Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02260551
Today
Yesterday
This Month
All days
205
251
5276
2260551
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: GENETIKA

GENETIKA 08. úno 2020 23:27 #17952


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

GENETIKA 06. dub 2020 22:00 #18188


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Prišlo majlom.

Naozaj sme desať dní za Talianskom?

30. marca 2020


Desí nás hrozivý počet úmrtí spôsobených epidémiou COV19 v Taliansku a Španielsku, a zaviedli sme prísne karanténne opatrenia aby sme sa vyhli podobnému scenáru. Ako sa zdá, bolo to správne rozhodnutie, lebo doteraz máme nízky počet ochorení a len jedno úmrtie.
Je ale taký nízky počet ochorení (doteraz) a hlavne taká nízka úmrtnosť na COV19 u nás naozaj iba výsledkom prísnej karantény? Čakajú nás tisíce infikovaných a stovky úmrtí?
Pohromu v Taliansku a Španielsku pripisujú aj zdravotnícki odborníci nedisciplinovanosti tamojších obyvateľov, ktorí nedodržiavali karanténu, vysokú úmrtnosť v porovnaní s inými štátmi (hlavne severskými) zdôvodňujú tým, že na severe Európy je obyvateľstvo v lepšej kondícii lebo viacej športuje a je tam aj lepšia zdravotná starostlivosť.
Sú to ale ničím nepodložené vyhlásenia, chabé pokusy nájsť nejaké logické vysvetlenie pre niekoľkonásobne vyššiu úmrtnosť infikovaných v Taliansku a Španielsku, ktorú ani zdravotnícki experti z WHO nevedia vysvetliť. Odborníkom totiž uniká jeden dôležitý detail. Vysoký počet úmrtí v Taliansku sa netýka celej krajiny, ale predovšetkým Lombardie, provincie ktorá má 10 miliónov obyvateľov (čo je šestina obyvateľov Talianska). Ale práve v Lombardii zomrie na COV19 až 60 % infikovaných v Taliansku. Keď si pozrieme na údaje z talianskej internetovej stránky, ktorá uvádza aktualizované počty úmrtí podľa regiónov, obrovský nepomer medzi regiónmi je doslova šokujúci.
Snmekobrazovky2020-04-06v23.54.43.png


www.statista.com/statistics/1099389/coro...-by-region-in-italy/

Boli nedisciplinovaní len Taliani v Lombardii? V Laziu, v regióne v ktorom leží aj mesto Rím a kde žije 5,6 miliónov obyvateľov, mali do 29. marca 136 úmrtí, čo je 24 úmrtí na milión. Zatiaľ čo v Lombardii bola úmrtnosť 636 na milión, teda viac ako 26 krát vyššia!! Ako si máme vysvetliť taký veľký nepomer? Pokus vysvetliť to veľkou hustotou obyvateľstva v severnom Taliansku zlyháva na fakte, že len v samotnom Ríme žije vyše 2,8 milióna ľudí, čo je viac ako štvrtina počtu aký má celá Lombardia. V provincii Piedmont, susediacou s Lombardiou na západe, ktorá má vyše 4 miliónov obyvateľov (leží tam Turíno), zomrelo dovtedy 684 ľudí, čo je len 156 úmrtí na milión a v provincii Veneto, susediacej s Lombardiou z východu, to bolo iba 392 úmrtí, teda 80/milión. Najhoršou po Lombardii je provincia Emilia Romagna, susediaca s Lombardiou z juhu, kde zaznamenali až 362 úmrtí na milión. (Zatiaľ čo celá päťmiliónová Sicília má iba 65 úmrtí na COV19 teda 13 na milión.) Lombardia je najvyspelejšou oblasťou Talianska, s najvyššou životnou úrovňou, prečo tam umiera 144 krát viac ľudí ako je celosvetový priemer úmrtnosti na COV19 (4,4/milión), aký uvádza stránka www.worldometers.info/coronavirus/ , sledujúca priebeh epidémie vo svete?
Reči o vyššej úrovni zdravotníctva na severe Európy a lepší zdravotný stav vyšportovaných severanov sú nezmysly. Úmrtnosť v Taliansku (obzvlášť v Lombardii) niekoľkonásobne prevyšuje celosvetový priemer, chcú hádam zdravotnícki odborníci z WHO tvrdiť, že talianske zdravotníctvo je 30 krát horšie ako svetový priemer? Trochu poznám talianske zdravotníctvo cez onkológiu, ale neverím že v iných oblastiach je horšie. Určite je minimálne porovnateľné so zdravotníctvom v severských krajinách. A pokiaľ ide o zdravotný stav obyvateľov, podľa spoločnosti Bloomberg, ktorá každoročne hodnotí zdravie obyvateľstva v 169 krajinách, sú najzdravším národom na svete Španieli a hneď za nimi na druhom mieste sú Taliani !! (po nich Islanďania, Japonci a Švajčiari). Švédi sú až na šiestom mieste a Nóri dokonca až na desiatom. Dáni a Nemci sa do prvej desiatky ani nedostali. Na základe čoho teda pripisujú niektorí zdravotnícky odborníci takú vysokú úmrtnosť v Taliansku a Španielsku horšiemu zdravotnému stavu tamojších obyvateľov?
Vysokú úmrtnosť na severe Talianska nie je možné vysvetliť ani ignorovaním karanténnych opatrení, veď Číňania v prvých týždňoch epidémie vôbec nevedeli že ide o nové ochorenie, takže žiadnu karanténu nemali, napriek tomu tam zomreli 4 % infikovaných, kým v Taliansku už zomrelo 11 % nakazených ľudí. (A v Španielsku vyše 8 % !) Vo Švédsku kde zomrelo doteraz 110 ľudí, čo je úmrtnosť 11/milión obyvateľov, neprijali doteraz žiadne prísne restrikčné karanténne opatrenia, školy okrem univerzít zostali otvorené, Švédsko dokonca nezatvorilo ani hranice, zakázané sú len zhromaždenia nad 500 ľudí. Prví infikovaní sa pritom vo Švédsku objavili už v januári, rovnako ako v Taliansku. Tak ako chcú zdravotnícky odborníci vysvetliť, že Švédi majú v prepočte na milión len 366 infikovaných, kým Taliani 1616? Udaj o infikovaných Talianoch je pritom trochu zavádzajúci, lebo ak je 60 % úmrtí v Lombardii, dá sa predpokladať, že tam bude aj 60 % infikovaných, čo by pri prepočte na počet obyvateľov tejto provincie znamenalo vyše 5760 infikovaných na milión. Skoro 16x viac ako vo Švédsku. Ako je to možné, keď Švédi nemajú prakticky žiadnu karanténu?
Výrazne vyšší počet úmrtí v Lombardii nielen v porovnaní so svetovým priemerom, ale aj v porovnaní s inými oblasťami Talianska sa nedá vysvetliť žiadnym zo zdôvodnení ktoré uvádzajú zdravotnícky odborníci. Zdravotníctvo v Lombardii nie je horšie ako na Sicílii, ani Sicílčania nie sú o toľko disciplinovanejší ako Lombarďania a ťažko sa dá uveriť, že Taliani v Ríme sú 26x zdravší ako Lombarďania a Sicílčania dokonca až 49x. Nesúvisí to ani s tým, že do Lombardie prišli skôr infikovaní turisti, väčšina turistov prichádza cez Rím, cez letisko Fiumicio prejde ročne 40 miliónov ľudí, kým cez Milánske Malpensa Airport iba 19 miliónov. (V zime síce chodia síce do Talianska lyžiari, ale provincia Trento má nízky počet úmrtí, lyžiari sa v Taliansku skôr nakazili ako nákazu priniesli. Čo je teda za ohromujúco vysokou úmrtnosťou Lombarďnov? Sú iní ako ostatní Taliani?
Sú. Ako sa môžeme dočítať na stránke Eupedia, ktorá sa venuje genetike - „Taliansko je fascinujúca krajina pre populačných genetikov aj pre historikov. Ako povedal Metternich v roku 1847 ´Taliansko je len geografický výraz.´ Polostrov bol zjednotený Piedmontom o dve dekády neskôr, ale Metternichova poznámka je ešte stále plne pravdivá. Nejestvuje jeden taliansky národ, ale množstvo etnických a kultúrnych skupín, často s vlastnou nezávislou históriou siahajúcou do staroveku.“ Takže odlišná genetika? Pokiaľ sa pozrieme na genetické mapy Talianska, zistíme že severné Taliansko sa naozaj trochu od zvyšku krajiny líši. V celej krajine je vysoká frekvencia
Y haploskupiny R1b, ale v severnom Taliansku je táto haploskupina takmer úplne zastúpená jej zvláštnou podskupinou Rib-S28, ktorá sa smerom na juh postupne vytráca, pričom má najvyššie zastúpenie práve v Lombardii. Smerom na juh Talianska sa táto podskupina postupne vytráca.

Snmekobrazovky2020-04-06v23.56.11.png


A je zaujímavé, že v Španielsku je haploskupina R1b tiež zastúpená inde zriedkavou podskupinou R1b-DF27.
Y haploskupiny sú veľké genetické skupiny mužov, ktorí mali v dávnej minulosti (pred mnohými tisícročiami) spoločného praotca. Genetická mutácia Y chromozómu sa dedí z otca na syna celé generácia. V Európe je 5 veľkých mužských haploskupín (R1a, R1b, I1, I2 a N1c), približne 75 % Európanov je potomkom piatich mužov (a 7 žien). Okrem toho sú samozrejme v Európe aj ďalšie mužské aj ženské haploskupiny, ale sú v menšine. Môže byť za vysokým percentom infikovaných Lombarďanov a za ich vysokou úmrtnosťou genetika?
COV19, napadá bunky podobným spôsobom ako HIV, využívajúc enzým furín, rovnako ako Ebola a HIV, lebo tento koronavírus získal takzvanú HIV- podobnú mutáciu. Práve kvôli tomuto sa objavilo podozrenie, že ide o umele vytvorený vírus. Podrobne genetické rozbory síce toto podozrenie spochybnili, nič to však nemení na veci, že pokiaľ ide o spôsob naviazania sa na bunku, je COV19 veľmi podobný HIV. A voči HIV je asi 1 % severoeurópanov, hlavne Švédov, imúnnych. A ďalších 10-18 % Európanov je voči tejto infekcii aspoň čiastočne imúnnych, čo znamená že majú znížené riziko nákazy a pokiaľ ochorejú, majú pomalú progresiu ochorenia.
www.nature.com/scitable/blog/viruses101/hiv_resistant_mutation/
Zvláštne ale je, že mutácia receptorového génu (CCR5-Delta32), ktorá poskytuje rezistenciu voči HIV infekcii, sa našla už v kostrách z doby bronzovej, starých 2 900 rokov. Napriek tomu že AIDS sa objavil len nedávno. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15815693
Frekvencia tejto mutácie sa smerom zo severu na juh postupne znižuje. Nie je jasné čo zvýhodnilo túto mutáciu, vedci sa domnievajú že možno mor. Ak ale jestvuje prirodzená genetická rezistencia voči AIDS-u, je vysoko pravdepodobné, že jestvuje aj prirodzená rezistencia voči COV19.
Pokiaľ dáme do tabuľky úmrtnosť Európanov v prepočte na milión v jednotlivých štátoch, zistíme že vysoká úmrtnosť sa vyskytuje v krajinách kde je vyššia frekvencia haploskopiny R1b a nižšie, alebo žiadne frekvencie ostatných v Európe dominantných génov.

Taliansko 178 Luxembursko 24
Španielsko 157 Veľká Británia 18
Andora 78 Portugalsko 14
Holandsko 50 Dánsko 13
Belgicko 44 Rakúsko 12
Francúzsko 40 Švédsko 11
Švajčiarsko 38 Nemecko / Nórsko 6

V ostatných Európskych štátoch je úmrtnosť v prepočte na milión obyvateľov doteraz ešte nižšia, menej ako 5/milión. Mapa európskych štátov podľa mortality na milión obyvateľov vyzerá takto:

Snmekobrazovky2020-04-06v23.57.22.png


Je isté, že počet infikovaných aj úmrtnosť všade, aj vo východnej Európe, ešte porastie. Ale zaujímavý je aj tak počet úmrtí pri porovnateľnom počte infikovaných v Španielsku a v Nemecku.
Ak zo 72 248 pozitívne testovaných Španielov zomrelo 5 690, kým z 53 340 Nemcov len 399, asi to nebude tým, že v Nemecku testovali tisíce infikovaných bez klinických príznakov ochorenia.
Kým v Taliansku zomrelo 11 % infikovaných a v Španielsku 7,8 %, v Nemecku to bolo len 0,93 %.
Za líniou idúcou po západnej hranici Nemecka, južnej hranici Rakúska a západnej hranici Slovinska je s výnimkou Portugalska úmrtnosť výrazne vyššie, pričom stúpa v štátoch Beneluxu, cez Francúzsko do Španielska a Talianska. Rovnako, ako stúpa v tejto oblasti zastúpenie R1b génov a klesá zastúpenie ostatných štyroch v Európe dominantných haploskupín.

Snmekobrazovky2020-04-06v23.58.26.png



Snmekobrazovky2020-04-06v23.59.03.png


Je to len náhoda?
Určitá rezistencia voči HIV u časti európskej populácie je dokázaný fakt. A ako sa zdá, niečo podobné funguje aj pri infekcii COV19.
Ak v Číne zomrelo 3 300 ľudí z viac ako 81 tisíc infikovaných a v Španielsku vyše 7 300 z 81 tisíc, asi to nebude len zásluha vysokej úrovne čínskeho zdravotníctva. Ak zo 66 125 infikovaných Nemcov zomrelo 616 a zo 101 700 Talianov 11 500, je to pomer 0,93 % ku 11,3 %!!
Infekcia COV 19 bola pritom v obidvoch krajinách zaznamenaná v januári a je dokonca dôvodné podozrenie, že vírus priniesol do Talianska Nemec. Viac ako desaťnásobná úmrtnosť Talianov v porovnaní s Nemcami je príliš veľký rozdiel, aby sme ho mohli považovať za náhodu.
No a podobný nepomer je aj medzi Rakúskom a Holandskom. Kým v Rakúsku zomrelo 1,1 % infikovaných, v Holandsku je to 7,3 %! V obidvoch krajinách sa pritom nákaza objavila vo februári.
Táto vysoko pravdepodobná rezistencia voči COV 19 u veľkej časti európskej populácie určite nie je viazaná na mužský Y chromozóm, to by muži nemali viac ako dvojnásobnú úmrtnosť ako ženy. Mužské haploskupiny nám hovoria len o určitej genetickej príbuznosti/odlišnosti jednotlivých etník. Nuž a z hľadiska genetiky patrí väčšina Nemecka, aj veľká časť Rakúska, do východnej Európy.
Matematické modely predpovedajúce podobný krízový stav u nás ako je v Taliansku alebo Španielsku neberú do úvahy jeden dôležitý faktor. Odlišnú genetiku v jednotlivých oblastí Európy.
Vývoj v Nemecku ani zďaleka nekopíruje situáciu v Taliansku alebo v Španielsku. Ani my nie sme 10 dní za Talianskom. Pred desiatimi dňami mali Taliani 12 000 infikovaných, ale vyše 800 úmrtí. V Nemecku je dnes vyše 66 000 infikovaných, ale len 616 úmrtí. A vo vážnom až ťažkom stave je tam necelých 2 000 ľudí. Pri prepočte na štát veľký ako Slovensko by to bolo 130 ľudí vo vážnom stave a 40 úmrtí. Rakúsko má 193 infikovaných vo vážnom stave a 108 úmrtí. To by pri prepočte na počet obyvateľov Slovenska bolo 120 ľudí v ťažkom stave a 67 úmrtí. V Nemecku zaznamenali prvý prípad COV19 v januári a v Rakúsku vo februári. Tvrdenie že „zvyšok Európy je desať dní za
Talianskom“ je nezmysel. Počty infikovaných všade určite porastú, tak ako aj počet úmrtí. Ale ako sa zdá, taliansky scenár sa ani v Nemecku ani v Rakúsku neopakuje. A zatiaľ sa neopakuje ani v žiadnej krajine na východ od západnej hranice Nemecka, Rakúska a Slovinska. Tak prečo by sme mali byť výnimkou? Je veľmi pravdepodobné, že COV 19 bol u nás už skôr ako sme ho prvýkrát zaznamenali. Ibaže sme tie ťažké, protrahované infekcie považovali za chrípku. Hoci pri spätnom pohľade mnohé prípady vykazovali všetky typické znaky koronavirusovej infekcie. (Testy sa vtedy ešte nerobili.) Ľudia zo Slovenska chodili lyžovať do Talianska aj v januári a februári, keď tam už prebiehala koronavírusová infekcia. Nie je možné, aby sa nikto nestretol s infikovaným Talianom.
Odhady, že u nás bude epidémia kulminovať o 110 dní, ochorie vyše 7 000 ľudí a približne 1000 zomrie sú len prostým matematickým prepočtom údajov z Talianska a Španielska na počet obyvateľov Slovenska . Prečo nepoužijeme na prepočet údaje z Nemecka? Alebo zo Švédska?
Počet infikovaných u nás určite stúpne. Ale nezažijeme krízu akú zažívajú Španieli a Taliani. Nie sme desať dní za Talianskom. V matematickom vzorci chýba jedna dôležitá veličina. Konštanta DNA špecifická pre ten-ktorý región.
Len si všimnime priepastný rozdiel vývoja nákazy v Taliansku a Slovinsku, ktoré bezprostredne susedí s ohniskom nákazy. Genetická špecifikácia týchto regiónov je výrazne odlišná.
Opakujem, tabuľka, kde sa dá vývoj online pozorovať a konfrontovať moje pozorovanie s aktuálnou realitou je tu: www.worldometers.info/coronavirus/

MUDr. Vladimír Malec, PhD.
Onkologická klinika SZU
Nemocnica L. Pasteura
Banská Bystrica
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv, samomirus

GENETIKA 06. dub 2020 22:53 #18189


  • Příspěvky:1098 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan, Metod J. Sláv, samomirus

GENETIKA 22. čen 2020 15:43 #18322


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Novšie video p. Kljosova.

Nový pohľad na pôvod európanov.



Až tak nový zas nie je. Je to hlavne o príkladných ukážkach toho, ako si “profi gebíri” vymýšľajú vo svojich profi publikácíách a manipulujú tak s dejinymi.

Moderátor sa však hlavne snaží dobrať do odpovede- ktorá z archeologických skupín rodov cez mužskú haplogrupu je v Rusku najstaršia a veľmi sa snaží – podobne ako množstvo prehnane “roduverných” Rusov počuť, že predsa len DLHO PRED MIGRÁCIOU SLOVENOV OD DUNAJA, pri úteku pred Erjebákmi (R1b) a ich krvilašnou vyvražďovacou vojnou žili na Ruskej rovine Rusi. Tí praví.

Prof. Kljosov mu to však – žiaľ- nevie dokonale potvrdiť. Z doterajších archeologických nálezov – a ide samozrejme hlavne o kostenné pozostatky z ktorých sa dá dostať DNA, najstaršími “stopami” R1a sa javia nálezi z Kalérie- Južného jelenieho ostrova- Estónska-ktoré tvoria nepatrnú – OJEDINELÚ STOPU NA ÚROVNI JEDNEJ STOTINY PERCENTA o staršom obývaní R1a pred 5000 pnl.( 7,500 pnl. )- kltúra jamočno hrebnčitej keramiky. Najväčia kultúra R1a (pravdepodobne ), ktorej stopy sa tiahnu od Bieloruska po Ural je však tzv. kultúra FATIANOVSKÁ - zodpovedajúca prepojením na “Šnúrovú a kultúru Bojových sekier”, ktorá však pripadá presne na “útekovú” vlnu z EU – teda 4300 až 3500 pnl. Jej kultúrne prepojenie so šnúrovou a bojovými sekerami je očividné a tie sú dokázateľne R1a.
Príznačnu črtou tejto kultúry bolo pochovávanie ľudí na ľavý bok, nohy zohnuté k hrudi. Zatiaľ však nie sú presvedčivé dôkazy DNA.

Hoci samozrejme štart globálnej R migrácie je predsa len z Južnej Sibíri –najstaršia R haploskupina je z oblasti BAJKALU – 24 000 pnl. Paradoxne bratská skupina tejto starej R je K- obe pochádzajú z rodičovskej P. K však migrovala opačne do Ameriky- dnešní indiáni.

V skratke stale platí- my v EU sme zo Sibíri a Rusi sú od “nás! Od Dunaja .

Príznačný detajl je aj to, že samostatná vetva Erjebákov teda R1b pod znakom Z 2103 – “Jamná kultúra” nie je skoro vôbec súčasťou západnej R1b –neemigrovala ďaleko od Ruskej roviny – teda od Donu. Dnes jej potomci tvoria Kakuazanov- teda Arménov, Azerbajdžancov až po Turecko. Teda netvorili tú zabijácku mašinu na západe Eu.

Zaujímavosťou je aj zatiaľ najstarší nález ľudskej DNA v KOSŤONKACH ( 40 000 pnl ) -ktorý nemá nič spoločné s R1a. Je to C ale zato jeho neskoršie odvetvia sa objavujú u Austrálskych domorodcov- teda príbuzný týchto Sibírcov migrovali na juh až do Austrálie (C4).
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Metod J. Sláv, p.hanic

GENETIKA 25. čen 2020 14:10 #18326


  • Příspěvky:1098 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Poslední úprava: 25. čen 2020 14:10 od IvanSk.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

GENETIKA 25. čen 2020 17:17 #18328


  • Příspěvky:283 Obdržená poděkování 317
  • Avatar uživatele Zendenisko
  • Zendenisko
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 33
a ktorý biely človek nebol? :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv, slovien

GENETIKA 03. čec 2020 01:39 #18339


  • Příspěvky:1098 Obdržená poděkování 2035
  • Avatar uživatele IvanSk
  • IvanSk
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 55
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Poslední úprava: 03. čec 2020 01:54 od IvanSk.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Dušan, Metod J. Sláv, slovien

Kapitoly z DNA 02. zář 2020 23:17 #18501


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Ramiannkáči, nech máte čo čítať, september bude "horúci", uzavreté hranice, štrajk za štrajkom, tak nezabudnite dodržovať "svalovú diétu":
myslenkyocemkoli.blogspot.com/2020/08/ka...ogie-kljosova-1.html
myslenkyocemkoli.blogspot.com/2020/08/ka...ogie-kljosova-2.html
myslenkyocemkoli.blogspot.com/2020/08/ka...ogie-kljosova-3.html
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Čo spôsobuje trvalú štíhlosť 10. říj 2020 20:52 #18555


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Nejste hubení? Nemáte ten správný gen!

Taky máte pocit, že se jen podíváte na jídlo a hned máte o kilo navíc? A rozčilují vás lidé, kteří se cpou jak nezavření, nepřiberou ani deko a ještě se pak dovedou posmívat, že oni by naopak potřebovali přibrat, ale to by se nejspíš museli ujíst k smrti a stejně by se jim to nepovedlo. Nechte posměváčky být a věnujte raději pozornost nejnovějšímu zjištěním švýcarských a anglických vědců, kteří jednoznačně říkají: za všechno může genetika.

Doposud se myslelo, že dědičná může být jenom tloušťka. Zvláště taková ta nadměrná, kterou si dovedou Američané tak hezky pěstovat svou „vyváženou“ hamburgerovou stravou. Ale teď je jasné, že stejně tak tomu je s hubeností. Za všechno může chromozom 16, který byl už před časem odhalen právě jako „pachatel“ obezity. Pokud totiž u někoho chybí v tomto chromozomu některé segmenty, může být pak takový člověk náchylný cpát se jak nezavřený, protože má neustálý pocit hladu. Ale „šestnáctka“ má vliv i na štíhlost. To v případě, že v našem organismu „zmutuje“ a objevuje se v něm vlastně dvakrát. Tito jedinci se sice většinou také cpou jako nezavření, ale na jejich tělesné schránce to rozhodně není znát.

zdroj:
procproto.cz/objevy-2/nejste-hubeni-nemate-ten-spravny-gen/
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Pokračovanie kapitoly z DNA 11. lis 2020 01:25 #18636


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Poslední úprava: 11. úno 2021 01:26 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.345 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.