Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02258808
Today
Yesterday
This Month
All days
34
1976
3533
2258808
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zdraviu prospešné plodiny

Zdraviu prospešné plodiny 22. led 2020 00:29 #17856


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7733
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Prišlo majlom a plne sa stotožňujem a užívam !
Vědci objevují staré pravdy... NENÍ NAD HORKOU POLÉVKU
Rozhodně stojí za přečtení!



Tak zase je všechno jako vždycky: Nejnovější americké výzkumy objevily Ameriku. Vědci "odhalili" něco, co naše babičky a maminky dobře znaly. Když si ti starší mezi námi vzpomenou - co byla první věc, kterou dostali, když byli nemocní? Nikoli paralen - ale horkou polévku.
Tak za prvé: vědci přišli na to, že vývar z kostí "inhibuje migraci neutrofilů". Méně učeně řečeno ovlivňuje pohyb bílých krvinek, čímž snižuje vedlejší účinky zánětu v organismu napadeného chřipkou nebo podobným virovým onemocněním. Takže - vám prostě bude lépe s polévkou, než bez ní.

Za druhé: lékaři, kteří se "polévkovědou" zabývají, s překvapením zjistili, že vývar z kostí, obsažený v polévce, pomáhá "nakopnout" imunitní systém. Něco důležitého, co běžně neděláme, však přece jen pochopili: Důležité je vařit polévku pomalu. Jedině velmi pomalý var - může trvat i několik hodin - totiž způsobí, že se z kostí a šlach, které na polévku použijeme, uvolní léčivé látky. Mezi nimi najdeme kolagen, ale i esenciální aminokyseliny jako prolin, glycin a glutamin. Právě ty příznivě působí na naše zdraví, psychiku.

Tekutá lékárnička

Kromě toho kostní dřeň a minerály v kostech obsažené napomáhají regeneraci krevních buněk, včetně již zmíněných bílých krvinek, které jsou zodpovědné za obranyschopnost organismu. Když navíc přidáte do polévky zeleninu, uvolňují se z ní další důležité výživné látky, které přidávají svůj účinek k celkově antivirovému a antibiotickému působení vývaru.
I jinak mají látky, obsažené ve vývaru další pozoruhodné účinky:
Kolagen a želatina podporují růst vlasů, regeneraci a zdravý vzhled kůže a pomáhají udržovat pevné nehty.
Glutaman je důležitou aminokyselinou pro imunitu(a při zátěži se spaluje několikrát rychleji, než aminokyseliny jiné). Kromě toho jde o "lék" na syndrom dráždivého tračníku.
To je oblíbený název "mysteriózní nemoci" moderní doby, která ztěžuje řadě lidí život. Jde o nespecifické bolesti břicha, nadýmání a poruchy stolice, o kterých západní medicína netuší, z čeho vlastně pocházejí.Zato však ví, že glutamin, obsažený v důkladném vývaru z kostí, je jednou z látek, schopných poskytnout úlevu osobám, které na podobné projevy trpí.

Glycin přirozeně detoxikuje tělo.
Kromě toho podporuje zažívání a správné vylučování žaludečních šťáv.
Prolin příznivě působí na zdraví kůže. Také je důležitý pro udržení správné hladiny krevního tlaku, zvláště u osob, které mají tlak vyšší.
Želatina podporuje zdravé trávení, například tím, že chrání a zaceluje žaludeční výstelku. Pomáhá i trávení ostatních živin. To z něj činí další výborný lék na "moderní" dráždivý tračník a věčné nadýmání s ním spojené.
Kostní dřeň je plná výživných látek. Podporuje činnost imunitního systému.

Minerály: Kosti čtyřnožců a ptáků jsou plné vápníku, hořčíku, sodíku a fosforu. Rybí kosti kromě toho obsahují jód. Bez těchto minerálů není uzdravení těla možné - jejich nedostatek vede ke zhoršení imunity i nervových funkcí, křečím a dalším nepříjemným projevům. A při pocení a horečce se samozřejmě vyplavují z těla rychleji.
Proti osteoporóze - i rakovině
Fakt, že vývar z kostí je téměř zázračným lékem, podporují desítky vědeckých studií.
Nejde totiž zdaleka jen o chřipky a nachlazení, či pěknou pokožku.

Mrkev raději vařte!

Pokud do polévky přidáme další potraviny, které podporují imunitu, dále její léčivý účinek zvýšíme. V takovém případě je však dobré, aby zelenina a další potraviny byly co
nejzdravější. Pokud nemáte domácí, určitě vsaďte na některý ověřený zdroj "bio" či "organických" potravin. Důležitými součástmi našich polévek by měly být například:
Houby, které obsahují mnoho bioaktivních látek, včetně polysacharidů, glykoproteinů, ergosterolů, terpenů a dokonce antibiotik.
Mrkev
Nejde jen o beta-karoten, který se v průběhu trávení přemění na vitamin A, jenž má nejen účinky na náš zrak, ale může pomoci dokonce i proti rakovině.
Dalšími látkami, obsaženými v mrkvi, jsou kromě vlákniny, jež prospívá trávení, také vitamin K, sodík, foláty, mangan, fosfor, hořčík, vitamin E a zinek. Jedna studie z roku 2000 dokonce prokázala, že vařená mrkev má - kupodivu - vyšší obsah beta-karotenu a kyseliny fenolové, než ta syrová.

Česnek je jedno z nejzdravějších jídel na světě. Vyplatí se ho však přidat do polévky syrový. Syrový česnek je totiž přírodním antibiotikem a likviduje i viry a plísně.

Celer - je důležitým zdrojem antioxidantů a flavonoidů. Studie ukázaly, že snižuje riziko zánětů i srdečních chorob, podporuje imunitní systém a naopak brzdí růst rakovinných buněk.

Červená řepa - hovězí vývar hezky obarví. To ale není všechno. Červená řepa totiž obsahuje dusičnany, které jsou dobré nejen na snížení krevního tlaku - uvolňují a rozšiřují cévy, což se hodí i při horečce.

Zázvor - antibakteriální a antivirové účinky zázvoru jsou dobře známy. Koření - určitě přidejte mořskou sůl (nebělenou).

Pepř pomáhá zlepšit zažívání, ale je také antioxidantem a pomáhá proti baktériím, kromě toho působí diureticky (tedy odvodňuje).

Kurkuma je opět v podstatě všelékem.

Tymián pomáhá udržet zdravé ledviny, srdce a mozek a je dobrým zdrojem manganu. A tak bychom mohli pokračovat velmi dlouho.
V podstatě je zřejmé jedno: pokud uvaříme poctivý vývar z kostí a kořenové zeleniny, doplněný čerstvým či sušeným kořením (nejlépe vlastní"výroby"), uděláme pro své zdraví mnohem více, než kdybychom do sebe ládovali drahé léky, které beztak naši imunitu spíše oslabují.

Čínskou polévkou ke zdraví?

Naše babičky to věděly již před sto a více lety.
Nejsou však samy. Jiné medicínské systémy než ten náš, jako je například tradiční čínská medicína, znají a používají léčivé vlastnosti vývarů již tisíce let - a také pro ně mají vlastní teoretická zdůvodnění, která rovněž místní lékaři znají již po staletí.
"Vědci na Západě vlastně přišli v posledních letech na něco, co čínská medicína zná snad již od dob legendárního Žlutého císaře," říká terapeutka čínské medicíny Jana Hollanová. "Vývar z kostí posiluje ledviny - v nichž má lidský organismus uloženu základní životní energii - a kosti. Proto se v praxi tradiční čínské medicíny používá, kdykoli je organismus výrazně oslabený: nejen při chřipkách, ale i únavovém syndromu, EB viróze a zotavování po těžkých chorobách obecně, a také i při jakýchkoli chronických nemocech, po porodu a v přechodu.
Pro mimořádně oslabené osoby se do polévky navíc přidává speciální směs koření, kterou seženete na klinikách tradiční čínské medicíny. Vzhledem k posilujícímu účinku polévky je logické, že pomáhá i osobám s rakovinou, které jsou často těžce vyčerpané."
Takže příště, než si naordinujete hormonální kůru proti osteoporóze, či než dětem dáte pátá antibiotika v řadě, protože jsou už zase nemocné, zkuste trochu změnit kurz: uvařte raději opravdu pořádně silnou polévku.
Jsou to totiž podobné "banální" recepty, které "mohly" za relativně dobré zdraví našich předků.
Poslední úprava: 27. led 2020 21:04 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, lesana

Zdraviu prospešné plodiny 22. led 2020 20:53 #17860


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7733
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Už tu niekde soľ myslím bola, ale nezaškodí ešte raz Prišlo majlom.


P1190357_2020-01-22.JPG



P1190359_2020-01-22.JPG
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: p.hanic, lesana

Zdraviu prospešné plodiny 27. led 2020 21:06 #17869


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Bylinky.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: p.hanic

Len samé výhody domácej kvasenej kapusty 19. úno 2020 20:51 #18004


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
100 g kvasenej kapusty obsahuje:
kyselina askorbová (vitamín C) – 14,5 – 14,7 mg;
tokoferol (vitamín E) – 0,1 – 0,15 mg;
kyselina nikotínová (vitamín B3) – 0,1 mg;
cholín (vitamín B4) – 10,3 – 10,4 mg;
kyselina pantoténová (vitamín B5) – 0,1 mg;
pyridoxín (vitamín B6) – 0,1 mg;
kyselina listová (vitamín B9) – 24 mcg;
vitamín K – 12,9 – 13,0 mcg;
beta-karotén – 8,0 – 8,1 mcg;
alfa-karotén – 5,0 – 5,2 mcg.

Kvasená kapusta, ktorá je bohatým zdrojom vitamínu C, pomáha v zime riešiť nedostatok tohto vitamínu.

Ďalšou skutočnosťou naznačujúcou užitočnosť tohto produktu je, že z 12 esenciálnych aminokyselín obsahuje 9 (najviac obsahuje tryptofán, valín a histidín).

Kapusta v kvasenom stave je bohatá na mikro a makro prvky:

draslík – 170 mg;
vápnik – 30 mg;
horčík – 13 mg;
sodík – 661 mg;
fluór – 20 mg.


zdroj: www.biosferaklub.info/kvasena-kapusta-uz...pri-cukrovke-2-typu/
Poslední úprava: 02. zář 2020 23:26 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Bahniatka 11. bře 2020 20:40 #18121


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Zdraviu prospešné plodiny 12. bře 2020 16:23 #18124


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7733
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Patrí to aj sem. KALOBA- výťažok z muškátu.

ramiannka.jecool.net/index.php?option=co...180&Itemid=114#18123
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Zdraviu prospešné plodiny 13. bře 2020 12:53 #18126


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7733
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Prišlo majlom:

Už je to na odborných portáloch, len stále nie v médiach.

Ten istý liek, ktorý sa v Číne osvedčil pri liečbe SARS-COV-1, je efektívny aj pri liečbe ochorenia na COVID-19. Ide o antivirálny liek na maláriu Chloroquine. Nedávne testy tohto lieku potvrdili pozitívne výsledky pri liečbe ochorenia zápalu pľúc spôsobenom týmto vírusom. Aj obdobné lieky sa už spomínajú ako účinné. Zároveň sa ako úspešná potvrdila liečba infúznym vitamínom C, ktorá bola testovaná na nakazených týmto vírusom. Čínski lekári zaznamenali výborné výsledky s vitamínovou liečbou aj s klinickými testami. Teraz už napr. Šanghaj, tretie najväčšie veľkomesto sveta, oficiálne odporúča liečbu infúznym vitamínom C.

www.cbreurope.sk/index.php/Liek_na_koron...era_úmrtnosti_sporná

Osobne by som však doporučil - ak ide o podobného škodcu ako malária prírodný výťažok z PALINY- Artemisinin-Wormwood - je bez predpisu a nemá žiadne vedľajšie účinky.

www.naturawit.sk/product-slo-34-Swanson-...dium=google_shopping

Sám si to dávam preventívne 2x do roka ( okrem iného čistí pečeň a vôbec organizmus od parazitov, nebojuje s maláriou priamo - ale zabíja "živočíšneho nosiča" v krvi.
Poslední úprava: 15. bře 2020 21:21 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Zdraviu prospešné plodiny 13. bře 2020 17:50 #18127


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7733
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Ďaľší majl by potvrdzoval, že "ČERVIE DREVO" by mohlo fungovať. Pretože zabíja "nosiča". (+ antibiotiká)

Docent Vladimír Zajac, ktorý pôsobí v Ústave experimentálnej onkológie SAV navrhol nový spôsob, ako eliminovať šírenie koronavírusu z čínskeho Wu-chanu. Tvrdí, že vírus sa správa ako parazit, ktorý potrebuje hostiteľskú bunku a vedci by sa mali zamerať na to, aké sú to bunky.

www.webnoviny.sk/vzdravotnictve/slovensk...-znicit-koronavirus/
Poslední úprava: 13. bře 2020 17:51 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv, p.hanic

Zdraviu prospešné plodiny 23. bře 2020 20:42 #18162


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Zápalom pľúc súvisiacim s ochorením COVID-19 môže podľa českého Štátneho zdravotného ústavu pomôť predchádzať rybí tuk a vitamín D. ( Omega 3 + slniečko )

zdroj:
vat.pravda.sk/clovek/clanok/546001-na-na...qUrDsH3o3K3Z5gZgxUhU
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Zdraviu prospešné plodiny 02. zář 2020 21:17 #18494


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Řecký vrak vydal 2000 let staré léky
V roce 130 před Kristem ztroskotala u toskánských břehů loď vezoucí náklad léků a syrského skla. Vzácný nález objevili archeologové už před jednadvaceti lety. Technologie však tehdy ještě neumožňovala udělat detailní analýzu. Teprve teď se archeobotanikům podařilo prozkoumat a zanalyzovat medikamenty, které vyrobili lékaři z antického Řecka.

Analýzy DNA prokázaly, že každý z více než dva tisíce let starých léčivých preparátů se skládal z přibližně deseti druhů rostlinných výtažků – od ibišku po celer.

Skříňka s léky byla ve vraku objevena v roce 1989, přičemž ve většině případů se jednalo o sušené materiály. Vědci podrobili léčivé preparáty mnoha analýzám a srovnávacím testům v rostlinných genetických laboratořích. Léky obsahovaly mimo jiné mrkev, ředkev, česnek, dub, zelí, vojtěšku a řebříček. Byl v nich nalezen také výtažek z ibišku, dovezeného pravděpodobně z území, kde dnes leží Indie nebo Etiopie.


čítaj viac:
procproto.cz/zajimavosti-a-novinky/recky...2000-let-stare-leky/
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: p.hanic
Vygenerováno za 0.409 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.