Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02266862
Today
Yesterday
This Month
All days
304
194
6037
2266862
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Žarnikova S.V. - "gebír" svetlo na konci tunela

Žarnikova S.V. - "gebír" svetlo na konci tunela 05. zář 2018 21:35 #16579


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Posmrtná debata o p. Žarnikovej. Nevyhnutne o jej výskume.

Poslední úprava: 05. zář 2018 21:35 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: p.hanic

Žarnikova S.V. - "gebír" svetlo na konci tunela 19. úno 2021 12:15 #19016


  • Příspěvky:5581 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Autor citámi z prednášky pani S.Žarnikovej ponúka ruským politikom "ideu štátnosti" a smerovania ruskej politiky. Lebo tú ( ideu) stále Rusi hľadajú. Po strate "socializmu" a očividnom prepade a falošnosti liberálneho kapitalizmu smerujúceho k totalitnému liberálnemu fšizmu Rusi stále tápu...

SVETLANA ŽARNOKOVÁ O SVETLONOSNEJ PODSTATE STARORUSKEJ VÉDICKEJ TRDÍCII.

Medzi tými, ktorí slepo neverili „rozprávkam“ normanistov a kresťanských kronikárov o „divokosti“ a „barbarstve“ starej védskej Rusi, patrila pozoruhodná ruská vedkyňa, kandidátka historických vied, etnologička a kritik umenia Svetlana Žarnikova. Celý svoj dospelý život zasvätila štúdiu védskej kultúry ruského severu a dokázala nájsť spoločné kultúrne, mytologické a kozmologické korene starých Rusov a Árijcov, ktorí védsku kultúru priviedli na sever Indie. A tieto spoločné korene majú veľmi starodávnu tradíciu, pochádzajúcu z legendárneho arktického domova predkov všetkých ľudí bielej rasy. Toto o nej povedala na jednej zo svojich prednášok:
Velesova kniha, ktorú je dnes ťažké nazvať„ falošnou “, pretože obsahuje príliš veľa momentov, ktoré ani etnológovia, ani folkloristi, ani historici, ani v 19. m. nie pre väčšiu časť storočia XX. Hovorí sa teda, že existujú tri štruktúry: prav, rjav a nav. kde prav je svetom ideálnych obrazov, teda tým absolútnym, ktorý tieto ideálne obrazy uchováva, tým absolútnym supersvetlím svetlom. Potom existuje jav, t.j. prejavený svet, náš svet, v ktorom žijeme. Svet fyzických realít. A nakoniec je tu Nav - „nový, svieži, mladý“ svet, kde sa opravujú naše štrukturálne chyby, ktorých sa dopúšťame v tomto svete zmenšených obrazov, ktoré sa opäť vracajú k referenčným obrazom vo svete Pravdy. Nie je náhoda, že Alexander Nevský kedysi povedal: „Boh nie je v moci, ale v pravde!“ Poďme sa len zaoberať etymológiou slova „Pravda“ - „dávajúca Pravidlo“, dáva vedomosti o Prave. V tom je sila.

A ak je Vládou Svetlo, znamená to, že sa človek musí usilovať o Svetlo. Čo najviac odhaliť Svetlo v sebe. Na vnímanie Vesmíru okolo nás ako na vyžarovanie svetla, na vyžarovanie Stvoriteľa, ktorý tieto formy vytvára, aby pochopil seba samého a transformoval sa, aby stúpal niekam inam. A kam? - Nevieme. Aký je najvyšší stupeň? To nemôžeme povedať. Ale zároveň má zmysel zamyslieť sa nad samotným etnickým pomenovaním.

Dnes, keď hovoríme o Hyperborei, musíme tento grécky výraz zmeniť za starší a známejší. Zaznamenáva sa to v „Aveste“, kde sa jeden z prejavov božstva nazýva Rashnu. Musíme si spomenúť na Mahábháratu, ktorá hovorí o zemi Rasatala, kde „rasa“ je „ľahká“, „jasná“ a „tala“ je „zem“. Musíme si pamätať taký výraz ako „Rus“, ktorý je tiež zaznamenaný v „Mahábhárate“, čo znamená „luxusný“, „krásny“. Musíme si pamätať také výrazy ako „Rasha“ a „Rišis“, čo znamená „mudrci“, „osvietení“. Keď Narada, posol bohov, prišiel na sever, stretol sa tam so svetlovyžarujúcimi, žiarivými ľuďmi. V škandinávskej tradícii sa územie našich severných ruských krajín nazýva „Veľký priestor svetla“, „Zem svetla“, „Krajina svetla“. Preto samotný výraz „rasa“, „osvietený“, „jasný“, „osvietený“, „ako svetlo“. Názov našej vlasti je doslova „Krajina svetla“. Dospievame teda k záveru, že máme do činenia s určitými protoetónmi, ktoré vlastnili také ohromné vedomosti, že ich okolie nazývalo „ľuďmi Svetla“. A trvalo to dosť dlho ...

Až do 17. storočia sa na západoeurópskych mapách nazývalo územie pobrežia Bieleho a Barentsovho mora do 60 - 58 stupňov severnej šírky „Rusia Alba“, t.j. „Biela Rus “, „ Rus svetlá “. Bielorusko sa začalo volať Bieloruskom od XIV. storočia. V skutočnosti sa celé takzvané severné alebo neskôr Vladimir-Suzdalská Rus nazývala „Biela Rus “, „Rus Alba“, „územie svetla“ ... Otázka znie: zmenilo sa za posledných tisícročí niečo v mentalite ľudí? Myslím, že nie. Inak by sa nehovorilo o tom, že zjednotíme svet Láskou. Inak by neexistoval ruský kozmizmus. Inak by sa ťažké krivdy neodpustili, pretože ruský ľud odpustil Nemecku, čo robili vo Veľkej vlasteneckej vojne. Všeobecne je teda všetko odpustené. Pretože tu existuje táto myšlienka: všetci sme jedno. Tu je záverečná hymna Rikvedy: „Nech sú vaše myšlienky jedno! Vaše city sú jedno! A nech ste v dobrej harmónii!“ V podstate ide o „ruskú myšlienku“.

Moja zosnulá svokra mi povedala, že ruské ženy, ktoré boli v rokoch 1946-1947 hladné, kŕmili nemeckých vojnových zajatcov a dávali im jedlo, ktoré ich deťom chýbalo. Koncom 80. rokov som sa stretla s jedným zo „šéfov“ nemeckého cestovného ruchu, ktorý bol svojho času vzajatí pod Stalingradom. Povedal: „Volali sme Rusko -„ Matuška Rus. “Táto jej veľká materinskosť vo vzťahu k mnohým národom sveta a predovšetkým k bielej rase, ktorá sa tu vyvinula ... je hlavnou ruskou myšlienkou ... Ruská myšlienka, o čom to je? Áno, pravdepodobne o všetkom. V tom, že Rusko prijíma deti iných národov a stávajú sa rovnakými Rusmi. “ Tento koncept dobre vysvetľuje podstatu „záhadnej ruskej duše“, ako aj skutočnosť, že ani Rus, ani Rusko sa nezúčastnili na genocíde iných národov, ale naopak, niekedy zachránili iné národy pred úplným zánikom a postavili sa za ne až po vojenskú konfrontáciu s agresorom. Je škoda, že tieto národy, ktoré vďačia za svoju existenciu Rusi a Rusku, majú príliš krátku historickú pamäť, pretože spolu so svetovým parazitickým systémom nielen vylievajú falošné informačné „bahno“ na Rus a Rusov, ale tiež sa usilujú o ich úplnú likvidáciu, neuvedomujúc si, že si tím sami podpisujú rozsudok smrti.

zen.yandex.ru/media/id/5f1a659a93c4900b3...eb9f10f02c6bc2a6e710
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.348 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.