikovali nápis „ UR- NINA SAR SERULA- pán(hospodár) NINO CÁR SRBOV. UR sa dodnes používa , ako v Srbsku či v Maďarsku vo význame hospodár- gospodar. Názvy prítokov TIGRISU - „ Veľká a Malá SRBIA naznačujú súvislosti. / aj u nás je URbár, URpín..)

Nie je to všetko.NINA berú už ako hotovú vec. Hovoria však , že mal brata PIKA. PIKO vraj viedol obdobnú výpravu na západ až po Britániu. Je po ňom ďalekoj menej stôp a záznamov.Niečo vraj naznačujú Rímske zdroje-Mal by mať hrob na Kréte. Po celej EU vraj náznaky jeho mena v toponimách a menách miest. Deretič to vidí aj v SAR-DÓNIA (vo Francúzsku) Katalánci vraj otvorene hovoria , že sú potomkami SRBOV ( autor dona Quijota sa podpisoval DE SERVANTES )
Od 9 stor. Ešte za AUGUSTA sa začlenila celá ILÍRIA - vtedajšie Srbsko do Rímskej ríše- ako kompromis po dlhých vojnách a získali rovnocenné občianstvo. Mohli byť preto zaradení do vojska a získavať aj úradnícke funkcie . Od r.193 nl. vraj už RÍM má len Srbských vladárov počnúc SEPTIMIOM SEVEROM.


ALEXANDER (Macedónsky) vraj stretol Srbov vo V-INDHII /sú vraj o tom záznamy/ ako potomkov výpravy NINA B. Vlastne išiel v jeho stopách.Bolo tam mesto SERBONA (neskôr Alexandria SERBIANA )

Srbský geboši uznávajú Srbské spoločenstvo až od vladárskej rodiny NEMANJOV. Pri tom sa Deretič a spol dopátral 42 vladárskych dinastií pred tým. Minimálne 3 sú všetkým známe pred Nemanjami . SVEVLADOVIČ, SVETINIROVIČ, OSTRIVOJEVIČ...
Až vraj na BERLÍNSKOM KONGRESE kde sa riešil rozpad Rakúsko Uhorska a koniec Osmanskej ríše sa rozhodovalo- ako sa bude aj upravovať učenie – vlastne likvidácia histórie u Slovenov (neviem o tom nič.Riešilo sa to u nás – máme o tom pojma ?)
V Srbsku boli potom uprataní vzdorovití historici a archeológovia a nastúpila Nemecko- Vatikánska škola toho čo malo byť našou-Srbsko –Slovenskou históriou.
Poslední úprava: 26. čec 2013 17:56 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka

Deretič - Balkánski Sloveni 26. čec 2013 17:54 #56


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Na foto hlava figuríny so zlatou korunou z pokladu a dievčina v tradičnom kroji z Prizrenu.
Přílohy:
Poslední úprava: 27. čec 2013 07:23 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983

Vinčanská kultúra 27. čec 2013 21:54 #85


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Dušan

Vinčanská kultúra 27. čec 2013 22:40 #86


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Pekné.Veľmi podobné ženské figúrky tej čo som našiel .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.421 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.