Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02267476
Today
Yesterday
This Month
All days
84
130
6651
2267476
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Deretič - Balkánski Sloveni

Vinčanská kultúra 28. čec 2013 06:28 #88


  • Příspěvky:5583 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Kresťanstvo a Srbi

Je to v poradí 40 prednáška v priebehu 3 rokov .Všetko v Novom Sade.


Na úvod.Som rád prekvapovaný-nie však tak často.Deretič ma stíha šokovať novinkami v každej prednáške...
Tieto veci okolo kresťanstva by mali byť zvlášť šírené.Je to naozaj o neuveriteľnom otvorení očí kresťanskému svetu - a ten je stále obrovský.

Na úvod vysvetľuje, že Sloväni mali ku kresťanstvu blízko práve preto, že vychádzalo silne zo základov Slovänskej viery a zo začiatku sa veľmi nelýšilo.Kristus syn boží- je zosobnením svetla- podobne , ako slnečný boh.V našej pôvodnej viere bolo svetlo tiež.

- Deretič sa sústredí na starý zákon , ktorý očividen má málo spoločného s Novým zákonom.Hovorí o ňom , ako o veľkom zdroji histórie ľudstva a treba len vedieť v ňom čítať . ST.Z. poskituje obraz až z 10 st pnl.

-Tvrdí, že bol pôvodne písaný v ARAMEJČINE .Preto sa Deretič pustil do tohoto jazyka- a ako už spomínal- zistil, že to je len ďaľšia forma starovekej Slovänčiny. Doteraz identifikoval 500 zhodných slov so Srbčinou.

-Neskôr bol ST.Z. preložený do Hebrejčiny.

- Snahy o centralizovanie viery v globálny sistém boli aj v dávnej hist. časté.Každá civilizácia dosahujúca väčších rozmerov sa snažila zjednotiť aj náboženstvo svojich dŕžav.

LAGIČ- jeden z vodcov ALexandra M.nechal zviesť do Alexandrie množstvo náboženských textov z celého známeho sveta v snahe o ”pancárstvo”a dal ich preložiť všetky do gréčtiny- vtedy literárneho jazyka.TOMEJ II sa snažil vytvoriť kult “SERBANAPIS” , alebo aj “SERBIZIS” - neuchytil sa veľmi.

spomína príbeh slova MLECI.Kristovo pobývanie v Indii.

zaujímavosť okolo slova APOŠTOL- APOSTOL (srbsky) - dochádza -pre mňa- k prekvapivému Slovänskému zneniu- POSTOL-STÁL- ale aj “chodiť obutý” a varianta
A- POSTOL Znamená “CHODIŤ BOSÍ”- BEZ OBUTIA. Má to byť vo význame , že Kristus poslal svojich učeníkov 12 APOSTOLOV aby BOSÝ šli medzi ľud ( MLEČOV) šíriť jeho slovo.

Napadajú ma množstvá variánt od POŠTÁRA - až po anglické POST- pre dennú tlač- čiže tiež šírenie slova...
etymonline.com/?term=post

( myslím , že sami anglosasi nevedia z čoho to je a prekvapivo sa tam dostalo aj naše “pristu”-pors-ti- prsty.)

V každom prípade tu to začína byť pre mňa zvlásť zaujímavé !

-JAKOB Z ABEDES ide do Epidauru Rímskou cestou do SIRMIA - SRBSKEJ MITROVICE .DORAZIL TAM ROKU 34nl. Čiže bol vyslaný EŠTE ZA ŽIVOTA KRISTA NA CESTU !!! A ZAKLADÁ 1.EPISKOPPÁT NA SVETE S EPISKOPOM SV. ANDRONIKOM !!!!

( Toto som naozaj netušil ! Začína to vysvetľovať mnohé...a treba si to utriasť v hlave.Súvislostí je množstvo. )

Jakub sa vracia do Jeruzalema a je tam zabitý.
SV.ANDRONIK JE 1. EPISKOPOM PRE CELÚ ILÍRIU !

Kristovy učedníci sú prenasledovaný Rímom- najprv preto , že sú stotožňovaný s odbojnými Judejmi a postupne preto, že narušujú MAXIMA PAX DEIORUM - Rímsky mier bohov- čiže rovnosť všetkých náboženstiev a bohov.

roku 42.nl. cestuje sv. PETER do DALMÁCIE ( Vtedajšia DALMÁCIA bola od ISTRA- do SKADRA a SIRMIUMA - nie ako dnes ! )

Bol tam ROK ! potom r.43nl. odchádza do RÍMA.

cisár CLAIDIUS vyháňa judejcov z Ríma.PETER odchádza cez RAVENU (ROVINU)
ZNOVA DO SRBSKEJ MITROVICE A ZAKLADÁ A MENUJE 1 ARCHIEPISKOPAT NA SVETE S ARCHIEPISKOPOM SV. EPENETOM PRE CELÝ ILIRIK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sv. Peter odchádza cez Thrákiu do Jeruzalema.

-sv. PAVEL v r.57nl. bol u JAZYGOV (v Rusku sme ľud SLOVA- JAZYKA- hovoríme spoločným JAZYKOM ! )

sv. Pavel menoval TITA EPISKOPOM (hovoril dokázateľne Srbsky !) celej Rímskej Dalmácie !

za cisára NERONA 54 - 68nl. mali kresťani utrum a hlavne zdrhali - nebol menovaný žiaden episkop

ak boli vôbec vtedy nejaký apoštoli- jedine Sloväni- Srbi !

Jaskyňa TREBINIA-na rieke TREBIŠNICI bola centrum odporu proti Rímu a krstili sa tam nový ppkrstenci. Od 6 st je v Srbsku známe , že z rieky Trebišnice sa nesmie voda používať na na bežné krstenie, lebo je svätá a bola použitá prvými apoštolmi !

Po krutej vojne a neschopnosti cisára TIBERIA poraziť silných a mnohopočetných SRBOV ( samozrejme oficiálne ide o ILÍROV, THRÁKOV, GETOV..! ) sa vojna skončila kompromisom ! AJ keď sa Tiberius nechal zväčniť ako super víťaz v Ríme .zo SRBOV SA STALI RÍMSKY OBČANIA A ZÁROVEŇ HLAVNÝ ZDROJ RÍMSKYCH LEGIONÁROV ! ( o tom už bola reč)


SRBSKO a SRBI sa stali logicky cielľom ciest a zakladaním episkopátov Jeruzalemských apoštolov- ARAMEJČINA bola blízka SRBČINE a šíriť slovo božie sa dá hlavne tam- kde vám ROZUMEJÚ !

Boli 3 hlavné centrá apoštolov TREBINIA, SRB. MITROVICA, SOLUN

žiak sv. PETRA - DOMNO (syn Srbských rodičov) šíri slovo božie v DALMÁCII . po Nerónovej smrti bol do r.107 EPISKOPOM V SOLUNE !

Rímsky cisár DIOKLECIÁN šiel kresťanom po krku.Deretič tvrdí, že kvôli predsudku, že šírili Judaizmus.( Myslím, že Deretič akosi zabudol na to , že sme mali vlastnú vieru... a logicka aj odpor - nie len súhlas a Rím svoju slobodu vieroviznania..)

ďaľší Rímsky cisár Srbského pôvodu GALÉRIE sídlil v Srb.Mitrovici a LIKÍNIUS ( zo súčasnej Hercegoviny) 311nl. prestali prenasledovať kresťanov - MATERNA URBEN

V 313NL. V Miláne Konstantin vydáva edikt , kde sa defakto legalizuje kresťanstvo.A to sa šíri , ako oheň!

existuje listina od pápeža JOVANA X. MAIHAJLU KUMSILOVY , kde píše- VAŠA CRKVA JE PRIMAGENA(!) - čiže prvá- najstaršia !

Ešte za a čiastočne po Konstantinovy pápežov v Ríme menoval Rímsky cisár.

- ale už v 499 nl. si Srbi idú vedomí si svojej výnimočnosti vlastnú kresťanskú cestu- nezávislú na Konstantinopoli a Ríme.Čím ich riadne nasss..ajú. (poznámka...ako je to možné- keď u nás sme ešte k “nám” ani nedošli - a vlastne ani nie sme a o C& M ani sluchu ani vidu...???! LOGICKY ANI SRBI ASI EŠTE NIE SÚ - A VŠETKO TO SÚ GRÉCI A GRÉCKO ...)

-v 530.nl. EPISKOP ONORIE 3. organizuje konferencie a 532. odluku nezávislej cirkevnej organizácie !

-Začínajú kresťanské pletichy a jednou z prvých je , že preložili najstarší EPISKOPÁT z o SIRMIUMA - Srb.MITROVICE - PRE CELÉ ILÍRIUM do SOLUNA

Začali vojenské , krvavé (“krížové” ) výpravy proti odbojným Srbom .Vojny trvali 13 rokov a Srbi vyhrali - napriek tomu v 594 zorganizoval Konstantinopol/Vatikán paralelný Episkopát pre ILÍRIU .

dlhodobo boli znakom pôvodných kresťanov ryby. Po tom čo Konstantinova žena - cisárvná JELENA “našla” v Jeruzaleme časť kríža na ktorom bol vraj ukrižovaný Kristus- stáva sa stále populárnejším simbolom kríž.
Kríž samozrejme nie je cudzí Slovänom a mnohé ústupky boli povolené práve Srbom v prenášaní svojich tradícií do miestneho kresťanstva. Napr. aj SV.ILIJU- starovekého boha PERÚNA ...Táto “taktická” prispôsobivosť sa stala tipickou pre Vatikán- ale až o mnoho stoviek rokov neskôr.Násile bolo najprv efektívnejšie...

-Oficiálni gebíri v Srbsku hovoria o cirkvy až od SV. SAVU , ktorý dotiahol autonómiu Srbskej cirkvy do konca.

v Srbsku je množstvo kostolov zo 4 st. dokonca niekoľko aj funkčných a 1 stále obývaný mníchmi kláštor v PALANCE !

v SIRMIUME -SRB.MITROVICI sú nájdené základy väčšieho kolosea , ako napr. toho v Ríme. Zároveň bola nájdená- a potvrdili sa tím historické zmienky- najväčšia a najvýznamnejšia minciareň v Rímskej Ríši - do 3 st.

Zdá sa teda, že nie GRÉCKO-RÍMSKA CIRKEV , ale SRBSKO- RÍMSKA a preto aj PRAVO - SLÁVNA ...

Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Vinčanská kultúra 28. čec 2013 06:51 #89


  • Příspěvky:5583 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
PODUNAJSKO

Ešte trochu Deretiča.Začína takpovediac od Adama. Opiera s aj o Bibliu.Podľa Deretiča a už aj veľa zahraničných autorov 1 SEDLIACKA CIVILIZÁCIA VZNIKLA NA DUNAJI !

Biblia hovorí o troch tokoch riek Raja : FISON ( Pison-DUNAJ (POSZON-maďarská Bratislava je čosi podobné..)
-NÍL
TIGRIS A EUFRAT
Dunaj je však najstaršie miesto zrodu (v tomto sa nápadne podobá na niektoré maďarské šialenosti-možno sú v nich zrnká pravdy..)

Na Dunaji vznikalo prvé písmo, spracovanie kovov, sedliactvo. Hovorí o nezmyselnopsti delenia histórie na doby podľa spracovania kovov- doba bronzová, železná...atď.Ako môžeme seriózne hovoriť o globálne platiacich časových úsekoch vývoja ľudstva
, ak spracovanie bronzu bolo v malej ázii v r. 2000 pnl. a vo veľkej Británii 500 pnl. ? A zrazu sa objavý OTZI v Alpách s bronzovou sekerkou a je datovaná do 5000 pnl. Historici zažili šok! Čo s tým ? Veď doteraz učili , že poznanie spracovania bronzu prišlo z Ázie !

A v z podunajska máme už datovania bronzových predmetov z 6000pnl !!!

Kedy bol odliv PANÓNSKEHO MORA ? (Panónske more je moja obľúbená šialenosť !) Deretič hovorí o Panónskom mori , ako o samozrejmosti .Kladie si otázku či náhodou náš-slovenský letopočet 7513 rokov /aktuálne pri prednáške/ nie je počítaný práve od tohoto momentu ..? Väčšinou sa letopočty viažu k niečomu významnému. Toto by bola taká situácia! (Rusi majú vlastnú romantickejšiu verziu- vraj datovanie je od veľkej porážky žltého plemena po ukrutných a dlhých vojnách dodnes uctievaným a zobrazovaným -simbolickým zabitím draka sv. Jurajom na koni)

Nálezisko a písmo z Lepenského Viru- 5500 pnl. Starčevo 4500pnl.Najstaršie nálezy hrnčiarstva-PODUNAJSKO-nálezy keramiky sú veľkou zbraňou v rukách histórie a archeológie.

Najstaršie nálezy bohyne SERBONY z PODUNAJSKA 3000pnl.-je to personifikovaná rodiaca zem- plodnosť-VENUŠA-teda pravdepodobne všetky “matky rodu” z mladšej doby kamennej sú vlastne SERBONY ? (moja poznámka)

Serbona je charakterizovaná simbolomm malého mesiaca (polmesiac)Serbona sa mení na ARTEMIS v Grécku- bol jej postavený chrám v Efeze v ríme sa mení na DIANU-a potom bez mena.Deretič stavia na fakte , že od počiatku ide o SLOVÄNOV s VINČIANSKOYM PÍSMOM !

Srbom sa podarilo zorganizovať na tomto základe v Novom sade simpózium profi historikov, kde všetkých šokoval američan SHAWN VENA , ktorého doktorantská práca z histórie bolo “Vinčianske písmo” - otvorene všetkým v prednáške povedal-VINČIANSKE PÍSMO JE NAJSTARŠIE PÍSMO NA SVETE ! KEĎŽE SA NAŠLO NA 74 ARCHEOLOGICKÝCH LOKALITÁCH V PODUNAJÍ- NA ÚZEMÍ SRBSKA - JE TO PÍSMO SLOVÄNSKÝCH SRBOV!
Z VINČIANSKEHO PÍSMA SA VYVÝJALI OSTATNÉ ABECEDY SVETA ! DODENS SA ZACHOVALO 22 SLOV EXISTUJÚCICH V SRBSKOM JAZYKU- TEDA - BOLA TO SRBČINA !!!!

A stále je to vraj v zhode s Bibliou.Tá tvrdí že 2 písmo na svete bolo na Níle, a 3 na Tigr.Eufrate.

Poukazuje na to , že Eu kultúra sa snaží opierať o Grécko , ako zdroj kultúrnosti. Sami grécky filozofi, ale odkazujú- prevzali sme písmo od Feničanov. Je to však na 100% historický klam- len aby nemuseli priznať, že všetku kultúru mali od miestnych “PELASGOV” .( O nich neskôr samostatne)
Feničania neboli národ-kultúra- boli to námorní obchodníci.

Ukazuje príklad písmena Č, C, Ž. z Vinči -ktoré boli aj číslovkami- 30-60-90 /ak som to dobre počul/ kde napr. Hebrejčina - keďže nie je schopná mäkkej výslovnosti požíva na všetky tieto číslovky C- CADE a kvôli rozlíšniu ic označuje ako “ prvé CADE,stredné CADE a posledné CADE.

Hovorí aj o fakte z VELESOVEJ KNIHY- hoci vie , že je spochybňovaná- ale je tam veľa užitočných info. - kniha boha VOLOSA- VOLA- čiže pastierov- Slovänov- hovorí o 7 riečí - starom centre Slovänov.

Konečne sme sa dostali aj my do úvahy, pretože reč je podľa Deretiča o

-DRAVA
SAVA
DRINA
MORAVA
DUNAJ
TISA
STAMIŠ

Podunajská civilizácia. Podľa Gordona Childa sa odtiaľto osídľovali na sever územia dnešného Holandska, Belgie, na východ k Dnestru a na juh . cez Balkán do malej Ázie. mimochodom- spomína , že názov pre priestor , ktorý obývajú Srby- Balkán - je novodobým konštruktom.

Pôodne to bol HELM. HELMSKÝ POLOOSTROV. Gréci ho volali ZIGOS, Turci Mines DAG...Západ vymyslel BALKÁN.

záznam o mene SRB je starý v tomto priestore 2000pnl .! Hesius v Lexikóne z Alexandrie - 1st.nl. spomína meno SERBONA.
ARKÁDIA SERBONA - je antické mesto s chrámom Serbony
v Starom Grécku je minimálne 10 mist s menom SERB.. ( napr. LIVÁDIA, TESÁLIA, KORINT, EPIR...)

Ak by sa “riadne” čítal Herodotos - tak by sa mnohým oči otvorili. Hovorí konkrétne o histórii grékov , že “ GRÉCI PRIŠLI K PELASGOM , AKO HOSTIA.NAMNOŽILI SA A POSTUPNE ODDELILI.”
Od Herodota pochádz aj veta : “ Veneti- Ilíri- je ten istý národ .”-500pnl.

Filozof DIODoR -píše “Pelazgijsky”. Už Grnevič jednoznačne určuje že PELASGOVIA- sú SRBY ! Herodot tak isto hovorí, že more pod Sinajom sa volá SRBSKÉ MORE .

Latinčina obsahuje 2000 slovanských výrazov. OBLAKUS VULCINIANUS - očividne slovan bol veliteľ Rímskych jazdcov.

Tých , ktorých Gréci volali KELTI- volali Rimania - GALI=GETI.Podľa Deretiča to boli Slovänská bojová-vodcovská kasta.Zo 120 mien dokázateľne keltských sa 96 dodnes nachádza v Srbsku ! Všetko ostatné je mitológia a zavádzanie.Napr. Bizantínsky cisár “JUSTINIÁN” mal za ženu LJUBILKU, jeho dedo bol ISTOKOS a otec SAVATIJ...

Zaujímavé je ako vraj Tacitus opisuje národy v hĺbke germánie. Elita- vládci sú vraj na neuveriteľnej úrovni- ako kultúrnej ale aj vojenskej- zato však veľká časť domorodcov je na neuveriteľne nízkom stupni - až ľudožrúti ! - Niečo podobné hovorí aj o Írsku.

To ma celkom zaujalo ! Deretič to hovorí v súvislosti otázky - či v EU neboli aj iné národy - okrem Slovänov. Hovorí, že samozrejme áno. Boli to však lovecké kmene na veľmi nízkej úrovni naozaj doby kamennej- niečo , ako dnešný Laponci a pod- s ktorých neskôr vyrástli naši dnešný DOJČE a FRANTÍCI.... Sloväni preberali okamžite v teritóriu týchto kmeňov vodcovskú úlohu- to je tá KELTSKÁ a neskôr GERMÁNSKA ríša.

Je fakt, že takýto pohľad na vec by mohol odpovedať na otázku- ako preboha stotožniť krvilačných Keltov a surových GERMÁNOV a VIKONGOV s nami.Tam , kde nášu elitu postupne pokrížili a prerástli počtom (cigáni) sa dostali k moci kríženci s divokými chúťkami...



Obrázky už sa miťažko hľadajú. Keď nájdem - dodám.
Poslední úprava: 28. čec 2013 06:52 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, sloven

Vinčanská kultúra 13. srp 2013 20:18 #369


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Dušan napsal
Deretič a spol . sa dopátral 42 vladárskych dynastií pred tým. Minimálne 3 sú všetkým známe pred Nemanjami . SVEVLADOVIČ, SVETINIROVIČ, OSTRIVOJEVIČ...
Až vraj na BERLÍNSKOM KONGRESE, kde sa riešil rozpad Rakúsko Uhorska a koniec Osmanskej ríše, sa rozhodovalo- ako sa bude aj upravovať učenie – vlastne likvidácia histórie u Slovenov.
V Srbsku boli potom uprataní vzdorovití historici a archeológovia a nastúpila Nemecko- Vatikánska škola toho čo malo byť našou-Srbsko –Slovenskou históriou.

Ten Svevladovič nebude nahodou u nas neznamy SVEULADO - vedicke knieza spominane v S - A vedach?
Udajne posledny nepokrestanceny panovnik, v preklade vsetko v LADE, myslene na Bohynu Ladu alebo vyraz v sulade?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ing. Pavol Kleban, Dušan, Metod J. Sláv

Deretič - Balkánski Sloveni 13. srp 2013 20:27 #370


  • Příspěvky:43 Obdržená poděkování 109
  • Avatar uživatele Ing. Pavol Kleban
  • Ing. Pavol Kleban
  • Pokročilý
  • OFFLINE
  • Karma: 10
Ina moznost Rami by mohla byt: SväVlad - ten, kto vladne magiou...(v prvotnom vyzname)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Dušan, Metod J. Sláv

Deretič - Balkánski Sloveni 13. srp 2013 22:00 #376


  • Příspěvky:5583 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Na to si bude treba kúpiť knihu od Deretiča. Mám v pláne !
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Deretič - Balkánski Sloveni 24. srp 2013 14:20 #490


  • Příspěvky:5583 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94



DÁKIJA

(zvuk na videu má strašnú kvalitu, nedalo sa všetko vylúštiť-takže-len čo som ulovil..)


Krajina - dnešné Rumunsko má názov po starom významnom božstve DAGONOVY.DAGON bol mimo iné aj boh rýb-mal symbol rybu. Ja to Slovänské SRBSKÉ (ako inak) božstvo.Existujú nápisi Árisjké z INDIE po výpravách BELA že Višnu má aj meno DAGON

Filištínci (etnický Srbi -pôvodom Pelasgovia ) boli vyznávačmi boha DAGONA (po nich aj názov PALESTÍNA /FILISTÍNA/ )

U Židov všadeprítomný znak ryby a v Biblii píšu “Mesiáš je DAGON” -prešlo to až do kresťanstva.Prvým znakom kresťanov bola ryba-(tvrdí sa , že po rybároch..)

v gréčtine je ryba ICHTHIUS - v rozloženom stave je to inotaj I -sus,CH-ristus,TH-eos,U-ios,S-otery

DÁKIA sa rozpriestierala na územiach dnešného Maďarska, Slovenska, Moldávie,Rumunska

v starých rukopisoch sa stotožňujú že obyvateľia tohoto územia boli hlavne GETI .

-Bola to časť Srbskej -Slovanskej skupiny bojovníkov-kasta zameriavajúca sa hlavne na cvičenie boja -obrany Slovänských území a útokov pri zaberaní nového územia.

. na západ od Dunaja ich poznali pod menom /skomoleným/-KELTI

na východ od DUNAJA pod menom CHETI

všade tam dokázali vytvoriť aj veľké spoločenské celky.

V DÁKIJI bolo hlavným mestom SERBOGETUŠA -rimania Serbopgetúza- dnes Gradište u Sirmia../nepočul som dobre/

na východe Dákije bola dešná BESARÁBIA Tam sídlili známi ANTI.Špička bojovnej kasty.U nich sa učil bojovej taktike aj Filip-otec Alexandra V.

-Bizantínec historik Simon z Tare /?/ píše rovno GETI sú SLOVENI

v 1 st Rímsky cisár SEVERUS sa vypravil proti DÁKIJI Srbi preplavuili Dunaj a zahnali ho.

-zaujímavý príbeh : básniK OVIDIUS bol vyslaný do vyhnanstva k Čiernemu moru (ak teda nebudeme brať do úvahy teóriu PANÓNSKEHO MORA .Nehľadiac na to , že ešte stále gebíri tvrdia, že niekda na Sicíliu a tam má aj pomník..)
Písal o tom že sa naučil GÉTSKY a dokonca v tom jazyku aj písal básne. Viaže sa na to reálna príhoda. Jeden Srb(nezachytil som meno) -ale reálny človek využil možnosť dostať sa k pápežovy PavlovyII na audienciu a daroval mu /čosi-neviem čo/ .Pápež zaskočený darom sa ho spýtal, čím by sa mu mohol odvďačiť- nech si povie. A on figliarsky zapýtal možnosť pozrieť si OVÍDIOVE básne v originálnom rukopise -ktorý je vo Vatikánskej knižnici. Na šok a úľak Vatikánskej soldatesky mu to pápež umožnil.
Tento človek priniesol do Srbska svedectvo.Básne z vyhnanstva sú písané SRBICOU a v pohode ich čítal po srbsky...


-88nl. vodca Srbov z DÁKIJE vyhlasuje Rímu vojnu a ničí množstvo légií .Rimania sú v koncoch a cisár DOMITIAN je prinútení podpísať potupnú dohodu o vykúpení mieru za obrovské množstvá zlata .Navyše sa zavätuje platiť DÁKIJI každoročné dane!

Domitiánovy to však nebráni aby neusporiadal v Ríme oslavný triumfálny pochod Rímskeho víťazstva -pozbieral po celej ríši otrokov -ponavlekal do Srbských šiat a vytvoril z nich sprievod zajatcov..Mediálna záchrana tváre

-do r.96nl. Rím platil zlatom za mier.

až cisár TRAJAN (pôvodom narodený v Španielsku-pravdepodobne slovän tiež) sa púšťa do vojny za navrátenie hrdosti Rímu.Dosahuje však najprv pri krvavých bojoch v r.101-2 nl. vyrovnaný stav Až v 105-7nl. obsadzuje SRBOGETUŠU .Ale ďalej už nie je schopný ovládnuť DÁKIJU.

Už cisár AUGUSTUS zanechal odkaz “ NEBOJUJTE SO SRBMI !

Slobodní Srby obsadzujú Rímom ovládané časti Dákije.

-Aurelián zvádza ťažké boje so SARMATMI- je to skomolené SARBATI- kde B sa mení na M.Má to pôvod ešte z Grécka , kde mizne Grécke BETA a nahrádza ho M alebo aj P. A tak napr. SIRBIUM je SIRMIUM a aj SARBATI sú SARMATI - navyše ich často volajú aj SARMATI JAZYGI podobne aj pri Volge nachádzajú JAZYGOV a aj v Poľsku.

- v Bulharsku ešte v 16 storčí boli srbský sedliaci označovaní za JAZYGOV a ešte v 17. st. boli väčšinou v Bulharsku Srbi mocenskou štruktúrou .Až neskôr Maďari zosilnili útlak a pod tlakom zákona , že ktokoľvek sa neprihlásil k Maďarskej národnosti musel platiť 17 násobok dane sa Srbi začali hlásiť k Maďarstvu...

Rimania kvôli ťažbe dovážajú do HORNEJ MÉZIE /BANÁT/ veľa otrokov z celej ríše.

v r.271 -4 cisár AURELIAN”SARMATICUS” už nedokázal DÁKIJU udržať a “nechal priestor GETOM” - stiahol Rímske posádky z DÁKIJE úplne.

-zachovala sa vraj zaujímavá info. z tej doby ľudí , ktorí hovorili po latinsky volali “VLASI” a rečou vraj “VLASILI” zostalo to aj do dnes v pomenovaní itálie na VLACHY Itali sú VLASI a Chorváti vraj s Turkami Srbom tak dnes -akože pejoratívne hovoria-do VLASOV-Deretič vysvetľuje , že to nie je urážka, ale len nepochopenie pôvodu. Pravdepodobne veľa Srbov-Getov vedelo a aj hovorilo latinsky pretože boli súčasťou Rímskej ríše a nakoniec jej aj vládli.
( Nikde som však nepočul, žeby vedel o vzťahu VLACH s VALACH - VOLOS -boh -pastier...)


-DÁKIJU rimania včleňovali do provincie ILÍRIJA- čo bolo vždy Srbsko so Srbmi

-Rímski historik/nepočul som meno/ opisuje južné Karpaty ako MONTES SERBIONUM a tento názov sa dá vystopovať často

v r.432 Bizantínsky historik Pricus ? /zle počuť/ píše že Kunov napadajú MORAVCI? BOJI a SUVI - Deretič tvrdí- všetko Srbi (má na mysli asi Sloväni..)

-v tejto súvislosti vysvetľuje pôvod Čechov ! Bojovia sú podľa neho kmeň bojovných Antov z Besarábie-východnej časti DÁKIJE . ktorí sa vojensky presúvali až do Srbského RODANU (dnešné Francúzsko)/ spomeňte na RODAN u TOLKIENA-vedel viac ako naši histerici a vraj fantasy../ kde zviedli mnoho krutých bitiek.postupne boli vytlačení do dnešnej LOMBARDIE /Itália/ a odtiaľ sa vracali do svojich rodísk v DÁKIJI .
Miestne rody ich však tam už nechceli a tak boli vytlačení až do dnešného ČESKA- kde pod menom- pravdepodobne vodcu ČECHA zostali.


-zachovali sa mená pár ANTSKÝCH vodcov BOŠ,CIRGUT,DOBRGOST,METINJE,KORABOST,PRIGOST (niekde som mohol aj zle počuť..)

-v 5 storočí za vlády SVEVLADA zaberá Srbsko obrovské územie v podstate od Jadranu po Baltik.Vtedy sa hovorí o 3 SRBIÁCH.
1- od jadranu po Dunaj
2- od Dunaja po Karpaty
3- od Karpát po Sarmatské more-Baltik

vládli tam vraj SVEVLADOVY vnuci LECH, ČECH a RUSO-možno je to len povesť ale faktom je že BOJOVIA dnes nesú meno po vládcovy - ČEŠI .Od Karpát po Baltik boli LEŠI , ale postupne prevládli POĽANIA a preto dnes Poľsko.

- 620 knieža SAMO- tu trochu Deretič nasiera naše ego ,lebo tvrdí - SAMOVA ríša sa volá SERBIA !
Poslední úprava: 24. srp 2013 19:10 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Deretič - Balkánski Sloveni 22. pro 2013 23:22 #2682


  • Příspěvky:5583 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Z knihy “Zakázaná história Srbov” dr.Deretiča.

" Istorijski, ime Sloven potice iz perioda rimskog osvajanja srpskih teritorija. Tom prilikom Rimljani su odvodili roblje, a muska imena tih Srba pretezno su se zavrsavala sa slav, kao: Miroslav, Srbislav, Krunoslav, Bratislav i slicno (sto je kod Srba imalo znacenje slavnoga - glorious), a u latinskom se izgovaralo "sklav" ili "sclavus" (sa znacenjem roba), od cega je vremenom nastalo Sloven. Istim slovenskim jezikom govorili su Geti, Sarmati, Skiti, Dacani i Tracani, sto tvrde Stabon, Apendini i Ovidije. A kako kasnije navode Surovjecki i Safarik, pa Dobrovski, Milojevic i Zivancevic radi se o srpskom jeziku. Prema Herodotu, kada je rec o Slovenima, radi se o velikoj ljudskoj grupi naroda koji je pripadao indo-evropskoj rasi i zauzimao prostore istocne Evrope, danasnje Poljske, Madjarske, Austrije, Ceske i Balkana sa teritorijama danasnjih srpskih zemalja."

Takže ,nie zo SIELO-JÁNIN - SEDLIAK, ani zo SLOVA, ale naozaj skôr v tom význame “SLÁVME SLÁVU SLÁVNYCH SLÁVOV”... ? teda skôr -OSVIETENÝ BOHOM RA- SLNKOM - SVETLÝ- SLÁVNY...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, samomirus

Deretič - Balkánski Sloveni 22. pro 2013 23:40 #2684


  • Příspěvky:5583 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Trochu čítania z Deretiča :


O SARMATSKIM SRBIMA


O / S r b i m a / k o j i / s u / n a s e l i l i / p r e d e l e / i z a / K a s p i j s k o g / m o r a/ i / t u/ o s n o v a l i / d r z a v u / S e r b a n i j a , / B o s k o v i c / u / s v o j o j/ " I s t o r i j i / s v e t a " / k a z e : /" H e r o d o t / s l o v e n s k a/ p l e m e n a / i z m e d j u / D o n a / i /D n j e p r a / n a z i v a / d r u g i m / i m e n i m a a Ptolomej ih naziva Antima, Venetima ili Srbima, kao ograncima sarmatskog naroda". Rus Ilovejski smatra da su to sve bili Srbi. A u vezi iranskih Skita istorijski je uvrdjeno da su oni u te sarmatske krajeve provalili 300 godina pre Hrista. Kako je Herodot ziveo 450 godina pre Hrista otuda je logicno sto je Srbe nazivao Skitima. P r o k o p i j e / i z / C e z a r i j e / p i s a o / j e / p r e/ c e t r n aes t / v e k o v a / d a / s u / i z m e d j u / K a s p i j s k o g / i / A z o v s k o g / m o r a / z i v e l i / H u n o - S i b i r i . / D o k a z a n o / j e / d a / s u / H u n e / p o t i s l i / K i n e z i / i / u / t i m /z e m l j a m a / o s v o j i l i / s r p s k e / k r a l j e v i n e / t e /S r b e / n a t e r a l i / d a / s e / o d a t l e / s e l e / z a j e d n o / s a / H u n i m a / n a / z a p a d /Evrope. Prokopije o Hunima pise kao o praocima Madjara. Joan Tomka Saski pise da je u zemlji izmedju Kavkaza i Dona bila zemlja Serbanija, u kojoj su se posle hiljadugodisnjeg kretanja nastanili Srbi, na svom putu iz Indije. Ti Srbi zvali su se jos i Brdjanima, a njihov prvi staresina zvao se "Gospodin" i cesto je pod svojom kontrolom imao vise stotina hiljada konjanika. Rimsko-grcki istoricar Strabon pisao je 70 godina pre n.e: "U zapadnoj Aziji zive Srbi Brdjani. Oblak, car Srba, poslao je kralju Farnaku dvadeset hiljada konjanika, a "Gospodin", vladar Brdjana, poslao mu je dvesta hiljada". Strabon kaze da su se ti isti Srbi nalazili na tom prostoru preko 400 godina, sve dok ih Huni nisu proterali u Evropu. Grcki istoricar Teofan pise: "Prve godine vladanja cara Justinijana (520 godina n.e) sto hiljada Huna-Sabira preselilo se pod vocstvom udovice njihovog vodje Rimljanima i nastanilo na Balkanskom poluostrvu". O ovoj seobi pisao je i Safarik, navodeci da su Srbi iza sebe ostavili reku Serpu, koja utice u Volgu u moskovskoj guberniji sreza Serbuhov. Reka Serpa i danas tece kroz zemlju Kozaka, a na zapadnoj strani Kaspijskog mora postoji i danas predeo zvan Serbanija, sa gradicem Berdjanska. Tamo je 1890-tih godina ziveo Marko Djuraskovic, kome je car Aleksandar Treci poklonio imanje za stecene zasluge, a njegov brat Filip sluzio je kao telohranitelj Kralja Nikole.


Treca grana Srba, koja se na svom putu od Indije selila uz granice Kine, zaustavila se u danasnjem Sibiru. Sacuvani su podaci o njihovim vladaocima Banu Janci, Ranku, Cicanu, koje su zapisali Kinezi u svojoj hronici. U Kineskoj hronici pisalo je o caru Tanci, koji je imao pet sinova, koji nakon oceve smrti izdele zemlju i time je potpuno oslabe. Kinezi su o caru Tanci pisali legende. Dokaz da su Srbi ziveli sa Kinezima vidi se iz nekih reci u kineskom jeziku koje su istovetne sa srpskim. Takve su: madri - mudri; knig - knjiga; slon - slon; raj - raj itd. Ova grupa Srba, koja ostavi ime Sirbiriji (Sibiriji) preko Urala usmerila se dalje ka Evropi. Ali i pre njihovog dolaska Srbi su se vec bili nastanili u predelima oko Baltickog mora.

Kako navodi Sima Lukin-Lazic, veci narodi Evrope svoja porekla su vezivali za legende. Tako su Grke stvorili njihovi Bogovi na Olimpu, dok su Rimljani nastali od Romula, koga je othranila vucica. Srbi su, medjutim, morali prepesaciti Aziju i Evropu i vekovno se boriti za opstanak. Na putu od Kine, preko Sibira, do Evrope, za cega im je trebalo desetine vekova, pali su pod ropstvo Huna. U svakom od tih ratova gotovo su bivali prepolovljeni. Srbima iz Sibirije pridruzili su se Srbi iz Serbanije, pa su se seleci se na zapad jedni naselili oko reka Volge, Dona, Dnjepra i Dnjestra, dok su drugi zaposeli danasnje oblasti Poljske i Galicije. Ta grupa Srba osnovala je tamosnju drzavu Belu Srbiju ili Bojku. Procene su da su se ta naseljavanja zbila 1600-1300 godina pre Hristovog rodjenja. Bela Srbija zauzimala je prostore izmedju Karpata i Visle. Oni koji su ziveli po hrbatima, izmedju Karpata i danasnje Ceske, nazvase se Hrvati (od reci hrbati) i kasnije osnovase svoju drzavu Belu Hrvatsku, ali i dalje zadrzase obicaje i jezik srpski. Rajic je pisao: " Srbi se naselise iznad Crnoga mora u Sarmaciji evropskoj i nastavahu u Velikoj Srbiji". I danas se severni sarmatski Srbi zovu Beli (Belorusi). Po grckom istoricaru Halkokondilasu Tribali (Ilirski Srbi) su dosli u ove krajeve iza Dunava, danasnjih predela Rusije, kraja koji se zove Sarmacija i to su ostaci srpskog ogranka koje se iselilo u Ilirik. I danas u Galiciji zivi malorusko pleme koje sebe naziva Bojki, isto kako su Srbi sebe zvali dok su ziveli u Beloj Srbiji. Valtazar Bogisic za maloruse tvrdi da su najslicniji Srbima. On kaze da u taj narod spadaju slavni donski i zaporoski Kozaci. A za dokaz navodi pesmu "Devojka Ruzici", koja je toliko istovetna na srpskom i ukrajinskom da je oba naroda potpuno mogu razumeti na oba jezika.

Treci ogranak Srba, seleci se na zapad i sever Evrope otisao je najdalje, duz Baltickog mora i reke Labe, gde su pre 3300 godina osnovali Balticku Srbiju, koja je dopirala cak do Danske. Ona plemena koja su tada zaposela danasnju Cesku i Nemacku zvao se Velika Srbija. Stvorena je pre oko 2700 godina. Ti Srbi prvi su se sukobili sa Germanima i dali im ime Nemci. Ti Srbi, opkoljeni sa svih strana, tokom vremena, iscezli su gotovo sasvim izuzev maloga dela u Saksonskoj oblasti i to su Luzicki Srbi, koji su i do danas sacuvali svoj jezik i ime u Istocnoj Nemackoj. Pre asimilacije Srbi su ziveli u Pruskoj (Hanover i Brandenburg, tada Branibor). Racki je pisao da su pre Nemaca tu ziveli Polabski Srbi: Ljutici, Ratari i Moracani. Maretic i Racki, oba Hrvata, navode Srbe Rujance koji su pod pritiskom Nemaca najpre iselili u Makedoniju, a odatle ih je car Justinijan prebacio u Malu Aziju. Ovi Rujanci, balticki polabski Srbi, bili su ugledan narod i imali su hram boga Svetovida u gradu Arkoni, imali su svoga cara i utvrdjene gradove. N e m c i / s u / i h / z v a l i / L j u t i c e , / k a o/ h r a b r e / i / z e s t o k e . /R i m s k o g a l s k i / p i s a c / V i b i u s /S e k v e s t e r / n a v o d i / d a/ s u / u / n j e g o v o / d o b a , / p r e / v i s e/ o d / p e t n naes t / v e k o v a , / s v i / p o l a b s k i / S l o v e n i / n a z i v a l i / s e b e / S e r b e t i . / U / h r o n i c i / s a c u v a n o j /u /M i n h e n u / c i t i r a / s e / d a / s u/ S r b i / b i l i / t a k o / v e l i k o/ c a rstvo /da su od njih postali svi slovenski narodi. Racki i Maretic se slazu o postanku slovenskih imena tek u sestom veku nove ere. A Rimljani i Grci su jos preko dve hiljade godina na Baltickom moru nasli narode Vende ili Srbe. Srpski istoricar Milos Milojevic kaze: "Grupa Srba koja je od kitajske imperije dosla preko Sibira u Evropu nastanila se u danasnjoj Nemackoj, Francuskoj, Holandiji, a deo cak presao u Englesku, gde su iscezli medju anglosaksoncima, ostavivsi mnoga imena reka, sela i gradova cisto/ srp s k o g/ j e z i c k o g / p o r e k l a " . / N a d j e n i / s u / t r a g o v i / d a / s u / S r b i/ d o p r l i / c a k / d o / S v e d s k e ,/ o / c e m u / s v e d o c i / z v a n i c n a / t i t u l a r / s v e d s k o g / k r a l j a , / u / t o /v r e m e / j e / b i o/ z a j e d n i c k i / k r a l j / s v e d s k i , / n o r v e s k i / i / v e n d s k i . / R u s / G i l f e r d i n g / i / N e m a c / H e l m h o l d / p i s u / d a / s u / S r b i/ u / B a l t i c k o j / S r b i j i / i m a l i / s v o g a / c a r a / i / t o / p r e / v i s e / o d / t r i / h i l j a d e /g o d i n a , / z n a c i / t r i n aes t / v e k o v a/ p r e / H r i s t o v o g / r o d j e n j a . / S a f a r i k / u k a z u j e / n a / p o r e k l o / s a d a s n j i h / S r b a / i z / V e l i k e / S r b i j e / ( S e b r a n i / s p i s i / I - 4 3 ) , / g d e / k a t o l i c k i / b i s k u p / D u b r a v a / k a z e : / " S r b i o s v o j i s e/ G o r n j u / i / D o n j u / L u z i c u / i /uzese ime Luzicani". I opet Rajic opisuje borbe najsevernijih i najzapadnijih Srba sa Saksoncima, gde Saksoncima ubise 53,000 vojnika, a u drugom ratu ubise danskog kralja. Proslavljeni srpski vojskovodja bio je Zvjezdodrag, a zatim Beoslav, koji je ratovao sa Francuzima. Ti Srbi ratovali su i sa Karlom Velikim i unistili im 32,000 vojnika. Iza toga, borise se opet sa Dancima, gde pogibe kralj Danske i pobedise Srbi u Jitlandu. Tada dodje do razdora medju Srbima, sto ih je kostalo opstanka kao i uvek. Jedni Srbi pomagali su Franke, a drugi Saksonce i Dance. Kada su 772 godine Srbi ratovali zajedno sa Karlom Velikim protiv Saksonaca Srbi Ljutici prodrli su u Bodricke krajeve i opljackali ih. Karlo Veliki sa vojskom Srba Bodrica 789 godine pod vocstvom kneza Vucana predje Labu u zemlju Ljutica, sve popali i opustosi i prisili vojvodu Ljutica na pokornost. Posle kneza Vucana dodje knez Drasko, a zatim knez Slavomir, koji su svi bili verni Karlu Velikom. Godine 808 Ljutice udare na Bodrice i popale im zemlju, a 812 Karlo Veliki zajedno sa Bodricima opet pokori Ljutice. Tokom tih dugih borbi nepotrebno su svi iskrvarili, da bi 30 godina kasnije, 840 godine slozili Ljutice i Bodrice da zajedno udare na Ludovika i nanesu mu velike gubitke. Te borbe Srba i Saksonaca nastavljane su 927, pa 937, 955 i 1000-e godine, nepotrebno se medjusobno unistavajuci. Ratovi su nastavljani sve do kraja 12-og veka, dok konacno Nemci ne nastanise srpske opustosene zemlje i prezivelo stanovnistvo germanizovase. Za istoriju ostade samo malo ostrvo Luzickih Srba kao uspomena na stare vekove i slave. Nemac dr A. Hefner, povodom serije "Traganje za korenima Srba" pise o potonulom gradu Vineti, kao nekada najvecem gradu Evrope, koji je bio ponos lepote i naziva ga "Atlantidom severa" i "Slovenskim Amsterdamom". I sada ribari nerado bacaju mreze u tom delu Severnoga mora, jer im se cini da iz zelenih dubina dopiru zvuci crkvenih zvona i deciji plac, sa zagorom ljudi na trgovima. Ceni se da danas zivi svega oko 300,000 Luzickih Srba, a Nemci ih zovu Luzicanima ili Vendima. Oni sami za sebe govore da su Srbi. U Gornjoj Luzici kazu; "Sim Serb - Srbin sam", a u Donjoj Luzici kazu: "Sam serpski - ja sam srpski". Imaju cak i svoju himnu "Hisce Serbstvo nezhubljene - srpstvo jos nije izgubljeno".

Smrcu poslednjeg kneza Pribislava Srbi su izgubili svoju slobodu 1134 godine. U / p e t n aes t o m / v e k u /v a r o s i / s u / i m / v e c / p o s t a l e/ n e m a c k e , / a / s e l a/ u 1 8 - o m / v e k u . / T a k o / j e / n e s t a o / j e d a / d o b a r / n a r o d , / k o j i / j e / t u / z i v e o / h i l j a d u/ p e t s t o t i n a/ g o d i n a / p r e / N e m a c a .

C e h o s l o v a c i / d o v o d e/ s v o j e / p r v o / p o s t o j a n j e / o d / k r a l j a /S a m a / i l i/ S a m k a , / i l i / S v e v l a d a , / k o j i / j e / u/ s e d mom/ veku osnovao Moravsko carstvo. Francuski pisac Fredegar, savremenik Samkov, naziva Samka srpskim kraljem. On u svojoj hronici kaze da je srodnik Samkov, knez Luzickih Srba Dervan presao na stranu Svevlada. Od Ceskog istoricara Polackog ostao je zapis da se za njihovo ime culo tek dve stotine godina kasnije, kada su se organizovali kao narod u devetom veku sa moravskim carstvom koje je stvorio njihov vladar Svetopuk.

Razlozi srpske propasti, pored vojnicke, su naivnost i dobrocudnost (bolecivost) i hriscanska vera. Srbi su dozvoljavali Jevrejima i Nemcima useljavanje u njihove krajeve i trgovinu, knezovi su ih primali na svoje dvorove sto ih je kostalo asimilacije. Srbi su od svih slovenskih naroda bili najodaniji svojoj veri i svom Bogu Svetovidu. To ukazuje da su Balticki i Balkanski Srbi istog porekla. Srbi su jedini slovenski narod koji veruje u kucne zastitnike, svece, Krsne slave. Srpska rec Slava potice od vedskih vremena a oznacava odavanje nejvecih pocasti svecu zastitniku porodice i ognjista. Hiljadugodisnji je obicaj da Samo Srbi Slavu Slave. A cini se da i to moze biti osnov za nastanak reci Sloven.

Dosta je napisano i o poreklu Nemaca od Pruskih Srba, cemu se protive neki istoricari dok drugi to potenciraju. Slavni kancelar Oton Bizmark cesto je pricao u svom dnevniku da njegova baba nije znala ni jedne nemacke reci vec samo sorabski (srpski). U 17-om veku Lajbnic je rekao ruskom caru Petru Velikom: "Nase je poreklo isto, oba smo Sloveni", a za Lajbnica rektor Velike Srpske skole Nesic kaze: "On je cedo junackog srpskog naroda, ciji je jedan deo pre 12 vekova ostavio te krajeve i doselio se na Balkan".
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, samomirus

MENÁ ako dôkaz našej PREEXISTENCIE !!! 27. pro 2013 09:57 #2764


  • Příspěvky:5583 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Výťažok z prednášok /a knih/ dr.Deretiča :

" Ostaci Rasena (Sorba) na severu danas su Lužički Srbi, koje Germani kroz istoriju nazivaju Vendima, Vindima, Venetima. Venecija (Venetia) upravo vodi ime po Srbima koji su je naseljavali, kao i celu severnu Italiju još u srednjem veku. Danas su ti Srbi stopljeni u Italijane. O tome postoji zaista mnoštvo dokaza, a ko ima vremena može da čita o tome na stranicama Padovskog univerziteta, s tim što oni ne žele da govore o Srbima u Italiji, nego o "Slovenima", iako smo videli da se oduvek radilo o Rašanima i Srbima, koje su Germani nazivali Venetima, Vendima, Vindima (to dolazi od sanskritske reči "Ve(n)de", po čemu su Srbi uticali na njihovo sastavljanje. Naime u Rg-Vedama pominje se takođe i naš rodonačelnik, Srbinda, demonski ratnik.). Georg Krigač je 1675. godine objavio delo De Serbis, Vendorum natione vulgo dictis Die Venden ("Srbi, Vendska nacija, narodno nazvana Vendi"), koje je dokaz, da i pored uobičajenog nemačkog naziva Vendi, polabski Srbi nisu nikad izgubili svoje izvorno narodno ime. Andreas Tharæus će napisati delo u kojem se navodi: "...Von welchem wort Sarmata oder Sauromata das wortlein Sarbi her entsprossen ist. Das ist den nun gar eigentlich das wortlein Sarbi, denn also werden die Wenden heutiges tages in ihrer scprache genannt, und Sarsska Reetz heisst Wendische sprache..." ("Od reči Sarmata ili Sauromata, reč Sarbi vodi poreklo. U stvari reč Sarbi, je u današnjim danima Vendi, kako se na njihovom jeziku kaže. A srbska reč se naziva vendski jezik." ). Šta reći više? Na ovim adresama padovskog univerziteta može se pročitati sve o tome da su Etrurci, tj. Rašani bili Sloveni, Veneti, Sarmati, dakle Srbi:

147.162.119.1:8081/resianica/biblstud.do "

Predpokladám, že netreba prekladať...ale v skratke: SRBI = VENEDI (VINIDI, VENDI...) V Indii preto aj VÉDI !!! Čiže VE (N) DI ! Je spominaný démonický bojovník SRBINDA.Na Padovskej univerzite to dávno vedia a neboja sa o tom hovoriť (link) , že celá stredná (minimálne) EU bola osídlená SRBMI-nami...

( patrí to asi skôr do Deretiča...)
Poslední úprava: 27. pro 2013 10:04 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Deretič - Balkánski Sloveni 27. pro 2013 10:07 #2765


  • Příspěvky:5583 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Snažil som sa nájsť Deretičove knihy na nete , ale nedarilo sa. Našiel som však skrátené prerozprávanie jeho diela na fóre "Srbski národovci" . Sú toho kvantá a nechce sa mi to prekladať- prečítajte si sami .je to záživné čítanie !

forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=6&t=18366
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka
Vygenerováno za 0.352 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.