Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02266829
Today
Yesterday
This Month
All days
271
194
6004
2266829
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: MLIEKO ako dôkaz

MLIEKO ako dôkaz 08. srp 2013 16:41 #317


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Nomádi proti sedliakom?



Všimli ste si to aj vy? Všade na tento konflikt narazíte v histórii.Miestny sedliaci /neznámy/ vs kočovný Šumery -vytvorili ríšu.Miestny sedliacky Pelasgovia vs kočovný Dóry/Jóni -rýša. A tak ďalej cez Egypťanov, Peržanov, Keltov...u nás HUNI , AVARY (ABRY-OBRY), a 7kmeňov (nech boli odkiaľkolvek)a PEČENEHOVIA a POLOVCI ( asi aj DOJČEMANI boli nomádi..)
Už dávno ma zaujímala tá averzia , sedliak vs nomád.
Narážal som na ňu všade možne .Ubezpečil ma o nej aj Horák vo svojich “O Slovanech trochu jinak”.Priznám sa , že nejakú dobu som tejto variante videnia sveta podľahol.
Nomádi sú “zlí” Cromaňonci -pôvodne lovci zberači a my sme tí dobráci - sedliaci.Postupne pri zbere informácií sa mi však trochu rozširoval rozhľad.Hromník nám predkladá inú variantu našeho “detstva” .Sme akýsi nedefinovaný (lovci zberači ?) autochtóni osvietený Drávidskými prospektormi. Naučili nás orať , siať, prácu s horninami, kuť , ukázali nám pravých bohov a všetko naokolo pomenovali.

Všetko nám bolo predkladané , ako bojové stretnutia s potokmi krvy , mučením a ponižovaním našich predkov /Avarské vozy ťahané ženami Slovänov) - asi to tak aj bolo. Naposledy s OSMANMI - a to už neboli kočovníci , ale stabilná ríša- navyše - ako tvrdia ruské zdroje- ovládaná v najvyšších vrstvách slovänskými vodcami( + ich slovänskými ženami...)

Trochu mi vadí to dnešné SLOVÄNSKÉ všeobjímajúce nadšenie z našich Rjedinákov.Už som to nadhodil v inom vlákne.

Boj o miesto na slnku navyše podporený zničením našej pamäte, naočkovaný novými náboženstvami spôsobuje a spôsoboval bratrovražedné ,krvavé vojny.(Srby s Chorvátmi ..) Asi tomu bolo tak aj v hlbokej v podstate zabudnutej minulosti . Sloväni v Xerxovom vojsku sa zabýjali so Slovänmi v Gréckom či Spartskom vojsku. najnovšie poznatky a rozbory Spartskej zbroje -hlavne bronzové meče sa ukazujú byť z rovnakého zdroja a rovnakej zmäsi kovu , ako nájdené ...v Čechách -u Pražskej kultúry. A ako zaujímavo o tom hovoríp.Hromník museli byť vyrobené u nás na Slovensku (!) pretože a to sa priznám- som netušil - MEDI N A BRONZ JE V PODSTATE VŠADE DOSŤ, ALE CÍN POTREBNÝ DO ZMESI JE VZÁCNEJŠÍ AKO ZLATO !!! A TEN BOL A JE U NÁS!!! Ako spomína p.Hromík nechodí hora k Mohamedovy , ale Mohamed k hore ...

Na druhej strane, naša túžba dopracovať sa historickej pravdy je neutíchajúca .V každej Slovänmi obývanej krajine sa o to snažíme.Rusi ako najväčšia krajina samozrejme najviac.
Aby som sa dostal k veci.Dostali sme sa celkom ďaleko od Pripiatských močiarov na východe...Vieme ...tušíme - a stále nové poznatky to dokazujú , že sme tu dlho. Že Slovänský jazyk a s ním spätá kultúra je zároveň kultúrou celej Európy( minimálne).Genetické pokroky vo vede to len dokazujú a stali sa nám neuveritľným pevným bodom o ktorý sa dá oprieť.

OTVÁRA TO VŠAK AJ PROBLEMATICKÚ TÉMU - PRESAHY JAZYKA A KULTÚRY MEDZI RJEDNÁKMI. + samozrejme - KTO Z NICH JE NOSITEĽ KULTÚRY- alebo toho čo nazývame pokrokom.

Prtesahy takého rozsahu, že jedna skupina Rjednákov je nepriateľská a nenávistbá druhej. Hovorí inou rečou a urobí všetko preto aby dokázala svoju nadradenosť svojim pobratimom- ktrých samozrejme za príbuzných ani veľmi nemá.


Stále ma straší všadeprítomné historické konkurovanie nomádov vs sedliakov. AJ bez novodobých revolučných teórií boli a sú hlavnou témou v učebnicových dejinách.Huni ,Avari,7 kmeňov, Polovci Mongoli -Tatáry, kopa ich bolo




MLIEKO


Pokúsom sa urobiť preklad a “výcuc” z knihy , ktorá ma už dávno oslovila a myslím, že okrem “stálice nášho neba “ genetických R-jednákov je toto druhá bomba schopná rozmetať mnohé... LACTATE PERSISTENCE !
/ je to staršieho dáta a určite sú už modernejšie /nestihol som overiť/ výskumi, ale stále je to zaujímavé/

(Ospravedlňte pravopisné preklepy-som dislektik, disgrafik a určite aj nejaké iné dis.sa nájde..)


Pred pár rokmi bežal na History dokumentárny seriál. Celé to vymyslel a sprevádzal..hanba nepametám si meno-vedec-historik. Snažil sa vysvetliť kde , ako a aké plodiny sa podarilo ľuďom na rôznych miestach zeme zušľachtiť.Pšenica, proso, ovocné stromy, zelenina, kukurica, fazuľa,cirok, bôb, cibuľa, mrkva -je toho množstvo.Vývoj poľnohospodárstva šiel ruka v ruke s vývojom v zárodkoch všedkých vied.Vedec si však všimol zaujímavú vec.

Na ostrovoch ako Nová Guinea, Austrália, Nvý Zéland ale aj u väčšiny indiánskych kmeňov Severnej ale aj Južnej Ameriky... sa poľnohospodárstvo nešírilo rovnakým tempom.V podsate vôbec nedochádzalo k vývoju.Väčšina domorodého obyvateľstva zamrzla v dobe kamennej-lovci zberači s “troškou” primitívneho roľníctva.
Hľadal dôvod - príčinu prečo my ano a oni nie. Nepadlo ani slovo o Slovanoch, nebodaj Árioch -rozdielnosti národov - rasách-nebezpečná téma. Jedine k čomu “vedec” prišiel je - ŠŤASTIE.

Mali sme vraj šťastie v tom , že naši predkovia sa narodili v správnej svetovej šírke v správnom čase a klimatických podmienkach.Predkovia Novoguinejčanov nie...Inak by tiež dnes mali demokraciu, počítače a vrtuľníky-aspoň tak to v poslednom diely vysvetľoval vedec-historik miestnemu náčelníkovy , ktorý tam stál s lukom perovou čelenkou a dlhou tenkou tekvicou na svojom penise a uškŕňal sa do kamery...Eskimák by o tom vedeľ tiež veľa pohovoriť.

Čo bolo skôr? Roľníci , alebo pastiery ? Všetkým je jasné, že štartovacia forma sú lovci zberači.Aspoň zatiaľ. Hoci zdomácnelé zvieratá -počnúc psom- naznačujú, že asi boli skôr pastiery- než sedliaci.

Navyše všetci sa snažia nejako dostať do rodiny ÁRIJCOV.Ruský Sloväni najviac- .Skloňujú stále Slovansko/Árijské prepojenie.Arijci však boli pravdepodobne havne KOČOVNÝ PASTIERY ! Úhlavný nepriateľia sedliakov...teda nás ?!


Už dávno ma zaujímala tá averzia , sedliak vs nomád.
Narážal som na ňu všade možne .Ubezpečil ma o nej aj Horák vo svojich “O Slovanech trochu jinak”.Priznám sa , že nejakú dobu som tejto variante videnia sveta podľahol.
Nomádi sú “zlí” Cromaňonci -pôvodne lovci zberači a my sme tí dobráci - sedliaci.Postupne pri zbere informácií sa mi však trochu rozširoval rozhľad.

Hromník nám predkladá inú variantu našeho “detstva” .Sme akýsi nedefinovaný (lovci zberači ?) autochtóni osvietený Drávidskými prospektormi. Naučili nás orať , siať, prácu s horninami, kuť , ukázali nám pravých bohov a všetko naokolo pomenovali.

Najnovšie sme všetci z jednej veľkej rodiny Rjedinákov. Pravdupovediac bol som podozrievavý k tomu nadšeniu z “našeho” genetického úspechu.Je to sampozrejme fantastická záležitosť- dôkaz našej autochtónnosti-minimálne v európskom prostredí.
Nie sme však v hľadaní svojej identity sami.Narazil som na knihu , kde sa autor zamýšľa nad problematikou dávnych dejín úplne z iného konca , ako sme zvyknutý. A myslím , že so zaujímavými závermi aj pre nás.

Parafrázujem jeho vyhlásenie: Mlieko som vždy miloval !


Pil som ho a pijem s radosťou. Od malička. Ale už v škôlke som si všimol kamaráta, ktrorému bolo po rannom mlieku s kakavom zle.
V niečom bol problém... Na farbe kože až tak nezáleží.Žeby rôzne rasy ?Rasa LOVCOV a rasa PASTIEROV. Všade sa s obľubou delia rasy na Nordickú, Alpínsku, Mediteránsku a množstvo iných.Ja vidím 2 hlavné ! Praveký pastiery veľkého rohatého dobytka - ktorí sa vôľou osudu včlenili medzi sedliakov , nie sú schopný potlačiť v sebe lásku k mlieku !(sympathy to milk)

Praveký lovci-zverobijci - hoci obrábajú polia už tisícročie -vzdajúc sa lovu-stále zostali LOVCAMI , ktorí nie sú schopný spracovať plnotučné mlieko !
Jediné čo dokážu spracovať sú výrobky z mlieka - syry, kumis, jogurt.A praveký pastiery- stovky rokov si zvykali byť roľníkmi a napriek tomu pijú plnotučné mlieko.

Podľa anglických archeologických výskum hlinenných nálezov hrncov pijú Angličania mlieko 6000 rokov !!!
To znamená že staroveký pastiery nechovali dobytok len kvôli mäsu a koži.Donedávna existovala hipotéza, že zdomácňovanie krávm, svíň , kôz a oviec sa dialo hlavne kvôli mäsu.málokto bral do úvajy aj “druhotné “ produkty dobytka- ako mlieko.
Z akého dôvodu pijú Angličania už 6000 rokov mlieko ? A prečo práve Angličania ?

Na ostrove Kréta je plno črepov Mínoskej kultúry . Skoro všetky nesú stopy olivového oleja, vína , alebo medu.

KULT BÝKA no syr robia z koziehop mlieka !” Le fromage est le cadavre du lait “

Prečo ostrovania sebera pijú mlieko a prečo ostrovania juhu sa mu stále vyhýbajú ? A prečo ho vôbec severania tak radi pijú ?

Because they deformed ! Pretože sú zvrátený ? Ano. V priamom slova zmysle- nie v urážlivom.Teda- nie sú ako ostatný. Zvrátenosť - to je výrazná odlišnosť od bežného princípu. Zvyčajne cicavce živiace sa materinským mliekom v určitom konkrétnom veku dospievajú do bodu, keď mlieko piť už nemôžu.
Pri prechode na samostatné stravovanie, sa mláďatám cicavcov prestáva tvoriť latáza- ferment na hydrolízu


laktózy.Strata laktózy po odtrhnutí dieťaťa od prsníkov matky a neznášanlivosť k mlieku - je charakteristická pre populáciu ÁZIE a AFRIKY.

Na druhej strane však Európania zo severu a hlavne škandinávci spracúvajú laktózu v masovej miere !Títo ľudia pokračujú v pití mlieka celý svoj život.Historická ekológia a priestorové rozdelenie spracovávania laktózy - a jeho odmietanie už desaťročia zaujímajú genetikov a potravinových ekológov.Genetický výskum dokazuje , že laktózny polymorfizmus vznikol nedávno ( pred 5000 - 10 000 rokmi) a veľmi rýchlo sa rozšíril.V súčastnosti je laktózna spracovateľnosť ďaleko na sever a na juh od oblastí jej pravdepodobného vzniku.
Ako v mozaike - v Afrike a na Blízkom východe žijú spracovatelia laktózy ( SL) bok po boku s laktózu neznášajúcim ( LN) národmi

Hlavná hipotéza , ktorá objasňuje geografické rozmiestnenie SL a LN dospelej populácie hovorí, že spracovanie laktózy dáva vývojovú výhodu SL fenotipom v oblastiach , kde je mlieko dostupné v priebehu celého života-teda , kde mlieko pijú neustále.

To je “ kuľtúrno-historická “ hipotéza.Neodpovedá však na hlavnú otázku :

PREČO NIEKDE PIJÚ MLIEKO A NIEKDE NIE ?!!!

Vráťme sa späť. Dieťaťu rastúprvé zuby.Ako ich voláme ?MLIEČNE.A keš prvý mliečny zub rozkolíše - je čas prestať kojiť dieťa materským mliekom. Treba a nevyhnutne.Tak je to zakódované prírodou.Má to svoj zmysel! V žiadnom prípade príroda nesmela dopustiť aby starší súrodenci odtláčali kojenca od matkinho prsníka.

A severania pijú mlieko až do staroby !Jedine ak na radu lekára prejdú na odtučnené...Odstrániť tuk nie je veľmi múdre- cukor zostáva.Mliečny cukor- to je laktóza.A severania ju milujú-napriek prírode ! Zvrátenci!

Strata schopností podžalúdkovej žľazy k tvorbe laktózy je geneticky programovaná u všetkých 5000 druhov cicavcov. V zámenu za laktázu nastupuje amiláza- ferment na rozštiepenie škrobu.To je morfogenetický signál o nevyhnutnom prechode od materského mlieka k samostatnému kŕmeniu.
Napriek tomu u väčšiny Európskych etnických skupín , ktoré majú bielu kožu bez ochrany pigmentácie a u niektorých kočovníckych plemien Ázie ( beduíni-araby, mongoly, kazachovia, kalmici a niekoľko menších )sa znovu objavila schopnosť k spracvaniu laktózy aj po kojeneckom veku , ako znak vývojového prispôsobenia.Možnosť pitia mlieka dávala severným národom a kočovným pastierom výhodu v prežití nielen kvôli kalóriam a bielkovinám , ale hlavne kvôli - plnohodnotnému množstvu vitamínov pre človeka nevyhnutným. Pre kočovbníkov kompenzovalo mlieko nedostaok vitamínov B a C a pre severanov hlavne D- ktroý sa u južných rás vytvára v koži pod vplyvom slnka.

Vitamín D chráni ľudí pred rachitídou a osteomaláciou ( deformáciou kostí kvôli nedostatku vitamínov) -dôsledkom chemickej produkcie cholestrína.Fiziologicky je vit.D hormón regulujúci výmenu kalcia a fosforu pri formovaní kostí.U väčšiny živočíchov sa tento hormón -kalcytrilon tvorí v pečeni.
V človeku sa sa vytvára z prohormóna hidrocholesterina v koži pomocou nefermentatívnej reakcie naštartovanej ultrafialovým žiarením.Ultrafialové a infračervené slnečné lúče spektra , stimulujú veľa rôznyych biochemických procesov v kožnom epiteli a sintéza vit.D je jedným z nich.U ľudí žijúcich v tropických a subtropických šírkach nie je nutné dodávať vit.D v potrave.Vytvorenie calcytriola v koži prebieha tak rýchle, že stačí 10- 15 min. každodenného slnečného svitu na tvár alebo obnažené ruky a zabráni sa avitaminóze z nedostatku vit.D

Deti začali chorieť na rachitídu a dospelý osteomaláciou , keď sa usadzovali v miernom a severnom pásme , kde v zime bolo treba zakrývať telo mnohými slojmi odevu a tráviť väčšiu časť dňa v domoch.
Práve v TÝCHTO PODMIENKACH VZNIKLA AJ POTREBA DOSTAŤ DO POTRAVY VIT,D !

V prímorských arktických rajónoch sa hlavným zdrojom stala ryba a morské živočíchy. V rajónach s roľníckou ekonomikou sa nutnosť vit.D na jeseň a v zime zabezpečovala mliekom , smotanou a syrom.Archeologický výskum ranného osídlenia ľudí v Európe v mezolite a v dobe bronzovej odhaľujú očividné časté príznaky rychitídy a osteomalácie.Dobytka a aj mlieka bolo málo a život v jaskyniach neumožňoval byť často na slnku.V priebehu nasledujúcich stročí a tisícročí sa nutnosť v mlieku stala očividnou a úrebiehala selekcia ľudí podľa zachovalého sintetizovania laktázy aj po skončení materského kojenia.

Schopnosť zspacovať laktózunmlieka aj po skončení kojenia -je základný prýznak , ktorý zabazpečuje pevnosť kostry ! Gýny pre sintézu laktázy si zachovali aktivitu aj u dospelých jedincov v rôznom stupni u rôznych etnických skupín.
V súčastnosti je táto schopnosť označovaná , ako LACTATE PERSISTENCE najvyššia u DÁNOV, ŠVÉDOV, FÍNOV, ESTÓNCOV A HOLANĎANOV.
Obyvatelia ČÍNY, JAPONSKA A OSTATNÝCH KRAJÍN JUHOVÝCHODNEJ ÁZIE, AFRIKY A ABORIGÉNNE populácie SEVERNEJ a JUŽNEJ AMERIKY sa nezaujímajú o produkciu mlieka dodnes.
Prakticky všetci ľudia južných krajín s pigmentáciou kože strácajú medzi 2 a 5 rokom veku schopnosť spracovať laktózu.

A tu prichádza tá zaujímavosť !!! Na prvej priečke spracovania laktózy sú CHANTI ! Sibírsky národ kočovných pastierov ! 99% !!! A Rusy ? Menej...Napriek zmešaniu s ugro-fínami a turkickými plemenami! Mimochodom aj Juhoslovania !


JEDINE ZÁPADNÝ SLOVANIA !!!! ČEŠI, SLOVÁCI A POLIACI !!!!
93% zo základu osídlenia !Ale Češi , Slováci a Poliaci sú iného haplotipu , ako Rusy.
Haplotip západných slovanov je podľa Kliosova totožný s vyššími kastami v INDII(см. www.ka2.ru/under/fobos_north.html)- kde je krava sväté zviera!



Kde staré pravidlá tvrdia: pre upevnenie síl tela ak je chladno a temno žrecom sa odporúča kravské maslo.A pre plnotučné mlieko sa hovorí : podávať s výťažkom trávy.Akej trávy, nevieme.(možno ako v Tibete - s čajom)Smotana a mliečnorastlinný koktail sa podávali 100 hodín - teda na 76st. severnej šírky.


(A sme zas trochu pri p.Hromníkovy...)



U Rusov , Ukrajincov, Poliakov, Maďarov Čechov a Slovákov aj tak koeficient aktívnosti génov sintézy laktázy je 2 x menší , ako u škandinávskych národov!
U Talianov, Grékov, Francúzov, Španielov, Turkov, je 4-5 x nižšia spracovateľnosť laktózy , ako u severanov. Veľmi nízky koeficient je u Arabov, Židov, Iráncov či Afgáncov.PRI TOM SÚ TO VŠETKO PÔVODNE PASTIERSKE NÁRODY!

U dospelých ľudí Japonska, Číny, Vietnamu,Thajska, indonézie, Afriky a domorodcov Ameriky a Austrálie niet schopnosti spracovať laktźu vôbec.

Táto osobitosť farebných rás bola odhalená v podstate nedávno.Riedené mlieko sa stalo produktom medzinárodného obchodu až v r.1960 -65. Až vtedy si obdchodníci všimli jeho nepredajnosť v týchto oblasiach.Neschopnosť k spracovaniu laktózy bola chybne označená ako “sindróm” laktóznej neprispôsobnosti (Laktóze intolerance) , hoci práve táto neprispôsobivosť jevlastne NORMÁLNOU reakciou organizmu !

U ľudí , ktorí bez aktívnej laktázy v črevách mliečny cukor bez rozštiepenia prechádza do hrubého čreva , kde sa stáva substrátom plným búrlivých reakcií s črevnými baktériami.Mliečnokyslé baktérie črevnej flóry štiepia laktózu na mliečnú kyselinu.Ďaľšie baktérie štiepia laktózu a mliečnu kyselinu s pomocou kyseliny octovej, kyseliny buturovej, kyseliny propiónovej a ďalšiích organických kyselín na oxid uhličitý , vodík a metán.Vytvorenie plynov vedie k nadmutiu brucha, biolesti v črevách, hnačke a dehydratácii (odstránenie vody z chemických zlúčenín) v organizme.

Podobná reakcia sa dá pozorovať aj u malej skupiny Európskeho obyvateľstva.V Angliji je to okolo 5 % obyvateľov.Hlavne sa laktózna neznášanlivosť objavuje u starších jedincov než u mladých.www.2000.net.ua/print?a=/paper/9979



Zaujímavé je , že Japonci (73 % neznášanlivosti) zvládajú mlieko aj tak lepšie , ako napr. Afgánský paštunovia -pastiery (79% neznášanlivosti ) ! Obyvatelia Irána ( 86%).Číňani ( 92% číňanov vo veku od 17 - 35 rokov ...) - zdalo by sa nemajú ovce, kravy, ťavy.Samá ryža a dary mora. Kde je problém ?

Nepríjemná pravda bude asi v tom , že žlté plemeno alebo vyzabíjalo, alebo pohltilo pôvodné osídlenie. Domácich vyhubili a ženy si rozobrali...Bezbradý bojovníci porazili tých najbradatejších na zemi. Ainu ( v podstate už kríženci) ostalo tak málo, že ani hovoriť už niet o čom. Pre nich však hovorí neočakávane vysoké % spracovanbie laktózy v Japonsku.


Zdomácňovanie kôz pred 9000 romi v podhorí Iránu a zároveň mohutného rohatého statku v Mezopotámii nebolo kvôli ich schopnosti produkovať mlieko.V oblasti blízkeho východu a Severnej Afriky , kde vznikali prvé roľnícke osady, poľnohospodárstvo bolo založené na zavlažovaní.
Domáce zvieratá existovali hlavne kvôli ich nenáročnému kŕmeniu - v prostredí stepí a polostepí -až polopúští -slamou a odpadom roľníctva. Kravy a kastrované býky boli využívané hlavne , ako pracovná sila a ako zdroj mäsa a kože.(využilo sa všetko-šľachy, črevá, kosti, kopytá, srsť)

V severnej Indii , kam veľký rohatý statok (VRS) prišiel z Mezopotámie , kravy začali dojiť, ale stali sa svätým zvieraťom .Ale ,ako naozajstný producér mlieka a cieľavedomej selekcie sa dobytok stal súčasťou poľnohospodárstva iba niekoľko tisícročí dozadu v severských oblastiach Európy kde je dnes Írsko, Anglia, Dánsko, Švédsko a Fínsko.Slabá pôda pokrytá kamením po ústupe ľadovcov nepodporovala veľmi roľníctvo, ale vyhovovala pastierstvu.

Uh je toho veľa prekladu a asi bude múdrejšie to sem hodiť v originále.
Navyše , ako vidím z reakcií nie som si istý či všetkým došlo k čomu smeruje pointa. Nedivím sa. Je to ešte kopa textu a k podstate ďaleko. Tak asi hodím v bodoch k čomu to celé smeruje. Lebo zatiaľ to asi vypadá , ako pojednanie o “iba” o schopnosti sparacovať mlieko -hlavne bielymi Slovano-Árijcami.

Podľa mňa tu ide naopak o prevratnú vedeckú variantu rozlúštených genetických markerov človeka. JEDINÚ ( SPOLU S GENETIKOU) , KTORÁ BEZ OHĽADU NA GEBÍROV A RÔZNYCH HISTORICKÝCH KLAMSTIEV JE VEDECKY OVERITEĽNÁ A DOKÁZATEĽNÁ.

Takže kam smeruje celý úvod o spracovaní mlieka.

poukazuje na to , že prirodzeným pre ľudského cicavca je NEPIŤ MLIEKO-NEDOKÁZAŤ HO SPRACOVAŤ !

-To , že obrovská skupina populácie dnes mlieko dokáže spracovať a pre nás je mimoriadne zaujímavé , že naša Rjednácka skupina a jej deriváty vedú v tejto tabulke poukazuje na zaujímavý vývoj .

Totiž na to aby určitá skupina ľudí s obrovským sebazaprením a až mučivými bolesťami -dobrovoľne začala požívať plnotučné mlieko museli byt veľmi špecifické podmienky.

Skupina populácie z Afriky a Ázie a Ameriky ,ktorá sa chová prirodzene a mlieko nedokáže konzumovať dokazuje , že naozaj bolo treba extrémnej situácie .

Tie podmienky spĺňa doba ľadová.Európa pod ľadovcami.Väčšia časť Ázie tiež .Ľudia boli zahnaný na Sibír .Buď tam putovali za stádami mamutov, srstnatých nosorožcov,divých koní, Sajgak- na ešte vtedy stepy a pláne bohaté na pastvu, alebo a tu sa dostávame mimo vedecké a skôr “Levašovsko” fantaskné teórie o Arktickom “raji” , kde vraj sídlila vrcholná ríša našich predkov- tieto kmene sídlili na okraji tejto Védskej civilizácie “praščurov” .

V každom prípade národ SAKA- ako si Jakuti a ich príbuzné kmene (napr. už spomínaní CHANTI) hovoria (všimnite si podobnosť názvu so SKÍTMI !)má na obe teórie spústu vlastných povestí !V jedných sa hovorí o svetlovlasích ľuďoch , ktorý ich mnohému naučili a utekali pred katastrofou zo severu na juh.
V ďaľších sa hovorí, naopak o Árijských prišelcoch vysokých bojovníkoch s dhými tvárami , ktorí naopak utekali - vlastne sa vracali akoby “domov”- ale v úprku pred veľkou vojnou a následne katastrofou na juhu v krajine slonov-Indii. (pravdepodobne niečo , ako bitka svetov -Mahabharáta a Rámajána..)

Nech to bolo akokoľvek- národ SAKA má neuveriteľne vysoký podielov Rjednáckeho haplotypu + a tom to tu je 99% spracovanie mlieka !

Vrátme sa k pôvodnému príbehu- dlhodobé ziimy a hlavne zahmlené a zatemnené slnko spôsobovalo ľuďom rachitídu. Kosti sa lámaly, , bujela chudokrvnosť , imunitný sistém podliehal. Ako už bolo spomenuté- ľudia na pobreží mora nahrádzali nedostaok vitamínov surovými rybami , ich pečeňou ..
Vo vnútrozemí však nebolo východiska.MUSELI TO RIEŠIŤ PLNOTUČNÝM MLIEKOM A JEHO ZDROJOM VIT.D ! je veľmi pravdepodobné, že TU nastalo zdomácňovanie divých býkov a kráv !

-Nie v Mezopotámii.Nie v Afrike. Ale na páse zeme , ktorá je dnes väčšinou zatopená Severným ľadovým oceánom- Beringitíde.Tak ju dnes volajú.Nie kvôli mäsu a ani pľnohospodárstvu- aké poľnohospodárstvo na Sibíry.. KVÔLI MLIEKU, MASLU. TVAROHU, SMOTANE !

Aj dnes sa ukazuje že SAKA Jakuti nejedia v podstate celý rok nič iné! Tvaroh nechajú prekysnúť a v zmesi s bilinkami, hrýbmi ho celoročne skladujú. Keď nie je čo jesť -robia si vtipy domáci “zajedajú tvaroh tvarohom a zapýjajú mliekom- ak je čerstvé.Riedia ho podobne ako v Tibete do čaju, do polievky, skoro do každého jedla.(Ak ste jedli ruský boršč tak ste videli ako si do taniera Rusi lejú plnotučnú smotanu ...)

-Za zmienku stojí aj časť venujúca sa hlavnému hrdinovy - kravám. Hľadal sa jakutský praotec býk. Dlho ho nemohli nájsť. Vo vykopávkach z doby kamennej sa okrem mamutov , nosorožcov , divých koní a sajgak vyskytoval len dvaja zástupci turovitých-jak a bizón. Ani jeden však nie je vhodným kandidátom.Až sa konešne našla lebka pratura s majestátnymi rohami !

Jakutské kravy sú v mnohom špecifické! Dlhá srsť im pokrýva malé vemená.Dokážu prežiť v neuveriteľných drasztických podmienkach na divej pastve i v - 40 stupňových mrazoch. Majú niekoľko genetických odlišností.Jednou z výhod je , že nepodliehajú bežným “kravským “ chorobám celosvetovej populácie dobytka.

-Jakuti , alebo ich predkovia so stádami dobytka sa šírili so svojimi stádami tak ako ustupovali ľadovce postupne do strednej Ázie , kde jedna vetva vvtrhla do Indie a druhá tiahla do Európy.

kedže však stredoázijské a indické kravy nemajú s Jakutskými nič spoločné- je pravdepodobné, že postupne , ako prichádzali pri sťahovaní o svoje stáda- nahrádzali ich miestnymi zdrojmi.

a tu sme pri pointe.Sú Rjednáci a Árijci potomkami SAKA Jakutov ?Alebo sa so SAKA JAkutmi len zmiešali a šírili ich “MLIEČNU” GENETIKU ďalej do Európy? Sme vôbec potomkami roľníkov ? Alebo sme naozaj kríženci Árijcov ( pastierov zo severu! a nie z juhu) a nemenovaných roľníkov ???!

Detajlnejšie si to prelúštite z originálu.Aj tak to je len vícuc zaujímavejších útržkov z širšieho textu. Ak sa mi podarí nájsť knihu na nete - odkiaľ som ju kedysi stiahol , tak sa to bude môcť vymazať.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, Metod J. Sláv, Jozef Stanislav VŠ, lakys35, Atamann

MLIEKO ako dôkaz 21. srp 2013 19:38 #453


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv, Jozef Stanislav VŠ

MLIEKO ako dôkaz 21. srp 2013 20:47 #458


  • Příspěvky:1508 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Citujem príspevok o mlieku: " Mlieko sa podávalo s trávou, s akou trávou nevieme..."
Ten problém je, že zelená tráva, žíhľava, konopa, mak obsahuje železo Fe prírodné a vápnik Ca v mlieku toto železo v tele likviduje, podľa našich vedcov. Bolo by dobré toto znovu preveriť pri podávaní tej dobrej trávy, keďže ide o biochemické pochody a reakcie, ktoré sú pre náš organizmus veľmi potrebné.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, Dušan, Metod J. Sláv

MLIEKO ako dôkaz 16. říj 2013 19:57 #1456


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Že mlieko či už v sladkej alebo kyslej podobe je v kombinácii s istými druhmi jedla veľmi prospešné pre telo som si zistila aj ja pri skúmaní stravy našich predkov:

po prečítaní mnohých kníh som natrafila na istú zvláštnosť:

veľmi obľúbenou kombináciou jedla, ktorá je pre nás dnes bizarná - bola v hlbokej minulosti kombinácia lesných jahôd + kyslé mlieko, podotýkam, že lesných jahôd, nie šľachtených, ktoré pestujeme dnes v záhradkách, túto informáciu si dnes ťažko človek overí, ale je to o to zvláštne, že sa to poznalo na mnohých miestach Slovenska.

Ak by niekto o tom vedel viac, budem vďačná za každú info.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Dušan, Metod J. Sláv

MLIEKO ako dôkaz 23. led 2014 20:40 #3145

  • Avatar uživatele Denis
  • Denis
Nedávno vyšla kniha : Dejiny európskeho stravovania Hlad a hojnosť od Massimo Montanari
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Dejiny európskeho stravovania 25. led 2014 15:07 #3199


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Metod J. Sláv

MLIEKO ako dôkaz 25. led 2014 15:54 #3201


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Akoby zaujímavé- ale pri tom v pravde - veľmi obmedzený prístup k strave - AKO MÓDNEMU SPRÁVANIU- ALEBO - ZÚFALÝ SPÔSOB PREŽITIA - PRETOŽE PONIŽOVANÉ VÄČŠINOVÉ SLOJE OBYVATEĽSTVA BOLI VYŽIERANÉ PANSTVOM-

Ani slovo o reálno prístupe k stravovaniu- kde ľudia nie sú ani zneužívaní , ani módne prežraný z prebitku .TOTO STRAVOVANIE JE NORMÁLNE . V ňom nalepšie vidno , ako človek vie využiť prírodné zdroje, bilyny, korene, mineráli, kôru, mäso ....
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, Metod J. Sláv
Vygenerováno za 0.329 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.