Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02266609
Today
Yesterday
This Month
All days
51
194
5784
2266609
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zásadné otázky našej minulosti

Zásadné otázky našej minulosti 16. úno 2014 11:02 #3669


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Zdieľam s tebou tvoje životné kréda .Nie však ten obrannoútočný postoj čo je cítiť z tvojich viet.Predsa len pri rozhovore pri káve pomáha mimika tváre , oči a gestikulácia...

Herodota.Vyšiel v slovenčine.Ako však hovoria tí, čo sa vyznajú a ide im gréčtina a latina- čítať v originále je jediný prístup k tomu čo NAOZAJ autor napísal( pominúc mníchov prepisovačov...)Dokonca aj neúmyselne -len nedostatkom poznania jazyka a lexiky sa môže zmenou jedného slova- alebo významu dostať do vety úplne iný zmysel.

Maďarský politici, ke'd u nás citujú ich výroky radi hovoria "Zle ste preložili maďarský text- bolo to myslené úplne inak..."

Horáka tu nik nemá za pometenca. Aj ja som sa však až tu dozvedel , že vlastne nie je autorom-takpovediac- originálnym - asi len z časti rozvinul dielo Šavliho a spol.Šavliho nemám zatiaľ v originále - ale sú na nete jeho články a úrivky.Myslím, že tu niekde boli aj odkazy.

Slovinci a Srbi s Chorvátmi zase naviazali na našeho Kolára napr. V Rusku vyšlo niekoľko samostatných kníh čítania Etruských Mínojských zápisov paralelne pracujúcich s podobným výsledkom.

Mimo niektorých detajlov jazykového čítania starých textov by napr.Horák určite poopravil pôvod Slovenského zdroja-ktorý predpokladal v oblasti Iránu, Iraku .Dnes už je ustálená teória o ďalekom severovýchode.

Deretiča najlepšie v originále- ak ti ide Srbčina ! Moje rýchlopoznámky sú len slabý odvar.

Ak by si pozorne čítal UŽ NIKDY by si nepoužil slovo GERMÁN v inej než Slovenskej súvislosti...A ak poznáš prácu p.Cvengroša o " KELTSKÝCH BIATECOCH " mal by si vedieť zaujať postoj aj ku Keltom-Kolotom- ( SKOLOTOM , SKÝTOM...) / KOLO- SLNKO ( SOKOL -S KOLA vták posol -fénix) najobdivovanejšie božstvo našeho praveku.
Aj tu sa asi Horák mýlil- a ja kedysi s ním.Nie TO KILL a nie Afričania- hoci v mocenskej vrstve aj mohli byť.Tieti veci treba dotiahnuť.

Ak nevidíš už v názve LONGO BARDI čisto Slovenský základ dodnes čítaný po SLovensky LON- LÁN-DODNES MIEROVÁ DĹŽKA POĽA- ALE ZÁROVEŇ LO-LA MUŽSKÁ POHLAVNÁ MOC ( LO NO - pozri DA - ženské pohlavie - a z toho L(O)A DA LADIŤ - spojiť do SÚ LADU, L(A)ONDON - mesto aj rieka atď.) PERSONIK'FIKOVANÁ MOC V BARDE-BRADE v ktorej mal moc aj SAMSON ( -pozri si dlhovlasosť a bradatosť Slovenov -Germánov.) , tak potom ťažko debatiť ...

Ak ti nepomáha genetika- zver sa etimológii jazyka a slova.Ve'd na teba urobilo dojem to čo Horák napísal - ale dá sa ručkovať po obrazoch našich slov hlboko a ďalej...Zrazu zistíš , že ani angličtina , ani Francúština - a už vôbec nie " Keltsko-Gaelská " Baskičtina nie sú cudzie jazyky ...

Netvrdím.Navyše v tom nie som sám- v podstate to je verejné tajomstvo , že tam , kde potrebovali mnísi prepisovali.Kde a čo - to je problém rozpoznať.O niektorých dielach sa predpokladá, že sú od základu "nové" väčšina "len" prepísaná.Samozrejme tendenčne.A so vsuvkami. Augiášov chliev.

VŽDY ak predpadnem "dôvere" spomeniem si, čoho som svedkom na vlastné oči a uši dnes. A čo mi je predkladané v médiách.Sú o tom písané knihy.Učia sa to naše deti v školách a VLASTNE VŠETCI " VIEME" ŽE TO JE PODVRH- naplánovaný klam a podvod ! To isté a s ešte väčšou mocou a rozmeroch sa dialo v minulosti.
Dnes sa je množstvo zdrojov informácií - nehovoriac , že ľudia môžu okamžite telefonovať na miesto kde sa niečo deje ..Voľakedy obrovská- cielená nevzdelanosť-analfabetizmus - u SLOVENOV , ktorí ešte v 7-8 storočí boli podobne ako dnes schopní čítať a písať (nálezi tisícok brezových listov - odkazov z Novgorodu kde si obyčajní ľudia píšu súkromé odkazy / texty v Horákovy.../.Jediným zdrojom -aj to cielenej informácie bol šľachtic, mních...
Kroniky mali voľakedy všetky mestečká a väčšie osady. VŠETKY boli u nás v Čechách, Poľsku Rusku pod trestom smrti zhabané a popálené.Nové dejiny nám napísali mnísi... Takí ako Kosmas...
Poslední úprava: 17. úno 2014 00:15 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, slovien

Zásadné otázky našej minulosti 16. úno 2014 18:16 #3674

  • Avatar uživatele Denis
  • Denis
Môj obrannoutočny postoj vyplyva asi s toho že nie som korektny pritakavač v debate. Ja rad počuvam a učim sa nove veci, ale ak som o niečom presvedčeny a spoludiskutujuci nema podla mňa dostatočne argumenty , tak trvam na svojom nazore. Samozrejme taketo debaty často prerastu do hádky, čomu sa snažim vyvarovať, ale ked musiš, tak musiš. Ale inak som velmi tolerantny k inym nazorom.
Keď som sa pred rokmi plavil v Rumunsku po Dunaji, tak som sa pred plavbou učil trochu po Rumunsky a tam je ten vplyv slovanskych jazykov jasne cítiť. V Taliančine nič. Je otazka ci niekto studoval lombardsky dialekt . Ale ak by som si trufol tvrdit že Longobardi boli Sloveni,tak by som to spravil, alebo snažil inak ziskať dôkazy.
Baskovia , značna prevaha R1b, min. R1a a napriek tomu v nich niektori chcu vidiet protoslovanov.
Deretič len z nadpisov,Burgundsko boľo Srbsko.naozaj si ho musim vypočuť ako to mysli,lebo Srbi zo Slovanov maju najmenej R1a. Srbsky viem , ale len tak cestovatelsky. Volakedy som pozeral hrvatsku televiziu,ale uz ju neviem naladit. Okrem toho Chorvatsky jezyk nabral taky smer, ze je otazne ci sa mu venovat sledovanim masmedii.

Horak, Šavel alebo Pavel, uznania akademickej obce sa u nas nedočkaju. Je možne že Horak o Šavlovi nevedel? Horak sam menuje s koho prác čerpal pri svojom vyskume , tak prečo by nezmienil aj ďalšich.§

Kelti R1b a Skyti R 1a, čo s tym narobiš. Akurat to že pred cca 16 - 20000 rokmi boli bratia a mali spolocneho otca. To ze sa v dobe ladovej uctievalo slnko je asi normalne , nie? A hromu blesku sa bojime aj dnes, aspoň ja keď som v burke tak mam strach .

Slovo Germani použivam tak ako je to dnes vseobecne zrozumitelne.

Brezove listy z Novgorodu ma zaujali, da sa to niekde na nete vidiet? Pismo bolo ake ? Kde v Rosii je to v muzeu. Na Ukraine kde je muzeum o Skytoch a Slovanskych vykopavkach?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zásadné otázky našej minulosti 16. úno 2014 21:41 #3679


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Jasné, proste sa uvoľni.Na týchto stránkach sa nebránia zubami nechtami pozície a nehráme sa na "večnú pravdu" jednak jej niet a a jednak si tu všetci uvedomujeme, že sme len slepci tápajúci v tme a každou novou informáciou a skoro každý deň sa poopravujú teórie a dovtedy "nezlomné" tvrdenia.
Skítskych vykopávok sú plné všetky múzeá na Ukrajine a pričiernomorí. Brezové listy sú aj na nete .Niekde určite mám nejaké foto a odkaz.
"Skolotské" hroty šípov zbieram aj na kopci toť 5km za mojím rodným mestom pri Piešťanoch.Plno je ich aj pri Hlohovci a Nitre.

" V Taliančine nič ?!?" Čítal si toho Horáka ?... :blink:

Ne "chcú vidieť Slovenov v Baskoch"---- pozrel si si slová v Baskičtine ? Ide o JAZYK ! A hlavne - všetky tie hrátky s R1a..b..c.. čo chceš. Začni si po troche zvykať na desiatky tisíc rokov vývoja našeho druhu a jazyka- nie stovky. Preto ma nebavý ani moc VM- je to nedávno a aj to domotané klamstvami. Nádherný rozhľad sa začína ukazovať práve v hlbokej diaľke a starobilosti našeho jazyka.

Horák určite o Šavlim vedel- niektorí tu tvrdia , že ho vyslovene "skopčil".Nečítal som ešte Šavliho - takže neviem.Ale nedivil by som sa . Dostal sa k nemu za socíku- možno bol pri mori v Juhoslávii a padol na riť - tak ako mi z jeho knihy.

Čiže ak používaš výraz Germán- myslíš tým Nemca...tragický omyl s ktorým sa nemôže myslím už na Ramienke nikto stotožniť.Čítaj.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka

Zásadné otázky našej minulosti 16. úno 2014 23:13 #3680


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
p.Metod sa nám objavil - boh vie prečo u "teplých" -a nás nejak ignoruje, ale odpovedá aj na tvoju tému Denis.

sclabonia.sk/2014/01/sloveni/#comment-3978
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zásadné otázky našej minulosti 17. úno 2014 15:37 #3692

  • Avatar uživatele Denis
  • Denis
To je úsmevné "u teplých". Pani prezidentka asi nepozná nálady obyvatelstva, lebo ak by bolo o tom referendum, zle by tie akože manželstvá u nás pochodili zle nedobre..

Ak ťa Germán irituje, tak to nemusím používať. Netrvám na tom, ja len preto že ak sa bavíme o haploskupinách, tak sa používa technikus terminus germanic a protogermanic. To že s tým niekto nesúhlasí je jedna vec, to že je to zavedené a štandartizované je druhá vec. Dáš prednosť Deutche, alebo nesprávne Nemec?

Horáka si nepametám od slova do slova, aj keď som niektoré pasáže čítal minimálne 3x, pochybujem však, že sa zmieňuje o vsťahu Sloveni- Longobardi-Lombardia. A R1a/R1b nie je hrajkanie sa s písmenkami, naopak, je to základ toho, či je možné sa pustiť do prešmyčiek a zámen, spodobovaní písmen a hladať v cudzích jazykoch ten náš. Ak sa budeme baviť o Kotínoch, alebo Sueboch, o ktorých nie sú hodnoverné informácie ktorú dnešnú časť Európy obývajú, tak fantázii sa medze nekladú. Ale ak sa bavíme o Lombardii, alebo Burgundsku, tam naopak s genetikou treba byť v súlade, alebo postaviť inú hodnovernú teóriu. To že nie sme vzedelaní historici nám síce dáva volnosť, ale mali by sme sa aspoň trochu kontrolovať. Ak chceme niekoho presvedčiť o svojej pravde a neskončiť ako sekta.

Samozrejme že Štúr nám dobre zavaril, keď prijal za základ spisovnej slovenčiny stredoslovenské nárečia a my čo rozprávame rečou našich predkov Slovenov sme tu pokladaný za sedlákov, čo sa nevedia vyjadrovať. Niečo ako Ukrajinci voči Rusom. Neviem či táto "spisovná slovenčina" nenapáchala viac škôd na našej identite, ako maďarčina. Pretože z Maďarčiny sme vraj prebrali len tri slová. Takže nech žije Bernolák.
Brezové listy som pohladal na nete, je ich skoro tisícovka, ale zmieňujú sa najmä o 12 storočí. Že by niečo bolo zo 6-8 ani zmienky. Ak by boli nejaké písané pred príchodom cyrilici - glagolici, tak akým písmom boli písané, latinkou, alebo bukvami. A poznali bukvy v približnej podobe ako zverejňuje Horák?

Na Ukrajinu by som chcel ísť, ale manželka bude mať bobky. Do Itálie idem začiatkom Júna, idem na vodácku akciu Vogalonga do Benátok. Ozaj, prečo je to všade Venecia a u nás Benátky? Chcem pozrieť staré hroby na cintorínoch, či sa tam nenájdu Slovanské mená. Do Etrúrie sa isto nedostanem, ale raz som tam už bol..
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zásadné otázky našej minulosti 20. úno 2014 21:02 #3773


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Žigmund Luxemburský
V roku 1755 kopali vojaci cisárskej posádky vo Varadíne novú studňu, pričom narazili na hrob, v ktorom ležali pozostatky nádherne odetého muža s korunou, ríšskym jablkom a emblémom Dračieho rádu. Bol to hrob Žigmunda Luxemburského. Jeho pohrebné cisárske insígnie sú dnes prechovávané v štátnom archíve v Budapešti.

Nájdená koruna
igmundovakoruna1755.jpg


Podobá sa tej, ktorú ma na hlave vo vyobrazení kroniky Jána z Turca
www.ramiannka.jecool.net/index.php?optio...t=10&Itemid=114#3634
Poslední úprava: 20. úno 2014 21:04 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zásadné otázky našej minulosti 20. úno 2014 21:39 #3775


  • Příspěvky:984 Obdržená poděkování 1687
  • Avatar uživatele ivko
  • ivko
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 60
Žigmund Luxemburský by sa nedal pochovať iba tak hocikde,Varadín musel v jeho časoch byť považovaný minimálne za bývalé hlavné mesto veľkej krajiny,hoci bývalej.To bola krajina pôvodné Uhorsko,vrátane Transylvánie.Teda Historické Potisie,do Sirmia nie je tak daleko.
Škoda,že sa nezachovali kroniky,knihy...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zásadné otázky našej minulosti 03. bře 2014 11:20 #3881


  • Příspěvky:277 Obdržená poděkování 515
  • Avatar uživatele slovien
  • slovien
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 42
Kto je Dr.Karol Pieta?

V októbrovom čísle časopisu Zázračný svet som našiel článok o Popradskom archeologickom náleze údajného gremánskeho šľachtica. Vykopávky viedol Dr. Karol Pieta. Povedzme si niečo o jeho pôsobení:

Štúdijné pobyty: 1968-1969 Nemecko.

Členstvo v medzinárodných vedeckých organizáciách:
Deutsches Archeologisches Institut
International Council on Monuments and Sites (ICOMOS)
Österreichisches Archeologisches Institut
Člen Učenej spoločnosti SAV

Tento človek pravidelne dostáva od chazarských médií Krištáľové krídla a od Slovenskej akademie vied dostáva zlaté medaile za osobitný prínos pre vedu. Pritom sa vôbec nevenuje slovanskej kultúre. Vyhľadáva veškerú predslovanskú kultúru.

Ako môže človek odkojený nemeckými školami, ktorý dychtí po predslovanskej kultúre rozpoznať slovanské nálezy?

Okrem toho sa pán Pieta veľmi ponáhľaľ odoslať celý nález o hmotnosti 12 ton do Nemecka ku "špecialistom". 12 ton je na hromadu starých drevených trámov a jeden stôl akosi priveľa. Drobnosti spolu do 200Kg nerátam.

Nikde sa nič nespomína o dôkazoch potvrdzujúcich germánsky hrob. V starších zdrojoch sa spomínajú len nejaké runové nápisy, ktorých preklad však pečlivo utajujú. Ano, spomínajú sa rímske artefakty, ako napríklad prívesok z rímskej zlatej mince, čo bolo v tej dobe medzi pohanskými národmi bežné. Minca mohla pochádzať z vojnovej koristi.

Žaden zločin sa nedá 100% ukryť a zamaskovať. Pre nás zaujímavá začína byť preto samotná osoba zosnulého šľachtica. Údaje o nej totiž sfalšovať nemohli.

Šľachtic bol vysokej mohutnej a svalnatej postavy. Bol celý život dobre živený. Takže buď zomrel na infekčnú chorobu, alebo zo zranenia v boji. Njdôležitejšie sú však výsledky DNA. Podľa nich tento muž pochádzal z oblasti medzi Volgou a Uralom.

Tu článok končí. A pre nás začínajú oprávnené otázky. Tu totiž naozaj niečo poriadne smrdí.....

podobne to bolo aj na začiatku s nálezmi v Bojnej - keď sa našli akože prvé vykopávky ešte v 90 rokoch (ale boli samozrejme aj skôr) a SAV má s Nemcami nejakú zmluvu, čo sa týka vykopávok, tak ich zavolali, poobzerali a kázali to zabágrovať - že to nič nie je. A potom po pár rokoch zrazu Pieta urobil "veľkolepý objav", podporovaný Nemcami.
Čudné a veci z Bojnej skoncili vo Vatikanskom muzeu jako krestanske. archeologovia hladaju veci s detektormi co je zakazane u nas. a veci sa legalne predavaju do anglicka. napr nalez zlatej koruny s rohami, kacickovi opasok atd vsetko skoncilo v zahranici. a nepredali ani nenasli to amatersky hladaci ale archeologovia
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Dušan, Jozef Stanislav VŠ, ivko

Zásadné otázky našej minulosti 03. bře 2014 13:03 #3882


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Vôbec nevidím do situácie SR.archeológie ani pomerov tam.poznm však niekoľkých detektoristov osobne a sem tam kuknem na stránky českých detektoristov. NAPRIEK VŠETKÉMU KRIKU GEBÍROV -ARCHEOLÓGOV o tom ako "ničia" amatéry archeologickú situáciu - SÚ TO NAČASTEJŠÍ OBJAVITEĽIA DÔLEŽITÝCH NÁLEZOV dokonca bez detektorov oddávna- kedy "ŽIADNA" ARCHEOLOGIA NEEXISTOVALA !

Tí amatérsky chlapci samozrejme sem tam niečo predajú- to niečo sú bežne nachádzané spony, hroty šípov - ktorých je v depozitoch múzeí celé koše a nemajú o ne žiadny záujem. ALE ! Tí istý amatéry majú tipicky "amatérsky nadšenú lásku k histórii" a , ak nájdu mimoriadne zaujímavý nález - v drvivej väčšine ho zverejnujú a hľadajú cestu k profesionálnym archeológom- uvedomujúc si dôležitosť svojho nálezu.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zásadné otázky našej minulosti 06. bře 2014 08:25 #3903


  • Příspěvky:277 Obdržená poděkování 515
  • Avatar uživatele slovien
  • slovien
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 42
E mail Karolovi Pietovi

Dobrý deň pán doktor. Zaujímam sa o nase dejiny. Len amatérsky. Nie som archeolog, ani historik. Chcel som sa Vás spýtať na runové nápisy v hrobke. Mohli by ste mi poslať preklad nápisov, alebo fotky nápisov? Ešte sa Vás chcem spýtať, podľa čoho bola hrobka identifikovaná ako germánska. O konkrétnych znakoch a symboloch je toho na internete aj v tlači zatiaľ veľmi málo.

Ďakujem za pochopenie.


Dobrý deň,
musím Vás sklamať. V hrobke žiadne runové ani iné nápisy neboli a z nášho územia ich ani nepoznáme. V dobe pochovania zomrelého okolo roku 400 po Kr. na našom území žili len Germáni, Slovania prišli až okolo polovice 6. storočia. Samozrejme materiálne pamiatky sa len ťažko priraďujú konkrétnym etnikám, je tu len určitá (v tomto prípade vysoká) miera pravdepodobnosti, viazané skôr na zvyklosti, v našom prípade na spôsob pochovávania, ktorý je rozšírený len na Germánmi obývaných územiach (kniežacie komorové hrobky). Popradský veľmož vykazuje aj znalosti rímskej stredomorskej kultúry.

S pozdravom Karol Pieta
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Dušan
Vygenerováno za 0.350 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.